32 Back-to-School Bash-ideeën voor een geweldig evenement

Inhoudsopgave:

32 Back-to-School Bash-ideeën voor een geweldig evenement
32 Back-to-School Bash-ideeën voor een geweldig evenement
Anonim

Plan het beste schoolfeestje met deze leuke ideeën, van creatieve thema's tot eenvoudig te spelen spelletjes.

Meisjes staan te praten aan de eettafel van een schoolfeestje
Meisjes staan te praten aan de eettafel van een schoolfeestje

Ben je klaar om het nieuwe schooljaar te beginnen? Luid het begin van school in met een back-to-school bash! Als je het ultieme feest wilt geven, hebben we een aantal geweldige back-to-school bash-ideeën voor thema's en activiteiten. Je kunt zelfs een paar tips leren om je feest absoluut onvergetelijk te maken!

Wat is een back-to-school feestje?

Nou, een back-to-school feestje is precies dat: een feestje! Deze bash is een manier voor ouders, leerkrachten en kinderen om zich voor te bereiden op het komende schooljaar en met elkaar in contact te komen. Een back-to-school bash kan op een school worden gehouden door een schooldistrict, de PTO of de onderwijscommissie als meet & greet voor ouders, kinderen en leraren.

Maar een terug-naar-schoolfeestje kan ook door ouders georganiseerd worden. Een gezinsgerichte back-to-school bash helpt kinderen contact te maken met familie en vrienden, enthousiast te worden over het komende schooljaar en hun angst om weer naar school te gaan weg te nemen.

Back-to-School Bash-thema-ideeën

Ben je een back-to-school feestje aan het plannen? De eerste plaats om te beginnen is na te denken over een thema voor uw feest. Je kunt veel leuke thema's vinden om kinderen enthousiast te maken over naar school gaan.

Picknick of Cookout

Een van de gemakkelijkste thema's die er zijn, is een eenvoudige picknick. Laat gezinnen een gerecht meenemen om te delen en een deken om op te zitten. Omdat ieder gezin een gerecht meeneemt, krijg je veel variatie op de kaart. Ook aan versiering heb je niet veel nodig, aangezien je buiten bent.

Achterklepfeest

Trek de grill tevoorschijn en bereid je voor op een leuk achterklepfeestje. Laat uw gasten hun favoriete schoolkleding dragen om hun school te vieren en hun trots te tonen. Je kunt het decoreren met items ter ere van je schoolmascotte, maar ook met een sportthema. Je kunt de etenswaren en goodiebags zelfs serveren vanuit de achterkant van een vrachtwagen of busje.

IJs Sociaal

Groep kinderen in het park die ijs eten
Groep kinderen in het park die ijs eten

Wie houdt er niet van ijs? Grijp alle smaken en beleef een leuk ijsje met je kinderen. Alles op het feest kan een zoet ijsthema hebben. Het is een ontspannen manier om verbinding te maken. Je kunt het zelfs in een park of speeltuin nuttigen, zodat kinderen van hun suikerhigh af kunnen komen.

Carnaval

Kinderen zijn dol op carnaval. Zet verschillende kraampjes en eenvoudige spelletjes op waarmee kinderen kunnen spelen en winnen. Je kunt versieren met maskers, ballonnen en clowns. Mogelijk zijn er ook ballondieren en schminken beschikbaar. Serveer gerechten met een carnavalsthema, zoals suikerspin en hotdogs.

Ga aan de slag met foodtrucks

Luister het nieuwe schooljaar in met een foodtruckfeest. Nodig een paar foodtrucks uit naar een school of park. Laat ouders, leerlingen en leerkrachten samen eten terwijl ze elkaar ontmoeten. Er zijn geen versieringen nodig en het eten is klaar!

Ontbijtbar

Het ontbijt delen is een geweldige manier om nieuwe ouders te ontmoeten en te begroeten. Creëer een ontbijtbar thuis of in de klas. Centreer het feest rond het eten door een pannenkoek- of wafelreep te hebben. Iedereen kan van het eten genieten en een praatje maken.

Superheld

Jongen (6-7) in kostuum dat buiten staat
Jongen (6-7) in kostuum dat buiten staat

Voor basisschoolkinderen kan een leuk feest met superheldenthema een groot succes zijn! Laat iedereen zich verkleden als hun favoriete superheld en zorg ervoor dat alle versieringen en het eten een superheldenthema hebben. Je kunt zelfs een kostuumwedstrijd houden.

Fancy Affair

Waarom geen black-tie-affaire? Geef kinderen en ouders de kans om een beetje zin te krijgen tijdens hun back-to-school-feestje. Haal alles uit de kast met mooie tafelaankleding en PB&J-sandwiches in vormen gesneden. Je kunt zelfs punch uit plastic bekers serveren. Speel muziek zodat ouders en kinderen de hele dag kunnen dansen.

Spafeest

School kan stressvol zijn. Laat uw kinderen ontspannen en relaxen met een spa-feestje. Van make-overs tot mani-pedis, je kunt van alles een beetje hebben. Je kunt ook veel hapjes en snacks eten.

Schoolbenodigdheden

Kinderen bereiden een terug naar schoolfeest voor
Kinderen bereiden een terug naar schoolfeest voor

Elk kind heeft een paar schoolspullen nodig. Maak dat tot het thema van je feest. Versier met notitieboekjes, potloden en stiften. Je kunt zelfs leuke spelletjes met schoolthema spelen. Kinderen kunnen vertrekken met de versieringen en klaar zijn voor het nieuwe schooljaar.

Boekpersonages

Houd je back-to-school-feest leerzaam door kinderen en ouders te laten verkleden als hun favoriete literaire personages. Ze kunnen zelfs een hele familie laten komen als personages uit een specifiek boek. Je kunt er zeker van zijn dat je veel Harry Potters en prinsessen zult zien. op dit evenement!

Sayonara Zomer

Aangezien terug naar school het einde van de zomerpret betekent, kun je op de best mogelijke manier afscheid nemen! Laat kinderen hun beste zwemkleding aantrekken, een slip-and-slide opzetten, de waterballonnen tevoorschijn halen en een spetterende tijd beleven in de zon!

Kleurviering

Voor een kleurenfeest kun je je kinderen van top tot teen in hun favoriete kleur laten verkleden. Neem dan een hapje of drankje mee om te delen dat past bij hun ensemble. Als iedereen arriveert, heb je een regenboog van kleuren.

Voor alle activiteiten waarbij teams betrokken zijn, koppel je iedereen gewoon samen met iemand in een bijpassende kleur. Dit is een van onze favoriete back-to-school bash-ideeën, omdat het een geweldige manier is voor kinderen om nieuwe vrienden te maken voor het nieuwe jaar!

Back-to-School Bash-activiteitsideeën

Of je nu kiest voor een thema of niet, het is jouw keuze. Maar spelletjes zijn een must op elk feest. Probeer deze back-to-school-spelideeën uit, zodat het plezier de hele dag kan duren!

speurtocht

speurtochten zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden. Verdeel ze in teams en laat ze de schoolspullen vinden die rond het feest verborgen zijn. Ze zullen niet alleen uitgerust zijn voor hun eerste dag, maar ze zullen ook een geweldige tijd hebben.

Estafetteraces

Leraar die studenten motiveert die sportactiviteiten doen in de speeltuin
Leraar die studenten motiveert die sportactiviteiten doen in de speeltuin

De meeste bashes zijn gevuld met veel snacks. Laat de kinderen en ouders al hun energie kwijt door leuke estafetteraces te organiseren. Maak teams van zowel kinderen als volwassenen. Markeer een parcours en laat ze ervoor rennen.

Tijdcapsule

Kinderen worden zo snel groot. Laat de kinderen op het feest aan het einde van het schooljaar een brief schrijven aan hun toekomstige zelf. Wat denken zij dat hun toekomstige zelf zal leren en zal zijn? Stop de brieven in een tijdcapsule en laat de kinderen ze op de laatste schooldag openen.

Bladwijzers

Wie heeft geen goede bladwijzer nodig? Zorg voor een bladwijzercreatiestation. U kunt een aantal verschillende bladwijzerontwerpen afdrukken en uw kinderen deze laten inkleuren, of ze blanco bladwijzers geven om te ontwerpen. Ze zullen het geweldig vinden om creatief bezig te zijn, en ze zullen een geweldige bladwijzer hebben voor het komende jaar.

Boekomslagen

De meeste leraren laten kinderen omslagen voor hun boeken maken om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Geef kinderen een papieren zak en laat ze boekomslagen versieren om mee te nemen naar school.

Comedyshow

Goed lachen is een geweldige manier om het ijs te breken en nieuwe vrienden te maken. Laat uw kinderen een back-to-school-comedyshow opzetten en deel hun favoriete back-to-school-grappen! Dit zal zeker voor wat gelach zorgen bij zowel kinderen als volwassenen!

Schoolvoorraadactie

Scholen hebben altijd schoolbenodigdheden nodig. Van zakdoekjes tot stiften, je kunt elk gezin iets laten meenemen om het komende jaar aan de school te doneren. Maak een gigantische kartonnen bus en laat je gasten deze vullen met spullen.

Bingo

Schoolvoorraadbingo is een leuk spel waarvoor geen voorbereiding nodig is. Maak een lijst met verschillende schoolbenodigdheden en een leeg bingobord. Deel de bingoborden uit aan uw gasten en laat ze de vierkanten invullen met verschillende schoolbenodigdheden. Knip de lijst uit en stop deze in een hoed. Trek ze eruit totdat je bingo's krijgt.

Fotocabine

Vrienden die grappige foto's maken tijdens het feest
Vrienden die grappige foto's maken tijdens het feest

Geef kinderen wat papier en laat ze leuke rekwisieten maken voor een fotohokje. Haal je telefoon tevoorschijn en maak foto's die ze kunnen gebruiken om hun schoolspullen voor het komende schooljaar te versieren.

Handige hack

Voor de werkende ouders die geen tijd hebben voor een foto op de eerste schooldag, maak van deze leuke back-to-school bash-foto's jouw afbeeldingen voor de sociale posts op je eerste schooldag! Vergeet ook geen slim of schattig 'Back-to-school'-bijschrift!

Handafdruk kunst

Doe wat verf en papier klaar. Laat kinderen hun handen gebruiken om leuke kunstwerken te maken. Deze kunnen dienen als geweldig klaslokaaldecor voor het komende schooljaar!

Modeshow

De meeste kinderen krijgen nieuwe kleren voor school. Laat ze een paar van hun favoriete outfits meenemen en een modeshow organiseren. Ouders en leraren kunnen de kinderen aanmoedigen terwijl ze met hun spullen pronken.

Gigantische spellen

Kinderen en volwassenen houden allemaal van een goede uitdaging - en groter is altijd beter! Laat ouders hun beste extra grote buitenspellen samenvoegen. Deze kunnen onder meer cornhole, gigantische Jenga, Yardzee en Giant Four zijn! Laat dan de competitie beginnen.

Ochtendrelais

Het kan een uitdaging zijn om een ochtendroutine aan te leren voor het nieuwe schooljaar. Maak het een beetje makkelijker met dit leuke spel. Leg een stapel verschillende kleding voor volwassenen aan het ene uiteinde (overhemden, schoenen, broeken, stropdassen, enz.). Verdeel de kinderen in groepen. Laat ze naar de stapel rennen en een kledingstuk aantrekken. Het eerste team dat alle kleding aantrekt, wint.

Boekenruil

Laat elk kind een favoriet boek meenemen naar het feest. De kinderen kunnen dan boeken ruilen. Misschien vinden ze wel een nieuwe favoriet.

Cupcake-versierwedstrijd

Meisjes versieren samen cupcakes
Meisjes versieren samen cupcakes

Zorg voor niet-geglazuurde, onversierde cupcakes, evenals wat glazuur, hagelslag en cupcake-versieringen. Laat kinderen hun cupcakes versieren en stemmen op de beste.

Tips voor een onvergetelijke Back-to-School Bash

Een terug naar schoolfeest kan een leuke manier zijn om het nieuwe schooljaar in te luiden. Het kan kinderen ook enthousiast maken over hun nieuwe klaslokaal. Probeer een paar tips uit om het meeste uit uw evenement te halen.

Laat kinderen helpen met plannen

Van het thema tot de decoraties: kinderen hebben fantastische ideeën. Door hen uit te nodigen om mee te doen aan de planning, kan de opwinding voor het feest worden vergroot. Ze kunnen je ook helpen bij het kiezen van leuk voedsel waar iedereen van zal genieten. Bovendien nemen ze u een deel van het werk uit handen.

Serveer leuke snacks

Gezonde en heerlijke back-to-school-snacks zijn een must tijdens een back-to-school-feestje. Zorg ervoor dat ze bij jouw thema blijven. U kunt bijvoorbeeld krakelingstokjes maken voor een boekpersonagethema. Je kunt ook voetbalcupcakes hebben voor een achterklepfeestje.

Maak knutselen leuk en functioneel

Groep kinderen bij aardewerkklasse
Groep kinderen bij aardewerkklasse

Back-to-school-knutselwerkjes zijn functioneel en leuk. Je kunt ze een potloodhouder laten maken van oude koffieblikken of een boekomslag maken met papieren boodschappentassen of slagerspapier. Op deze manier kunnen ze het knutselwerk gebruiken dat ze voor school maken.

Handige feestartikelen uitdelen

Denk aan schoolbenodigdheden als het gaat om het uitdelen van feestartikelen. Je kunt hun tassen vullen met potloden, gummen, notitieboekjes, enz. Je kunt ook schoolspullen krijgen als prijs voor het winnen van de spellen en activiteiten. Je bereidt kinderen voor op school en hebt tegelijkertijd plezier.

Ideeën voor back-to-school-evenementen om uit te proberen

Terug naar school gaan hoeft geen gevreesde tijd te zijn. Maak het leuk door een back-to-school bash te houden. Van feestelijke spelletjes en prijzen tot eten, het is een uitstekende manier voor kinderen en ouders om met elkaar in contact te komen.

Aanbevolen: