Ben ik klaar om een baby te krijgen? 8 belangrijke dingen om te overwegen

Inhoudsopgave:

Ben ik klaar om een baby te krijgen? 8 belangrijke dingen om te overwegen
Ben ik klaar om een baby te krijgen? 8 belangrijke dingen om te overwegen
Anonim

Stel jezelf deze vragen om je te helpen beslissen of je er klaar voor bent om een baby te krijgen en een ouder te worden.

Een pasgeboren baby en zijn moeder op de kraamafdeling
Een pasgeboren baby en zijn moeder op de kraamafdeling

Ben ik klaar voor een baby? Dit is een veel voorkomende vraag die mensen zichzelf stellen als ze erover nadenken om kinderen te krijgen. Hoewel niemand ooit echt voorbereid is op deze kolossale levensverandering, zijn er factoren die ervoor zorgen dat je beter toegerust bent om deze verbazingwekkende verantwoordelijkheid op je te nemen.

Als je je afvraagt hoe je weet of je klaar bent om een baby te krijgen, stel jezelf dan deze acht vragen. Als u vervolgens besluit dat het uitbreiden van uw gezin de juiste keuze voor u is, beschrijven we zeven gesprekken die u met uw partner kunt voeren om er zeker van te zijn dat u allebei op dezelfde pagina zit.

Vragen die je kunnen helpen beslissen 'Ben ik klaar om een baby te krijgen?'

Ze zeggen dat eerlijkheid het beste beleid is. Het probleem is dat als het om zwangerschap en ouderschap gaat, onze voorgangers de neiging hebben bepaalde details uit te sluiten. Om er zeker van te zijn dat je volledig voorbereid bent op deze rol, zijn er enkele belangrijke dingen die je jezelf moet afvragen voordat je de rol van ouder op je neemt.

Overweeg je om een baby te krijgen omdat je dat wilt?

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Als het antwoord nee is, bent u waarschijnlijk nog niet klaar. De beslissing om een kind te krijgen heeft die van jou nodig, en die van jou alleen (en die van je partner als je een relatie hebt natuurlijk).

Als je een baby wilt omdat hij een vakje aanvinkt of je schoonmoeder van je af ha alt, doe je dat om de verkeerde redenen. Dit is een uitzonderlijk onbaatzuchtige rol die al je hart, energie en gezond verstand vereist. Doe het niet tenzij dit iets is waarvan u denkt dat het vreugde en vervulling in uw bestaan zal brengen.

1. Bent u financieel stabiel?

Een baby krijgen is duur. In feite heeft het Brookings Instituut vastgesteld dat de geschatte kosten voor het opvoeden van een kind vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 17 jaar vanaf 2022 $310.581 bedragen. Dit geldt voor getrouwde stellen die twee kinderen hebben en een gemiddeld inkomen verdienen. Dat ismeer dan $ 18.000 per jaar!

Je denkt misschien dat flesvoeding, luiers en benodigdheden nooit zoveel kunnen kosten, maar als je daar gezondheidszorg, kinderopvang en onderwijs bij optelt, lopen de rekeningen snel op. Deze statistiek gaat er ook van uit dat u een gezond kind heeft. Uit onderzoek blijkt dat:

  • Elk jaar worden er 3,9 miljoen operaties uitgevoerd bij Amerikaanse kinderen
  • 10-15% van de baby's geboren in de VS moet naar de NICU

Zelfs met een goede verzekering kunnen deze situaties de kosten snel nog verder opdrijven. Hoewel je geen 18.000 contant geld hoeft te hebben op het moment dat je zwanger wordt,helpt het om een besteedbaar inkomen te hebben als je wilt voorkomen dat je veel schulden aangaat. Financiële stabiliteit is een belangrijk onderdeel van het krijgen van een kind.

Snel feit

Financiële experts van Charles Schwab bevelen aan dat mensen die ouderschap overwegen, "drie tot zes maanden aan essentiële levensonderhoudskosten direct beschikbaar houden voor noodgevallen." Door een fonds voor regenachtige dagen op te richten, kunt u zich voorbereiden op onverwachte ziekten, verlies van werk en algemene noodsituaties.

2. Als u een relatie heeft, bevindt deze zich dan op een solide plek?

Voor het ouderschap zijn geen twee mensen nodig, maar als je een partner hebt die je ouderschapspartner zal zijn, is het belangrijk dat jullie relatie op een goede plek verkeert en dat je begrijpt dat een baby jullie niet dichter bij elkaar zal brengen. Deze beslissing kan zelfs de kracht van uw huwelijk of relatie op de proef stellen.

Psychologen merken op dat "de overgang naar het ouderschap voor een aanzienlijk deel van de nieuwe ouders een periode van stressvolle en soms onaangepaste veranderingen betekent." Het kan ook de tevredenheid binnen het huwelijk verminderen. Een liefdevol, zorgzaam en gelijkwaardig partnerschap is dus cruciaal om gezond te blijven tijdens de epische reis van het ouderschap.

3. Ben je gezond?

Het hebben van een baby put je uit. Zelfs als je in topconditie verkeert, blijkt uit onderzoeken dat de gemiddelde ouder in het eerste jaar bijna 40.000 minuten slaap verliest. Dat zal voor iedereen zijn tol eisen. Voeg daar postpartum hormoonschommelingen, aanhoudend huilen en een gebrek aan 'ik'-tijd aan toe, en plotseling zal zowel je fysieke als mentale gezondheid worden beïnvloed.

Een goede gezondheid hebben vóór de zwangerschap zorgt er ook voor dat jij en je baby gezond blijven tijdens de zwangerschap en in de postpartumperiode. Veel mensen realiseren zich niet dat zowel overgewicht als ondergewicht het risico op een hele reeks zwangerschapscomplicaties met zich mee kan brengen. Chronische medische aandoeningen en het werken en leven in bepaalde omstandigheden kunnen uw vermogen om een gezonde zwangerschap te hebben verminderen.

Laat daarom uw arts onderzoeken en laat uw partner hetzelfde doen. Hierdoor kunt u problemen vóór de zwangerschap aanpakken.

4. Ben je klaar om je sociale leven op te geven?

Baby's hebben constante aandacht nodig en ze zijn goed in het verstoren van je slaap. Als je iemand bent die elke avond uitgaat, kan dit een grote verandering zijn. Het krijgen van een baby kan ook uw reguliere reisplannen stopzetten. Maar voor de mensen die al graag het grootste deel van hun vrije tijd thuis doorbrengen, is het krijgen van een baby niet zo’n grote verandering in je sociale leven.

5. Ben je klaar om je carrière op de tweede plaats te zetten?

Zwangere zakenvrouw met collega's op kantoor
Zwangere zakenvrouw met collega's op kantoor

Deze vraag is voor zowel moeders als vaders, maar het is de persoon die daadwerkelijk de baby krijgt, die hier echt over moet nadenken. We leven in de 21e eeuw waarin vrouwen leiders zijn in het zakenleven, maar helaas worden er nog steeds verwachtingen verwacht dat vrouwen de 'perfecte' moeders zullen zijn. Dit betekent in de ogen van veel mensen dat ze afstand moeten nemen van hun werk. Volgens The Mom Project verlaat naar schatting 43% van de hoogopgeleide vrouwen de beroepsbevolking nadat ze moeder zijn geworden.

Hoewel dit niet het geval hoeft te zijn, is het belangrijk om te onthouden dat we niet alles kunnen hebben. Je kunt het meeste ervan hebben, maar meestal moet je er ook iets voor geven. Bijvoorbeeld:

  • Als u ervoor kiest om weer aan het werk te gaan, zal iemand anders acht uur per dag bij uw baby zijn op de kinderopvang.
  • Als je besluit thuis te blijven, geef je mogelijk een deel van je identiteit op.
  • Als je een positie kunt vinden die je het beste van twee werelden biedt, kun je ook merken dat je dun bent.

Het is belangrijk omte beslissen wat je denkt los te kunnen laten voordat je een kleintje krijgt. Voor sommigen is dit een eenvoudige beslissing, maar voor anderen kan het een reden om te pauzeren bij het ouder worden.

6. Ben je klaar om je persoonlijke ruimte op te geven?

Tussen de voedingen, het verschonen van luiers, verstoringen van de slaap in de late nacht en, natuurlijk, die perfecte babyknuffels, zal je kleintje het grootste deel van de dag, elke dag, het eerste jaar in je armen liggen. Dit leidt veel uitgeputte ouders naar Google-zinnen als 'hoe je een baby in slaap kunt krijgen zonder vastgehouden te worden', omdat het lastig kan zijn om aan de inbreuk op de persoonlijke ruimte te wennen.

Als ze eenmaal leren lopen, zal je kleine peuter de drang voelen om te ontdekken, maar als je hun gezichtsveld durft te verlaten, zullen ze je vinden. De tijd dat je naar het toilet of de douche gaat zonder dat een klein bezoekertje je probeert te 'helpen', is al lang voorbij. Oh, en vergeet de vreugde niet om een menselijk weefsel te zijn!

Deze voorbeelden zijn slechts het topje van de ijsberg. Begrijp me echter niet verkeerd, terwijl je merkt dat je roept: "Mama heeft even tijd nodig!" er zullen ook dagen zijn waarop je je baby eindelijk in slaap krijgt, in je volkomen rustige huis gaat zitten en meteen merkt dat je hem mist. De vraag is:ben je daar klaar voor?

7. Ben je er klaar voor dat je lichaam voor altijd verandert?

DISCLAIMER: Sla deze details misschien over als je iemand bent die niet wil weten hoe de hotdog wordt gemaakt.

Zwangerschap en bevalling zullen je lichaam veranderen. Het zal nooit hetzelfde zijn. Ja, er zijn moeders die al het babygewicht verliezen en terugkeren naar hun lichaam van maat 2, maar het is nog steeds niet wat het was. Hier is de waarheid die niemand deelt:

De huid van je buik wordt uitgerekt. De afmetingen van uw lichaam zullen veranderen, zelfs als uw gewicht terugkeert naar exact hetzelfde getal. Je borsten zullen nooit meer dezelfde energie hebben als voorheen (en dat wil zeggen, als je geluk hebt). U zult blijvende gevechtswonden oplopen - striae, melasma (een verdonkering van sommige delen van de gezichtshuid die vaak voorkomt tijdens de zwangerschap) en linea nigra (een donkere verticale lijn die tijdens de zwangerschap vaak op de maag verschijnt). En je onderwereld zal zeker niet mooier worden. Vergeet ook de aambeien niet (die blijkbaar nooit echt verdwijnen), de spataderen en alle andere geneugten die het moederschap met zich meebrengt.

Moet weten

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 70% van de postpartumvrouwen ontevreden is over hun lichaamsbeeld en dat dit gevoel van ontevredenheid verergert gedurende de negen maanden na de bevalling.

Met andere woorden:je moet lekker in je vel zitten en klaar zijn voor verandering. Onthoud dat deze veranderingen misschien niet zijn wat we willen, maar ze zijn wel iets om te veranderen.wees er trots op, want een nieuw leven creëren is een geweldige prestatie.

Snel feit

Het krijgen van een baby hoeft je lichaam niet te veranderen. Adoptie is een prachtige manier om uw gezin uit te breiden. Ouders die het zich kunnen veroorloven, kunnen draagmoederschap ook als een optie overwegen.

8. De echte vraag

Als het overheersende antwoord op de bovenstaande vragen ja was, dan is er nog een ander belangrijk ding om te overwegen -ben je er klaar voor om meer van iemand anders te houden dan te meten?Wanneer je dat hebt gedaan Als kind zal een stukje van je hart voor altijd buiten je lichaam verblijven.

Je zult er constant aan denken. Je zult je zorgen maken over hun welzijn, zelfs als ze prima in orde zijn. Je zult dromen van hun toekomst en de geweldige persoon die ze zullen worden. Er is geen liefde die hiermee te vergelijken is.

Dit is een van de meest verbazingwekkende, lonende en bevredigende rollen die iemand op zich kan nemen, maar het is niet een rol die iedereen op zich hoeft te nemen. Als je besluit om geen ouder te worden, is dat prima.

Het belangrijkste onderdeel van het ouderschap is de bereidheid om jezelf op de tweede plaats te zetten, zodat je aanwezig kunt zijn voor deze persoon. Dat is wat ze zich zullen herinneren: dat jij daar was. Door om de verkeerde redenen ouder te worden, bewijs je jezelf en je kind een slechte dienst.

Tekenen dat je klaar bent om een baby te krijgen

Onthoud dat niemand ooit echt klaar is, maar als deze uitspraken waar zijn, kun je overstappen van 'ben ik klaar om een baby te krijgen?' naar 'moet ik nu een baby krijgen?'

  1. JIJ (en UW PARTNER als je een relatie hebt) wilt een baby krijgen.
  2. Je hebt een besteedbaar inkomen.
  3. Jij en je partner zijn gezond (zowel fysiek als mentaal).
  4. Je sociale leven heeft niet meer zo'n grote prioriteit.
  5. Je bent klaar om een pauze in te lassen bij carrièredoelen.
  6. Je vindt het niet erg dat mensen zich allemaal in jouw ruimte bevinden.
  7. Je hebt vertrouwen in je vel.
  8. Je bent klaar om jezelf op de tweede plaats te zetten, VEEL.

Volgende stappen - Dingen om te bespreken om u te helpen de vraag 'wanneer' te beantwoorden

Als je aan de kant van het hek belandt waar je een baby wilt hebben, dan zijn er nog een paar dingen om te bespreken:

  • Beslis hoe je een baby wilt krijgen: zwangerschap, draagmoederschap of adoptie.
  • Bepaal of u vrij wilt nemen van uw werk nadat de baby is geboren, of dat u het werk allemaal samen wilt verlaten.
  • Onderzoek uw ouderschapsverlofbeleid.
  • Praat over uw kinderopvangplannen - Gaat u of uw partner het werk verlaten? Stuur jij ze naar de kinderopvang? Zullen familieleden helpen? Ga je een nieuwe, externe rol zoeken of ga je parttime werken?
  • Denk na over je woonsituatie. Is er ruimte voor een kleintje?
  • Zoek uit of er een specifieke religie is die je aan je kind wilt introduceren.
  • Praat over verantwoordelijkheden - Als je van plan bent samen met je partner een baby te krijgen, dan moet hij precies dat zijn: een partner. Bespreek uw rollen en verwachtingen.

Deze gesprekken kunnen u helpen beter te bepalen wanneer het krijgen van een kind het beste voor u is. Eindelijk, de laatste stap om erachter te komen of en wanneer je een baby kunt krijgen, is een pauze nemen.

Neem een pauze voordat u verdergaat

Zet de komende twee maanden de voor- en nadelen opzij en zet de babygerelateerde gesprekken in de wacht (met iedereen in je leven). Wees gewoon aanwezig. Neem de tijd om te mediteren en na te denken over deze beslissing.

Droom je er nog steeds van om ouder te worden? Zie je andere mensen met kinderen en ervaar je nog steeds het verlangen om je eigen kinderen te hebben? Blijft u twijfelen over de beslissing?

Zoek wat duidelijkheid en bespreek de beslissing opnieuw. Dit zorgt ervoor dat jullie er goed over hebben nagedacht en niet overhaast een zeer definitieve beslissing nemen.

Neem de tijd om erachter te komen of je klaar bent om een baby te krijgen

Het krijgen van een baby is een grote beslissing. Zorg ervoor dat jij en je partner klaar zijn voor deze grote stap in het leven door de belangrijke gesprekken vroeg te voeren. Wees niet bang om open en eerlijk te zijn. Als je besluit dat je er klaar voor bent, zijn er veel praktische adviezen voor nieuwe ouders die je op weg kunnen helpen.

Aanbevolen: