Welke kaas lijkt op Gruyère?

Inhoudsopgave:

Welke kaas lijkt op Gruyère?
Welke kaas lijkt op Gruyère?
Anonim
gaten kaas
gaten kaas

Als je een gastronomisch recept maakt waarin Gruyère-kaas nodig is en je je afvraagt wat je als vervanging kunt gebruiken, hangt het antwoord eigenlijk af van wat je maakt. Verschillende kazen voegen verschillende smaken en texturen toe aan een gerecht. Hoewel verschillende kazen op Gruyère lijken, kan het eindresultaat teleurstellend zijn, tenzij je een kaas vervangt die bestand is tegen een bepaalde kookmethode.

Vervangingen voor Gruyère

Er zijn een aantal kazen die lijken op Gruyère. Zoek naar kaas met een milde, licht zoute smaak. Bijzonder geschikte vervangers zijn onder meer:

  • Franse kazen die qua smaak en textuur vrijwel identiek zijn aan Gruyère, zijn onder meer Beaufort- of Comté-kaas (ook wel Gruyère de Comté genoemd).
  • Kazen die erg op Gruyère lijken, maar een andere textuur hebben, zijn onder meer Zwitserse kaas en Jarlsberg.
  • Emmentaler, een andere kaas gemaakt in Zwitserland, kan ook worden vervangen door Gruyère.

De beste vervanger kiezen

Gruyère-kaas is een fijne, zachte kaas gemaakt van koemelk. Het voegt een rijke, licht zoute smaak toe aan recepten zonder een overweldigende smaak. Voor het grootste deel kan alles dat op een Zwitserse kaas lijkt de Gruyère vervangen.

Comté of Beaufort Kaas

Comté- of Beaufort-kazen zijn in de meeste recepten uitstekende vervangers voor Gruyère. Hun smaken zijn vergelijkbaar met die van Gruyère, en ze werken heel goed in gratins en andere recepten waarbij bakken of braden vereist is.

Swiss en Jarlsberg

In Amerika worden de meeste kazen met gaten erin Zwitserse kaas genoemd. Een Noorse variant van rijke, zachte kaas met enkele gaten is Jarlsberg. Beide zijn goede vervangingen voor Gruyère in ovenschotels, gratins en quiches. Ze werken ook goed bij fondue.

Emmentaler

Emmentaler of emmentalerkaas is een ander type Zwitserse kaas. Net als typisch Zwitsers en Jarlsberg heeft het gaten in de gele of witgele kaas. Volgens KitchenSavvy.com is emmentaler een ideale vervanger voor Gruyère bij het maken van fondue, omdat het smelt tot een zeer gladde, gelijkmatige consistentie.

Veel opties om uit te wisselen

Beslis niet tegen een recept alleen maar omdat je de gewenste Gruyère-kaas niet kunt vinden (of niet lekker vindt) in de ingrediëntenlijst. Ruil Gruyère in plaats daarvan in voor een van de andere voorgestelde kazen. Misschien creëer je wel een nieuw favoriet gerecht!

Aanbevolen: