Een bootromp schoonmaken: de beste methoden

Inhoudsopgave:

Een bootromp schoonmaken: de beste methoden
Een bootromp schoonmaken: de beste methoden
Anonim
Man die hogedrukreiniger gebruikt om de scheepsromp schoon te maken
Man die hogedrukreiniger gebruikt om de scheepsromp schoon te maken

Het kan moeilijk zijn om uw boot perfect onderhouden en onberispelijk te houden. Als u leert hoe u de romp van een boot schoonmaakt, kunt u de waarde van uw vaartuig behouden en de prestaties ervan verbeteren.

Leren hoe u de romp van een boot schoonmaakt

Als u het zich niet kunt veroorloven een professional in te huren om de romp van uw boot schoon te maken, kunt u dit zelf doen door deze eenvoudige stappen te volgen. Maar eerst moet je wat spullen pakken.

Man die de romp van een boot schoonmaakt en schildert
Man die de romp van een boot schoonmaakt en schildert
  • Zware bootrompreiniger
  • Dri-duiker
  • Emmer of slang
  • Grote spons of doek
  • Zoutzuur
  • Zachte borstel
  • Witte azijn
  • Zuiveringszout
  • Dawn afwasmiddel
  • Spuitfles
  • Star Brite instant rompreiniger

Basisreiniging

Als het om de basisreiniging gaat, hoeft u alleen maar deze stappen te volgen.

  1. Gebruik een slang met laag vermogen of een emmer met zoet water om de romp zo grondig mogelijk af te spoelen. U wilt de zoutophoping verwijderen en eventuele algen of schimmels die zich aan de romp van uw boot hebben gehecht, losmaken.
  2. Kies een reinigingsmiddel dat gespecialiseerd is voor het gebruik van bootrompen en meng dit met water zoals aangegeven op het etiket van het product.
  3. Zet een rubberboot naast uw boot of gebruik een product op de kade, zoals Dri-Diver, om elk deel van uw romp tot aan de waterlijn te schrobben.
  4. Gebruik een grote, zachte spons en dompel deze in de reinigingsoplossing. Wring de spons een beetje uit en was vervolgens elk deel van de bootromp van de bijboot. Zorg ervoor dat u de verflaag van de romp niet beschadigt. Gebruik zachte bewegingen in een cirkelvormig patroon. U kunt ook een beweging van boeg naar achtersteven maken als u een zware reiniger gebruikt.
  5. Als u klaar bent met het schrobben van de romp, spoelt u deze af met zoet water.
  6. Voor de laatste stap is een tweede spons nodig, gedrenkt in schoon water. Gebruik deze spons om eventuele resterende reinigingsoplossing en watervlekken te verwijderen.

Uitgebreide schoonmaak

Voor echt zwaar werk kunt u het beste zoutzuur (of een ander zuurhoudend reinigingsmiddel) en een sterke slang gebruiken om de romp van uw boot schoon te maken.

Man wast de romp van de boot met lange steelborstel
Man wast de romp van de boot met lange steelborstel
  1. Gebruik de slang om de romp van uw boot grondig af te spoelen en zorg ervoor dat u eventuele zeepokken, onkruid of ander slijm verwijdert.
  2. Combineer het zoutzuur en water.
  3. Spuit het zoutzuurmengsel rechtstreeks op de romp van de boot en laat het ongeveer twee minuten staan. Als je na twee minuten nog steeds vuil, roet of mosgroei ziet, laat het product dan langer zitten, maar niet langer dan 10-15 minuten.
  4. Gebruik een zachte borstel om overtollig schoonmaakmiddel en vuil te verwijderen.
  5. Herhaal het reinigingsproces aan de andere kant van uw boot.
  6. Spoel de gehele romp grondig af en zorg ervoor dat al het resterende zuur uit de romp en de trailer wordt verwijderd, aangezien dit soms roestvlekken kan veroorzaken en corroderen.

Natuurlijke methode voor het reinigen van de scheepsromp

Als u op zoek bent naar een meer natuurlijke methode om uw licht vervuilde scheepsromp schoon te maken, pak dan zuiveringszout en witte azijn.

Witte azijn en zuiveringszout met scrubspons en witte handdoek
Witte azijn en zuiveringszout met scrubspons en witte handdoek
  1. Meng 2 kopjes water, een half kopje zuiveringszout, een half kopje witte azijn en een paar druppels Dawn.
  2. Meng de ingrediënten goed door elkaar en laat ze bezinken.
  3. Giet het in een spuitfles.
  4. Spuit de romp af.
  5. Laat het een paar minuten zitten.
  6. Gebruik de zachte borstel om al het schuim weg te schrobben.
  7. Spoel het gebied goed af met een slang of een emmer.

Hoe u een bootromp kunt schoonmaken

Als het gaat om het verwijderen van vlekken op de romp van uw glasvezelboot, wilt u de instant Star Bright-reiniger gebruiken.

  1. Haal uw boot indien mogelijk droog en uit het water.
  2. Voeg een beetje Star Bright rompreiniger toe aan een doek of spons.
  3. Veeg de reiniger over de plek.
  4. Laat het zitten gedurende de aanbevolen tijd.
  5. Spoel het gebied goed af met een slang.

Reinigingsproducten voor bootromp

Er zijn verschillende reinigingsproducten voor de scheepsromp op de markt verkrijgbaar. Enkele van de meest populaire zijn:

  • Zoutzuur--Dit product wordt aanbevolen voor gebruik op bootrompen die extreem bedekt zijn met algen of die uitgebreide mos- en zeepokgroei vertonen die gepaard gaat met langdurige waterligplaats. Het is verkrijgbaar bij grote winkels met korting, zoals Walmart, zwembadwinkels en bouwmarkten, zoals Home Depot en Lowe's.
  • Star Bright gebufferd zuur--Dit product wordt aanbevolen voor licht vervuilde scheepsrompen.
  • Zing rompreiniger--Deze gespecialiseerde rompreiniger moet worden gemengd met water zoals aangegeven op het productlabel en kan worden gebruikt voor basisreinigingswerkzaamheden.
  • On/Off van Maritime Products Company--Gebruik dit product als u langs de waterlijn en delen van de bootbodem schoonmaakt die niet geverfd zijn. Aan/uit is krachtig, dus je kunt het beste handschoenen gebruiken als je het apparaat gebruikt. Als het product in contact komt met de huid, zal het verbranden. Op dezelfde manier zal het, als het in contact komt met verf, strepen veroorzaken. Het product is corrosief maar tast de gelcoat niet aan en neutraliseert met water.

Over het schoonmaken van een bootromp

Bootrompen worden voortdurend blootgesteld aan de elementen. Als gevolg daarvan worden zij zwaar mishandeld. Dit geldt vooral als u in vervuild water reist, hoewel regelmatige reizen in zout of zoet water ook kunnen leiden tot rompcorrosie en zeepokkengroei. Door een schone scheepsromp te onderhouden, draagt u bij aan het behoud van de integriteit van uw gehele schip. Door uw romp glanzend en glad te houden, kunt u bovendien sneller door water bewegen.

Experts raden aan om uw romp meerdere keren per jaar schoon te maken, afhankelijk van hoe vaak u uw boot gebruikt. Een optie is het inhuren van een professionele scheepsrompreiniger. Pro's gebruiken speciale duikuitrusting om onder water te duiken en moeilijk bereikbare delen van de romp grondig schoon te maken. Professionele rompreinigers kunnen uw boot er weer tiptop uit laten zien, maar ze zijn niet goedkoop.

Andere schoonmaakopties

Leren hoe je een bootromp met de hand schoonmaakt, vergt geduld en oefening. Als u geen bijboot aan uw boot wilt bevestigen om de romp te schrobben, overweeg dan om een automatisch bootwassysteem te gebruiken. Deze systemen bestaan uit een romp-leunende machine uitgerust met twee borstels die horizontaal langs de romp draaien, en nog eens twee borstels, die verticaal bij de hiel roteren. Het geautomatiseerde systeem maakt geen gebruik van giftige chemicaliën en is vergelijkbaar met een automatische autowasstraat; alleen wast het boten terwijl ze in het water zitten.

Aanbevolen: