Prom 101 - Wat er gebeurt op Prom Night en wat je kunt verwachten

Inhoudsopgave:

Prom 101 - Wat er gebeurt op Prom Night en wat je kunt verwachten
Prom 101 - Wat er gebeurt op Prom Night en wat je kunt verwachten
Anonim

Ontdek alles wat je moet weten over dit grote tienerevenement, inclusief wanneer het bal is, wie er naartoe gaat en hoe je het leuk kunt maken.

Tieners langzaam dansen
Tieners langzaam dansen

Prom night is een gewoonte waarbij middelbare scholieren en senioren zich in formele kledij kleden en deelnemen aan activiteiten rond een dans. Gala-activiteiten variëren in de Verenigde Staten, maar de meeste tradities hebben betrekking op dates, galajurken, smokings, diner en dansen.

Traditioneel beschouwd als een belangrijk overgangsritueel voor tieners, begint de planning maanden van tevoren om alle kleine details te onthouden die bij het evenement horen. Dit is echter niet zomaar een dans. We hebben het over mooie jurken, bloemen, sieraden en limousines - plus alle andere bijbehorende geweldigheden van deze avond.

Wat is schoolbal?

Prom is een formele dans en is meestal de laatste dans van de middelbare schoolcarrière van een senior. Het is een laatste kans om als klas samen te komen, plezier te hebben en hun prestaties te vieren. Op veel scholen worden het junior- en senior-gala samen gehouden, vooral als de klas niet supergroot is. Op grote scholen kunnen dit echter twee verschillende evenementen zijn. Junioren hebben meestal een lager budget voor het bal, dus het evenement is niet zo overdreven als het gaat om decoraties en locatie.

Snel feit

Prom is eigenlijk een verkorte versie van het woord 'promenade', wat betekent dat je op een formele en opzichtige manier rondloopt. In de 19e eeuw was het een evenement voor koppels om samen te dansen en te pronken met hun goede manieren en mooie mode. Tegen de jaren 1900 werd het de ultieme dans op de middelbare school, en uiteindelijk raakte het wandel- of promenadegedeelte uit de gratie.

Waarom is het bal belangrijk?

Cultureel gezien is het bal een groot probleem. Het is een overgangsrite naar volwassenheid vanaf de adolescentie, en het is een belangrijke sociale gebeurtenis voor tieners. Het is ook een kans om te pronken met je gevoel voor mode (veel kleine meisjes dromen al jaren van hun toekomstige galajurken vóór het grote evenement).

Prom koppel
Prom koppel

Het kan voor tieners een tijd zijn om nog een laatste keer samen te komen met vrienden en klasgenoten en het einde van de middelbare schoolcarrière van de tiener te vieren. Het kan een speciaal evenement zijn voor datingparen of voor degenen die ervoor kiezen om alleen te gaan. Er is echter geen verplichting om naar het bal te gaan, en niet iedereen vindt het belangrijk om te gaan.

Wie gaat er naar het bal?

Op de meeste scholen mogen junioren en senioren kaartjes kopen voor het schoolbal (de kosten variëren over het algemeen van ongeveer $ 20 tot $ 200 voor kaartjes). Elke leerling mag meestal één date meenemen, en die persoon kan van een andere school of zelfs een hogeschool zijn. Iemand vragen voor een schoolbal is een grote sociale onderneming, en de laatste jaren zijn huwelijksaanzoeken populair geworden. Historisch gezien was het gebruikelijk dat een man een meisje voor het bal vroeg, maar in dat opzicht zijn de dingen veranderd. Tegenwoordig gaan paren van elk geslacht (of niet-binaire partners) samen.

Vrouwelijk galapaar
Vrouwelijk galapaar

Sommige studenten gaan als een grote groep vrienden naar het schoolbal en laten het date-gedoe helemaal achterwege. Dit is een geweldige manier om het evenement koel te houden en de romantische druk op de sociale interacties weg te nemen.

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen naar het bal gaat. Sommige mensen kiezen ervoor om het over te slaan omdat het niet hun ding is, terwijl anderen de hoge kosten van dit evenement te hoog vinden voor hun budget (naar het bal gaan kan enkele honderden dollars kosten).

Wanneer is het bal?

Het schoolbal is een lente-evenement, maar de exacte timing kan variëren, afhankelijk van de school. Het schoolbalseizoen kan een paar maanden duren, waarbij verschillende scholen in de omgeving het hele voorjaar een schoolbal hebben in verschillende weekenden. De meeste gala's vinden plaats in april of mei, wanneer het weer warm genoeg is om zware winterjassen overbodig te maken (niets vernietigt je formele look zo goed als een gigantische jas).

Hoewel sommige scholen het schoolbal op vrijdagavond houden, vindt het schoolbal meestal op zaterdag plaats.

Hoe lang duurt het schoolfeest?

Een typisch schoolbal wordt gehouden op een zaterdagavond gedurende ongeveer vier uur ergens tussen 19.00 uur. en 02.00 uur

De evenementen voorafgaand aan het bal kunnen er echter een meerdaags evenement van maken. Naast de traditionele planningstaken voor het bal, zoals het kopen of huren van formele kleding, het regelen van transport en andere voorbereidingstaken, breiden veel mensen het evenement uit met voor- en nafeestjes. Er zijn veel dingen die je vóór het schoolbal kunt doen, zoals je haar en make-up laten doen, een manicure laten doen en je als groep samen aankleden.

Wanneer begint de planning van het bal?

Maanden voor het bal beginnen de junior- en seniorklassen met het plannen van het evenement. Ze moeten een locatie voor het schoolbal boeken, muziek regelen en een thema voor het schoolbal kiezen.

Ongeveer twee maanden vóór het evenement beginnen mensen formele kleding te kiezen en afspraken te maken of groepen vrienden samen te laten gaan.

Prom Day-tradities

Promfeesten kunnen vroeg op de dag beginnen als iedereen zich klaarmaakt voor het dansfeest. Als het bal op vrijdag wordt gehouden, geven sommige scholen kinderen een halve dag vrij om zich voor te bereiden. Het kost tijd om je aan te kleden en enkele van de belangrijkste prom-dagtradities te doorlopen. Dit zijn er een paar:

Haar laten doen voor het bal
Haar laten doen voor het bal
  • Haarstyling- Veel mensen kiezen ervoor om hun haar professioneel te laten stylen voor het schoolbal. Dit gebeurt meestal een paar uur vóór de dans.
  • Make-up - Niet iedereen draagt make-up naar het schoolbal, maar degenen die dat wel doen, hebben de neiging wat extra tijd te nemen om er zeker van te zijn dat het perfect is.
  • Manicures - Mooie nagels kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de look van het bal, en het is het beste om ze vlak op de dag van het evenement te laten doen, zodat ze niet worden afgebroken of gebroken.
  • Vervoer - Veel mensen kiezen ervoor om naar het bal te gaan in een speciale auto, een auto van een familielid of een gehuurde limousine. Het ophalen van deze auto of het bevestigen van de timing maken deel uit van de activiteiten op het schoolbal.
  • Bloemen - De meeste mensen dragen bloemen voor het schoolbal. Dit kan een cadeau zijn van een date of iets dat je zelf kiest. Omdat de bloemen of corsage vers moeten zijn, is het traditioneel om ze op te halen op de dag van het schoolbal.

Groepen vrienden maken zich vaak samen bij één persoon thuis klaar voor het bal. Ze eten misschien een lichte snack en doen elkaars haar en make-up voordat ze foto's maken.

Naar het bal

Nadat iedereen klaar is, is het tijd om met het plezier te beginnen. Pre-prom-evenementen beginnen meestal een paar uur voordat het bal begint.

Afbeelding
Afbeelding

Pre-Prom Groepsfoto's

Het begin van de avond van het schoolbal begint meestal met groepsfoto's. Tieners, met en zonder afspraakjes, ontmoeten elkaar meestal in grotere groepen vóór het diner en het bal. Dit is een kans voor goede vrienden om samen foto's te maken en een nieuwe herinnering te creëren. Zoek een openbare plek met een prachtige achtergrond of vraag vooraf toestemming om een privélocatie te gebruiken als je van plan bent zelf foto's te maken.

Kies een specifieke tijd voor foto's en zorg ervoor dat al je vrienden en hun ouders het plan kennen. Afhankelijk van de grootte van de groep, moet u minimaal een half uur en maximaal een uur uittrekken voor foto's. Dit is meestal de enige keer dat ouders betrokken zijn bij activiteiten op het schoolbal.

Zodra data en groepen bijeen zijn, maken ouders meestal foto's of laten ze een fotograaf enkele foto's maken. Meestal probeert iedereen foto's te maken van elke tiener alleen, met zijn of haar date als ze die hebben, en met de hele groep vrienden. Tieners kunnen verschillende serieuze en gekke poses uitproberen. Ouders en tieners kunnen deze foto's op sociale media delen zodat andere familieleden ze kunnen zien.

Vervoer voor schoolfeest

Na de foto's gaan mensen meestal uit eten. Als er een limousine is, ha alt de limousine ze op en brengt ze naar een restaurant of naar het bal zelf (als het diner inbegrepen is). Als ze zelf rijden, vertrekken ze na foto's om aanwezig te zijn.

stel dat op het punt staat naar het bal te vertrekken
stel dat op het punt staat naar het bal te vertrekken

Prom Night-dinerplannen

Als je schoolbal inclusief diner is, ga je er meteen naartoe na de foto's. Dit komt vaker voor als het bal wordt gehouden in een evenementencentrum of feestzaal. Het diner kan één tot twee uur duren en kan een ma altijd zijn die u van tevoren heeft uitgekozen, of een buffet.

Als je schoolbal geen sit-down diner omvat, maken veel tieners dinerplannen met hun dates of een kleine groep. Er zijn veel opties voor het promdiner:

  • Reserveer bij een chique restaurant. Zorg er in dit geval voor dat u op tijd arriveert, zodat ze uw tafel niet weggeven.
  • Kom langs bij een fastfoodrestaurant of -diner. Deze plaatsen vereisen geen reserveringen, zijn goed voor last-minute planning, zijn betaalbaarder en bieden leuke fotomomenten waarbij tieners allemaal gekleed zijn op een informele plek.
  • Eet thuis een potluck-diner. Eén persoon verzorgt het diner bij hem thuis en iedereen neemt een gerecht mee om te delen voor een huiselijke familiema altijd.

Aan de dans gaan

Na het eten is het tijd om naar het bal te gaan. Locaties voor schoolfeesten zijn onder meer gymzalen, lokale feestzalen en andere evenementenruimtes. Ouders moeten de naam en het adres van de schoolballocatie weten in geval van nood. Deze informatie wordt echter doorgaans afgedrukt in een nieuwsbrief voor ouders, op de kaartjes zelf en zelfs op de website van een school.

Wat er gebeurt op het bal

De daadwerkelijke gebeurtenissen van het bal beginnen wanneer mensen aan het dansen gaan. Ze overhandigen hun kaartjes aan een leraar of ouderbegeleider die helpt bij het evenement. Dan gaan ze de zaal binnen, die meestal versierd is met mooie slingers en sprankelende lichtjes.

Afbeelding
Afbeelding

Promfoto's

De foto's die je thuis maakt, zijn niet het enige fotografische verslag van het schoolbal. De meeste scholen hebben een fotohokje waar je schoolbalfoto's kunt maken. Paren of groepen vrienden poseren samen voor een leuke achtergrond en laten foto's maken. U kunt afdrukken van deze foto's kopen of digitale bestanden bestellen om online te delen.

Dansen op het bal

Hoewel er nog een heleboel andere tradities bij het bal betrokken zijn, is dansen het belangrijkste evenement. De meeste scholen hebben een DJ die muziek speelt van een afspeellijst die de planningscommissie voor het bal van tevoren heeft geregeld. Er is meestal een mix van langzame nummers en snelle nummers. Paren dansen samen tijdens de langzame nummers, en bij de snellere nummers danst vaak iedereen als een groep.

Prom Court

De genomineerden voor het schoolbal worden geselecteerd tijdens de schooldag in de week of twee vóór het schoolbal. Sommige scholen houden geen prom court omdat het wordt gezien als een onnodige populariteitswedstrijd. Traditioneel kunnen alleen senioren worden genomineerd voor koning en koningin, maar soms worden junioren ook genomineerd voor prins en prinses.

Stemmen voor het schoolbal gebeurt een paar dagen vóór het schoolbal of tijdens het daadwerkelijke evenement. Alleen tieners mogen stemmen, maar leraren en bestuurders tellen de stemmen en houden ze geheim tot de aankondiging. Tijdens het bal maken chaperonnes in het bijzijn van iedereen de winnaars bekend en kronen ze. De gekozen koning en koningin dansen meestal ook samen.

Promavond

Voor veel tieners is een schoolbal een evenement dat de hele nacht duurt. Na het eten en dansen zoeken tieners naar andere manieren om het plezier gaande te houden en meer tijd samen door te brengen voordat ze afstuderen. Deze activiteiten na het schoolbal worden gepland door ouders en leraren of groepen tieners.

tieners zitten na het bal
tieners zitten na het bal

Door school gesponsorde evenementen

Sommige scholen, ouderorganisaties of gemeenschapsclubs organiseren drugs- en alcoholvrije after-promfeesten, meestal in het schoolgebouw. Deze evenementen beginnen zodra het bal eindigt en omvatten georganiseerde activiteiten, snacks en loterijtekeningen. Evenementen zijn meestal gratis.

Leraren en ouders bieden zich vrijwillig aan om de planning en begeleiding te verzorgen, en het feest kan tot 8.00 uur duren. Tieners die aanwezig zijn, moeten doorgaans het hele evenement blijven, inclusief een rustige ruimte voor degenen die klaar zijn om wat te slapen.

Huisfeesten en logeerpartijtjes

Als jouw school geen after-prom-evenement aanbiedt, overweeg dan om er een te organiseren. Tieners stemmen met hun ouders af om activiteiten te plannen en vrienden uit te nodigen voor een nachtje doorbrengen, en sommige tieners vinden manieren om onbewaakte feestjes te organiseren terwijl de ouders weg zijn. Bij deze feestjes gaat het doorgaans om mond-tot-mondreclame.

De meeste feesten staan onder toezicht en er is geen sprake van drank- en drugsgebruik, ondanks de afbeeldingen in films en op tv. Tieners kunnen niet legaal alcohol kopen, hoewel sommigen toch een manier vinden om aan bier en sterke drank te komen. Ongeveer 29 procent van de tieners drinkt alcohol, ook op het schoolbal.

Prom Night Sex

In films en tv-programma's zie je vaak dat tieners hun maagdelijkheid verliezen of seksuele ervaringen verwachten op het schoolbal. Uit een onderzoek onder meer dan 12.000 tieners bleek dat slechts 14 procent van de meisjes zei seks te hebben gehad op het schoolbal.

Deze echte gegevens lijken te zeggen dat seks op het schoolbal meer een stadslegende is dan een populaire activiteit. Je tiener kan vóór het schoolbal met zijn date praten over seksuele verwachtingen en moet zich op zijn gemak voelen bij het uiten van zijn voorkeur om zich op geen enkel moment in de avond te engageren.

Ouders kunnen met tieners praten over hun opvattingen over seks en andere seksuele activiteiten voor, op en na het schoolbal. Wanneer u met uw tiener over seks praat, onthoud dan:

  • Luister naar ze
  • Geef feitelijke en nauwkeurige informatie
  • Wees voorbereid op het beantwoorden van ongemakkelijke vragen
  • Veroordeel niet

Het schoolbal voor iedereen is een beetje anders

De prom-ervaring is uniek voor elke persoon en varieert van school tot school. Leer alles wat je kunt over de tijden en locaties van verschillende prom night-activiteiten om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de avond. Het doel voor tieners is om plezier te hebben met vrienden, de overgang van kindertijd naar volwassenheid te vieren, en gewoon een geweldige tijd te hebben met verkleden en dansen.

Aanbevolen: