Douches op studentenkamers

Inhoudsopgave:

Douches op studentenkamers
Douches op studentenkamers
Anonim
douches in slaapzalen
douches in slaapzalen

De meeste mensen schrikken bij de gedachte aan gemeenschappelijke douches. Als u zich een beetje geïntimideerd voelt, kunt u er zeker van zijn dat uw collega's dat waarschijnlijk ook zijn. Wees een beetje beleefd en je zult merken dat de douches op slaapzalen niet zo slecht zijn.

Etiquette voor douches op studentenkamers

Misschien ben je bang voor de eerste keer dat je naar de douches van je studentenhuis gaat. Gemeenschappelijke douches bieden weinig privacy. De meeste studenten gaan in badjas of handdoek naar de douches, kleden zich uit, douchen en komen weer naar buiten in een handdoek of badjas om zich op hun kamer af te drogen en aan te kleden. Elke slaapzaal is anders en sommige verdiepingen hebben misschien maar een paar douches. Daarom is het belangrijk om enige beleefdheid te betrachten.

  • Beperkte doucheruimte betekent dat je mogelijk moet wachten om te douchen. Wees geduldig of probeer de douchetijd in te plannen op momenten waarop minder mensen deze nodig hebben. Het kan zijn dat je 's avonds moet douchen voordat je gaat slapen, of 's ochtends heel vroeg moet douchen.
  • Neem je eigen douchebenodigdheden mee. Je hebt een kleine tas of draagtas nodig die je gemakkelijk kunt ophangen, waar je je zeep, shampoo en conditioner bij de hand hebt.
  • Warm water en tijd zijn grondstoffen. Douche niet gedurende 30 minuten. 15 minuten is de maximale hoeveelheid tijd die u redelijkerwijs mag nemen onder de douche.
  • Draag waterdichte, instapschoenen. Crocs zijn hier geweldig voor, net als slippers. Helaas kunnen gemeenschappelijke douches ook gemeenschappelijke voetschimmel betekenen, dus bescherm uw voeten. Vergeet niet uw "doucheschoenen" regelmatig te wassen.
  • Bewaar het scheren voor de gootsteen of scheer als de douches niet druk zijn. Scheren kan een tijdrovend proces zijn, of het nu uw gezicht, uw oksels of uw benen is; verspil er geen douchetijd aan als u op een bijzonder drukke tijd de douche gebruikt.

Douchetoiletartikelen

Onthoud dat eerstejaarsstudenten doorgaans niet veel leefruimte hebben. Probeer tijdens het inpakken aan opslag te denken. Dat kan lastig zijn als je je woonruimte nog niet eerder hebt gezien, maar het gezond verstand zal je vertellen dat de Costco-maat shampoo niet voldoende is. Wat moet je meenemen?

  • Een waterdichte douchewagen - een plastic houder of een netje
  • Een handdoek - als je een grote meeneemt, kun je deze gebruiken als bedekking in je kamer
  • Een badjas - om je te bedekken na het douchen (als je geen grote handdoek hebt
  • Doucheschoenen - slippers of crocs
  • Shampoo en conditioner - als je de 2-in-1-variant kunt gebruiken, bespaar je ruimte
  • Scheermes en scheerschuim
  • Douchegel of zeep - douchegel is beslist handiger in een studentenhuis

Comfortabel worden in de douches op slaapzalen

Douchen op de universiteit kan in het begin stressvol zijn, maar uiteindelijk wordt het gebruikelijk. Je zult snel een handige routine ontdekken die voor jou werkt, waardoor je naadloos in het studentenleven kunt passen.

Aanbevolen: