Informatie en modellen over het terugroepen van wiegjes die ouders moeten kennen

Inhoudsopgave:

Informatie en modellen over het terugroepen van wiegjes die ouders moeten kennen
Informatie en modellen over het terugroepen van wiegjes die ouders moeten kennen
Anonim
Moeder en zoon lachen
Moeder en zoon lachen

Als het om je baby gaat, moet veiligheid je topprioriteit zijn. Alles waarmee u uw kleintje omringt, moet een zo veilig mogelijke ruimte zijn, en dit geldt ook voor babybedjes. Zelfs als de wieg die je hebt gekozen toen je baby nog een pasgeboren baby was, goed is bevonden, worden er af en toe problemen gevonden en worden terugroepacties uitgevoerd. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste terugroepacties en andere veiligheidsproblemen met wiegjes, zodat je ervoor kunt zorgen dat je baby veilig en gezond slaapt.

Herinneringen vinden

Hoewel de meeste wiegjes probleemloos zijn, zijn sommige modellen voorzien van defecte hardware of onderdelen die gevaarlijke risico's kunnen opleveren voor baby's en peuters. Wanneer dit gebeurt, voeren fabrikanten terugroepacties uit om consumenten op de hoogte te stellen van mogelijk ernstige verwondingen die verband houden met bepaalde wiegmodellen.

Het Crib Information Center van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission biedt de laatste informatie over terugroepacties voor wiegjes en ander nieuws over productveiligheid. Als u zich aanmeldt voor e-mailwaarschuwingen, blijft u op de hoogte van de nieuwste terugroepacties en veiligheidsproblemen met betrekking tot wiegjes. Veiligheidsincidenten kunt u ook melden bij het Wieg Informatiecentrum.

Als u bovendien de productveiligheidsinformatiekaart invult en registreert wanneer u een nieuwe wieg koopt, kunt u terugroepwaarschuwingen per post of e-mail ontvangen.

Afgezien van de website van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission bieden andere sites informatie over terugroepingen van producten, waaronder vaak terugroepingen van wieg- en babymatrassen.

  • Consumer's Affairs - De website Consumer's Affairs vermeldt babyproducten die zijn teruggeroepen vanwege veiligheidsoverwegingen.
  • SafeKids.org - SafeKids.org is gewijd aan het vermelden van alle opmerkelijke terugroepacties voor op kinderen gerichte producten. Gebruikers die vragen hebben over een terugroepactie kunnen eenvoudig naar de site gaan en op een bepaald jaar en zelfs de maand klikken om te zien welke producten binnen het tijdsbestek zijn teruggeroepen.

Een wieg kopen

Ook al zijn wiegjes duur, je kunt het beste een nieuw wiegje voor je baby kopen. Als u van plan bent een gebruikt wiegje te gebruiken, koop het dan bij een gerenommeerde consignatiewinkel of via een vriend, en controleer of het wiegje alle onderdelen heeft. Wiegjes waarvan de latten, schroeven of bouten ontbreken of die gebarsten zijn, zijn niet veilig voor uw baby om te gebruiken. Test een wieg altijd voordat u uw baby erin legt, om er zeker van te zijn dat u uw kind niet in gevaar brengt.

Waarom kribben worden teruggeroepen

Babywiegjes worden teruggeroepen als er veiligheidsproblemen zijn met een onderdeel van de wieg. Veelvoorkomende redenen voor een terugroepactie zijn:

  • Latten voor de wieg of eindpanelen creëren de mogelijkheid dat het hoofdje van een baby vast komt te zitten en bekneld raakt, met mogelijk letsel of de dood tot gevolg
  • Bezorgdheid over de stabiliteit van de latten
  • Veiligheidsproblemen met mesh-materiaal in de wieg
  • Defecte beugels nodig om de wieg veilig en veilig bij elkaar te houden

De veiligheid van wiegjes is een serieuze zaak. Alle wiegjes ondergaan strenge testvereisten die de gebruikelijke slijtage nabootsen die een wiegje tijdens zijn levensduur zal ondergaan. Deze testmaatregelen worden gebruikt om te bepalen of onderdelen van de wieg kunnen losraken, breken of scheiden.

De wieg klaarmaken voor de baby
De wieg klaarmaken voor de baby

Opmerkelijke terugroepacties

Hoewel veel terugroepacties klein zijn, hebben sommige gevolgen voor duizenden wiegjes en de gezinnen die ze hebben gekocht. Als u op de hoogte bent van de grote terugroepacties, kunt u voorkomen dat u een defect wiegje koopt en krijgt u wellicht informatie over welke soorten wiegjes u moet vermijden als u op zoek bent naar een nieuw wiegje.

Terugroepen van wiegjes aan de zijkant en andere terugroepingen van wiegjes en meubels

Drop-side wiegjes waren ooit populair omdat ze het gemakkelijk maakten om een baby in en uit de wieg te tillen. Tussen 2009 en 2011 werden miljoenen wiegjes teruggeroepen omdat de hardware die werd gebruikt om het beweegbare paneel op de wieg omhoog te houden, defect kon raken. Baby's en peuters kunnen mogelijk bekneld raken en stikken tussen het matras van de wieg en het losse zijwandje. Tweeëndertig kindersterfte was het gevolg van defecte wiegjes met een zijwand. Een paar van de meest opvallende herinneringen aan wiegjes aan de zijkant zijn:

  • In 2020 riepen Serena en Lily ongeveer 260 Nash converteerbare wiegjes terug vanwege mogelijke verwondingen.
  • In 2015 werden 18.000 wiegjes van het merk DaVinci teruggeroepen vanwege problemen met snijwonden, vallen en beknelling. Ditzelfde jaar riep Baby's Dream bijna 5.000 wiegjes en meubelstukken terug vanwege overtredingen van de loodverf.
  • In 2014 riep Bexco de 4-in-1 converteerbare wiegjes van Franklin en Ben Mason terug vanwege zorgen over vallen en beknelling.
  • In 2012 werden meer dan 16.000 Rockland Furniture Drop-Side-wiegjes teruggeroepen die in JC Penny-winkels werden verkocht. Het jaar daarop werden Rockland Furniture Round Cribs teruggeroepen vanwege beknelling, verstikking en valgevaar.
  • In maart 2011 heeft Delta Enterprise Corp. de terugroepactie uit 2008 van meer dan 985.000 wiegmodellen met de hardwarecomponent "Crib Trigger Lock and Safety Peg" opnieuw uitgegeven.
  • The Land of Nod, vervaardigd door Status Furniture, heeft een terugroepactie gedaan voor 300 "Rosebud" -kribben. Dit model is voorzien van een zijrail met hardware waarvan bekend is dat deze af en toe kapot gaat of defect raakt.
  • Pottery Barn riep alle wiegjes met zijwanden uit de periode 1999-2010 terug vanwege beknellings-, verstikkings- en valgevaar.
  • In oktober 2010 riepen meerdere fabrikanten wiegjes terug vanwege defecte hardware aan de zijkant. De grote terugroepactie omvatte Victory Land Group voor ongeveer 34.000 Heritage Collection 3-in-1 wiegjes, Angel Line voor 3.400 Longwood Forest en Angel Line wiegjes, en 3.250 Ethan Allen wiegjes.
  • De grootste terugroepactie vond plaats in juni 2010, toen de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission meer dan 2 miljoen wiegjes terughaalde, waaronder 750.000 Evenflo Jenny Lind-wiegjes, 747.000 Delta Enterprise Corp.-wiegjes, 306.000 wiegjes van het merk LaJobi Bonavita, Babi Italia en ISSI, en 130.000 wiegjes van Jardine Enterprises.

Bedrijven zoals Graco, Simplicity en Stork Craft riepen ook kribben terug vanwege het probleem met de drop-side. Als gevolg hiervan produceren of verkopen veel grote bedrijven geen wiegjes meer, en de CPSC begon vanaf 28 juni 2011 traditionele wiegjes te verbieden.

Vallende matras

Een aantal verschillende wiegjes zijn teruggeroepen vanwege onstabiele matrassteunen. Als de matrassen het begeven, kunnen baby's en peuters ernstig gewond raken of stikken.

  • In februari 2011 riep IKEA een terugroepactie uit voor meer dan 26.000 SNIGLAR-wiegjes die in de VS en Canada werden verkocht, omdat sommige matrasbouten niet lang genoeg waren om de matras te ondersteunen, waardoor de matras losraakte en instortte.
  • Van 2007 tot 2010 werden veel Simplicity-wiegjes teruggeroepen omdat het matrasonderstel kon buigen of instorten en verstikkingsgevaar kon veroorzaken.
  • In 2010 riep Delta Enterprise Corp. wiegjes terug die een houten stabilisatorstang gebruikten, omdat ze bang waren dat de stang niet voldoende stabiliteit zou bieden en ervoor zou zorgen dat de matras zou instorten.

Het kiezen van een stabiel en betrouwbaar wiegmatras is net zo cruciaal voor de gezondheid van een baby als het kiezen van het wiegje zelf. Zorg ervoor dat de matras die u selecteert aan alle veiligheidseisen voldoet en geen terugroepacties kent.

Herinnerde wiegjes repareren

Ouders die vernemen dat hun wiegjes getroffen zijn door een terugroepactie, moeten verschillende stappen volgen om letsel of schade aan hun baby's te voorkomen. Stop eerst onmiddellijk met het gebruik van een teruggeroepen wiegje. Controleer de wieg om er zeker van te zijn dat deze correct is geïnstalleerd en om te bepalen of u bijgewerkte hardware nodig heeft. Probeer nooit zelf een teruggeroepen wiegje te repareren. Volg strikt de richtlijnen van de fabrikant of CPSC over wat u moet doen. Sommige bedrijven sturen u een gratis reparatieset of vervangende onderdelen voor de defecte hardware. Nadat je de reparaties hebt uitgevoerd, kun je het testen voordat je baby het opnieuw gebruikt.

Keeping Babies Safe, een organisatie die zich inzet voor de veiligheid van kinderproducten, merkt op dat de afgelopen jaren ruim 11 miljoen wiegjes zijn teruggeroepen. De organisatie geeft tips voor ouders die teruggeroepen wiegjes gebruiken om baby's veilig te maken, onder meer door alleen door de fabrikant geleverde onderdelen te gebruiken om teruggeroepen wiegjes te repareren en ervoor te zorgen dat er geen bouten, schroeven of andere hardware aan de wieg ontbreken. Als de fabrikant geen oplossing biedt voor het teruggeroepen wiegje, kunt u het beste op veilig spelen en een nieuw wiegje voor uw baby of peuter kopen.

Bewapen jezelf met informatie

Als het om de veiligheid van je baby gaat, wapen jezelf dan met informatie. Weet hoe u een wieg registreert en hoe u op de hoogte blijft van eventuele terugroepacties van producten. Als je een teruggeroepen wiegje hebt, ken dan de stappen om het probleem op te lossen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je baby altijd veilig is terwijl hij/zij slaapt.

Aanbevolen: