Vintage Necchi naaimachinegeschiedenis, waarden en modellen

Inhoudsopgave:

Vintage Necchi naaimachinegeschiedenis, waarden en modellen
Vintage Necchi naaimachinegeschiedenis, waarden en modellen
Anonim
Necchi H5808 Bergen-Egon C
Necchi H5808 Bergen-Egon C

Vintage Necchi-naaimachines kunnen tegenwoordig net zo nuttig zijn als toen ze werden gemaakt. Deze hoogwaardige Italiaanse naaimachines behouden hun waarde goed en zijn veelgevraagd onder naailiefhebbers die liever vintage apparatuur gebruiken. Lees meer over de verschillende Necchi-naaimachinemodellen en wat deze machines waardevol maakt.

Geschiedenis van Necchi-naaimachines

Net als andere merken antieke naaimachines is de geschiedenis van het bedrijf Necchi fascinerend. Vittorio Necchi was de zoon van een oprichter van gietijzeren machines. Toen Necchi uit de Eerste Wereldoorlog thuiskwam, vroeg zijn vrouw hem om een naaimachine. In plaats van bij een ander merk als Singer te kopen, besloot hij zijn eigen merk te creëren. Volgens het bedrijf Necchi kwam zijn eerste productiemachine in 1924 uit de fabriek. Het was meteen een succes en tegen 1930 produceerden ze jaarlijks bijna 20.000 Necchi-naaimachines. In de jaren vijftig bepaalden Necchi-machines de norm voor stijl en elegantie, en het merk is nog steeds in productie. Hoewel ze nog nooit zo bekend zijn geweest als sommige andere naaimachinemerken zoals Singer, heeft Necchi een trouwe aanhang en zijn er een aantal prachtige vintage Necchi-modellen die begeerd worden door verzamelaars.

Opmerkelijke vintage Necchi naaimachinemodellen

In de loop der jaren heeft Necchi een aantal belangrijke technologische vooruitgang geboekt op het gebied van zijn naaimachines. Deze veranderingen resulteerden in enkele opmerkelijke antieke naaimachinemodellen, waaronder de modellen die hier worden vermeld.

Necchi BU

Het bedrijf introduceerde de Necchi BU in 1932. Deze revolutionaire machine produceerde een prachtige zigzagsteek en het bedrijf beweert dat dit de eerste binnenlandse zigzagmachine op de markt is. Bovendien kon deze machine knoopsgaten en decoratieve steken naaien, waardoor hij populair was bij thuisnaaiers die een machine wilden die iets meer kon dan de standaard rechte steek.

Necchi-supernova

Ondersteund door model en actrice Sophia Lauren trok de Necchi Supernova de aandacht van de wereld. Deze machine, uitgebracht in 1954, was zo goed ontworpen dat hij prijzen won. Het was volledig automatisch en bevatte een aantal zigzag- en andere steekpatronen, waardoor het veelzijdig, snel en gemakkelijk te gebruiken was. Het is misschien wel de beste vintage Necchi-naaimachine voor mensen die een combinatie van kwaliteit, functies en waarde willen.

Necchi BF Mira

De Necchi BF Mira is een andere Necchi-naaimachine uit de jaren 50 waar verzamelaars dol op zijn. Het heeft verstelbare transporteurs en een lage schacht. Dit is een eenvoudigere machine met rechte steek en heeft niet alle kenmerken van de Supernova. Hij is echter goed gemaakt en is nog steeds een uitstekende keuze voor mensen die een bruikbare en stijlvolle vintage naaimachine willen.

Daten met een oude Necchi-naaimachine

Helaas bestaat er geen betrouwbare manier om het serienummer van de Necchi-naaimachine of het modelnummerpatroon op te zoeken waarmee u uw machine kunt dateren. Het bedrijf volgde geen chronologisch nummeringspatroon en gebruikte gaandeweg zelfs enkele nummers opnieuw. Als u echter het model van uw Necchi identificeert, kunt u de leeftijd ervan achterhalen.

Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is door naar de kenmerken van de machine te kijken en deze vervolgens te vergelijken met de modellen die door het bedrijf zijn gemaakt. Als u het eenmaal heeft verfijnd, kunt u bepalen welk model u heeft en deze vintage Necchi-naaimachinedatumgrafiek gebruiken, gebaseerd op informatie verzameld door de Necchi Sewing Machine Club, om een globaal idee te krijgen van wanneer deze is gemaakt.

Model Kenmerken Jaren gemaakt
BU Groen of zwart van kleur, zigzagsteek 1948 - 1953
BU Mira Olijfgroene kleur, zigzagsteek 1952 - 1956
BU Supernova Grijze kleur, zigzagsteek 1955 - 1958
Wonder Zwarte kleur, rechte steek 1955
BF Supernova Grijze kleur, rechte steek 1955 - 1962
522/Lycia Witte kleur, zigzagsteek 1955
514/Nora Grijze of roze kleur, insteekbare nokken 1957 - 1961
515/Leila Roze of crèmekleurige, insteekbare cams 1963 - 1971
534/Supernova Julia Lavendelkleur, insteekbare nokken 1961 - 1971

Vintage Necchi naaimachinewaarden

Als je je afvraagt hoeveel een vintage Necchi-naaimachine waard is, zul je misschien verrast zijn als je hoort dat deze machines zelfs veel modellen van antieke Singers kunnen overtreffen als het om waarde gaat. Vintage Necchis staan bekend om hun ongelooflijke kwaliteit, en ze zijn nooit in dezelfde hoeveelheden gemaakt als de meer gevestigde vintage naaimachinemerken. Dit betekent dat ze enigszins zeldzaam zijn. Als je er een in goede staat kunt vinden, kan deze $ 400 of meer waard zijn.

Factoren die van invloed zijn op hoeveel een Necchi-naaimachine waard is

Er zijn verschillende factoren die de waarde van een vintage Necchi kunnen beïnvloeden. Als u overweegt er een te kopen of verkopen, is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden.

  • Functionaliteit - Als de naaimachine goed functioneert, is deze altijd meer waard dan hetzelfde vintage Necchi-model dat niet werkt.
  • Accessoires - Als de machine accessoires bevat, zoals een Necchi-naaimachinekast en extra voeten of decoratieve steeknokken, is deze meer waard.
  • Cosmetische staat - Een Necchi met veel krassen, deuken of deuken is niet zoveel waard als een Necchi in perfecte cosmetische vorm.
  • Model - Bepaalde vintage Necchi-naaimachinemodellen zijn meer waard dan andere. Vooral supernova's kunnen behoorlijk waardevol zijn.
Vintage naaimachine Necchi Type 523 Zeer zeldzame paarse kleur
Vintage naaimachine Necchi Type 523 Zeer zeldzame paarse kleur

Voorbeeldwaarden voor vintage Necchi-naaimachines

De beste manier om erachter te komen hoeveel een oude Necchi-naaimachine waard is, is door deze te vergelijken met recente verkopen van hetzelfde model in vergelijkbare staat. Hier zijn enkele voorbeeldwaarden van recent verkochte machines:

  • Een Necchi Supernova uit de jaren 50 met de originele koffer en alle accessoires, verkocht voor ongeveer $ 585.
  • Een Necchi BF Mira in functionele maar enigszins ruwe staat met de koffer en enkele accessoires, verkocht voor ongeveer $ 100.
  • Een Necchi BU met veel accessoires, waaronder de originele koffer, en die in goede staat verkeerde, werd verkocht voor ongeveer $ 270.

Waar kun je vintage Necchi-naaimachines kopen

Omdat vintage Necchi-naaimachines zware metalen onderdelen en stevige kasten hebben, kan het verzenden ervan duur zijn. Om deze reden is het goed om ze te zoeken in plaatselijke antiekwinkels, landgoedverkopen en kringloopwinkels. U kunt ook advertenties voor aanbiedingen bekijken. Als je de tijd neemt om te wachten op de perfecte machine, kun je een vintage Necchi krijgen waar je nog tientallen jaren plezier van zult hebben. Nu is het tijd om nog eens een andere klassieke, vintage witte naaimachine te overwegen.

Aanbevolen: