Een eenvoudige handleiding voor het eenvoudig maken van cocktails

Inhoudsopgave:

Een eenvoudige handleiding voor het eenvoudig maken van cocktails
Een eenvoudige handleiding voor het eenvoudig maken van cocktails
Anonim
vrouw die cocktail voorbereidt
vrouw die cocktail voorbereidt

Cocktails maken mag geen langdurig of ingewikkeld proces zijn, vooral niet als je ze thuis aan het roeren bent. Of je je nu zorgen maakt omdat je niet over het juiste gereedschap beschikt of zeker weet dat je geen margarita kunt maken zonder sinaasappellikeur (dat kan wel!), er is meer dan één manier om een cocktail te shaken.

Cocktails bouwen voor zowel beginners als nieuwsgierigen

ingrediënten voor cocktails
ingrediënten voor cocktails

Als je geconfronteerd wordt met een ingrediënt dat je niet bij de hand hebt, kun je het beste een vergelijkbaar onderdeel bedenken. Als je een margarita aan het maken bent en je hebt geen sinaasappellikeur, dan kan een scheutje vers geperst sinaasappelsap gemakkelijk in de plaats komen, net zoals eenvoudige siroop de plaats kan innemen van agave. Denk aan soortgelijke smaken; als je geen whisky meer hebt, dan is whisky een uitstekende drank voor een ouderwetse, en wodka doet het goed in een Negroni. Maar voeg geen ingrediënt toe alleen maar om het toevoegen van een ingrediënt. Het toevoegen van bruine suiker als zoetstof is niet hetzelfde als gewone siroop.

De resulterende cocktail is misschien niet exact, maar cocktails maken is geen exacte wetenschap. Het is een proces en een hobby om van te genieten. Houd het in het algemeen simpel en overweeg andere manieren om die ontbrekende smaak of het ontbrekende ingrediënt te bereiken die nog steeds een aanvulling vormen op de cocktail als geheel. Als je een zuur ingrediënt mist, gebruik dan een ander zuur ingrediënt met een vergelijkbaar smaakprofiel; Meestal kun je citroen en limoen gemakkelijk uitwisselen. Je kunt tonic en sodawater vrij vaak ruilen, evenals whisky en whisky. Als je het niet zeker weet, maak dan een kleinere versie van het drankje, vergelijkbaar met de helft van de benodigde hoeveelheid ingrediënten, om te voorkomen dat je veel verspilt. Maar beginnen met klassieke cocktails biedt een solide raamwerk.

Als je begint met het maken van cocktails, is het altijd een goed idee om je spirit als laatste toe te voegen. Op deze manier verlies je niet het duurste deel van de cocktail als je iets morst, teveel sap, mixer of likeur toevoegt. Hetzelfde geldt als je met eiwitten werkt: voeg eerst je eiwitten toe. Als je het drankje moet weggooien omdat je de eierschaal er niet uit krijgt of omdat je de dooier breekt, verlies je niet het hele drankje. verlies alleen het eiwit.

Gebruik wat je hebt

verwarde citruscocktail
verwarde citruscocktail

Je hoeft je geen zorgen te maken als je niet precies over het juiste gereedschap beschikt als je een cocktail maakt.

  • Geen cocktailshaker?Alles met een veilig deksel kan een shaker worden. Denk aan een eiwitshakefles, een glazen pot of een schone pastapot. Probeer iets te gebruiken met een opening die groot genoeg is voor ijs, maar als je dit niet kunt vermijden, kan een hergebruikte fles ahornsiroop of saladedressing ook goed werken.
  • Hoe zit het met een mengglas? Dit is misschien wel het meest beheersbare probleem, omdat je in plaats daarvan een mengblik, een pintglas of een kan kunt gebruiken.
  • Heb je geen barlepel? Dit is ook niet het einde van de wereld! Gebruik een lange ijstheelepel of een gewone lepel om de klus te klaren.
  • Dus je hebt geen jigger? Een borrelglas werkt goed, zolang je maar weet hoeveel ounces het bevat. Een klein maatglas heeft vaak ook ounce-afmetingen. Als al het andere niet lukt, is één eetlepel gelijk aan een half ounce.
  • Heeft u stress over het juiste glaswerk? Cocktails kunnen worden geserveerd in atypische soorten glaswerk. Je kunt martini's serveren in coupes, rotsglazen of wijnglazen. Probeer te voorkomen dat je een mojito in een martiniglas serveert, maar je kunt er in een mum van tijd van genieten in een wijnglas, zelfs in een rotsglas. En serveer uw hete Irish coffee niet in een Nick & Nora-glas of een ander glas dat brandwonden kan veroorzaken. Zolang u uw cocktails waarvoor ijs nodig is, in steviger glaswerk bewaart met ruimte voor alle ingrediënten, kunt u binnen redelijke grenzen elk glaswerk gebruiken om van een cocktail te genieten, zelfs die vertrouwde koffiemok.
  • Waarmee meng je drankjes? Je kunt een vijzel en een stamper of het stompe uiteinde van een lepel in een pintglas gebruiken. Het enige gedoe komt erop neer dat de oliën of het sap van kruiden en fruit vrijkomen, en het hoeft niet ingewikkeld te zijn.
  • Maar hoe zeef je dingen? Als je je pasta of groenten zeven door een kleine opening tussen de pan en het deksel te laten, kun je hetzelfde doen met glaswerk. Met een Boston shaker kun je de blikken een klein stukje uit elkaar trekken, zodat de vloeistof eruit kan stromen, maar niet het ijs. Vergeet ook uw pastazeef niet, maar zeef misschien over de gootsteen om het opruimen wat sneller te laten verlopen. Echt geen opties? Shake je drankje zonder ijs! Geen ijs om te belasten.

Gemakkelijke smaakcombinaties

smaakcombinatiecocktails
smaakcombinatiecocktails

Smaken samenstellen is geen rocket science, maar vereist wel wat gezond verstand. Combineer geen aardbei met verwarde peterselie en voeg geen druivenlikeur toe aan een chocolademartini. Denk aan foodpairing. Zou jij samen chocolade en aardbeien eten? Voeg een scheutje aardbeienlikeur toe aan je chocolademartini. Kaneel en appels gaan vaak samen, wat betekent dat je kunt overwegen om die smaken te gebruiken in een whisky-, wodka- of rumcocktail. Een smaakcombinatieboek is geweldig voor zowel het koken als het maken van cocktails. Na verloop van tijd kan het gebruik van een populair cocktailrecept en het maken van kleine aanpassingen je helpen nieuwe combinaties te ontdekken. Misschien ken je de combinatie van gin goed met citroen, maar misschien heb je basilicum of granaatappel niet als mogelijkheid overwogen.

Verhoudingen

cocktail mixdrankje jiggers
cocktail mixdrankje jiggers

Een recept dat door barmannen vaak wordt gezien als 'de gulden snede', levert waarschijnlijk een uitgebalanceerde cocktail op. De verhouding vereist twee delen sterke drank, een deel zoet en een deel zuur. Denk aan gin, eenvoudige siroop en citroensap. Maak af met een beetje frisdrank, en hoewel de verhoudingen niet helemaal hetzelfde zijn, heb je de contouren van een Tom Collins. Hoewel deze regel niet op alle cocktails van toepassing is, kun je ouderwets geen verhouding van 2:1:1 wensen, maar het is wel een makkelijke plek om te beginnen. Denk erover om het te gebruiken voor margarita's of margarita-riffs, gimlets, daiquiri's en zuren, maar ook voor een zijspan en citroendruppel. Volg de gulden snede en voeg een koolzuurhoudend ingrediënt toe, en je hebt ook een French 75. Het is ook nuttig om standaard drankmetingen te leren.

Gedistilleerde dranken en mixers om bij de hand te hebben

thuisbar alcoholische drankcollectie
thuisbar alcoholische drankcollectie

De leidende spelers zijn wodka, whisky, rum, gin, tequila en whisky als het om sterke dranken gaat. Het kan overweldigend en prijzig zijn om een huisbar in één keer volledig van deze sterke drank te voorzien, dus begin met je favoriete sterke drank en dan nog een of twee andere. Houd er rekening mee dat wodka een van de, zo niet de meest, veelzijdige drank is als het gaat om het maken van cocktails. Je wilt dat je geest zoveel mogelijk bases bestrijkt. Een lichte rum geeft je meer drankopties dan kokosnoot, een gewone wodka heeft meer opties dan frambozen, en een blended scotch past beter dan een single m alt. Hou het simpel. Zilveren tequila, London dry gin en een traditionele bourbon of rogge kunnen je geest gemakkelijk vervolledigen.

Wat mixers betreft, kun je met sodawater, tonic, zoete en droge vermout en vers geperste citroensap behoorlijk ver komen. Voeg bitters toe, waarvan aromatisch het populairst is, en eenvoudige siroop, en je hebt tientallen cocktails binnen handbereik. Met mousserende wijn, likeuren zoals Campari, sinaasappellikeur of chartreuse en wat verse kruiden heb je er nog enkele tientallen tot je beschikking. Het helpt om te beginnen met het kennen van je favoriete cocktails of de meest populaire, omdat ze beproefde ingrediënten gebruiken die de tand des tijds hebben doorstaan.

Klein beginnen terwijl je groot droomt

Laat je niet afschrikken door de wereld van cocktails. In de kern draait het maken van een cocktail om het matchen van smaken die goed bij elkaar passen en het bepalen van de juiste verhouding. Als je eenmaal de klassieke cocktails onder de knie hebt, zul je snel je basis vinden en beseffen dat je zonder veel moeite je eigen riffs maakt.

Aanbevolen: