Gids voor palmboomverzorging en -problemen

Inhoudsopgave:

Gids voor palmboomverzorging en -problemen
Gids voor palmboomverzorging en -problemen
Anonim
Huizen met palmbomen
Huizen met palmbomen

Het verzorgen van palmbomen is relatief eenvoudig als een palm eenmaal is gevestigd. Veel mensen vinden dat er vrijwel geen onderhoud aan te pas komt. De sleutel is uiteraard het hebben van een gezonde palmboom, die grotendeels wordt beïnvloed door de omgeving en de bodemgesteldheid. Als u nu een weloverwogen keuze maakt, bespaart u later ergernis.

Een palmboom kiezen

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden voordat u de juiste palmboom voor uw tuin kiest. Een van die dingen is de grootte van de boom op de vervaldag en de grootte van het landschap waarin hij zal worden geplant. Sommige palmsoorten kunnen erg groot worden, dus u moet dit weten als uw geplande standplaats zich onder een hoogspanningslijn of de dakrand van uw huis bevindt. Bedenk ook dat als je een kleine tuin hebt, een enorme boom er een beetje raar uit zal zien.

Een andere overweging is het klimaat waarin je leeft. Een paar palmsoorten, zoals de koninginnenpalm of de dadelpalm van de Canarische eilanden, worden als "winterhard" beschouwd. Koud kunnen in dit geval temperaturen zijn die niet lager zijn dan 20 graden. Dit betekent dat de gebieden waar palmen kunnen groeien nog steeds vrij beperkt zijn; een koude winterharde palm zal niet groeien in Michigan.

Zonlicht is ook een factor. Sommige palmen houden van de volle zon, terwijl andere van halfschaduw houden. U moet weten hoeveel zon uw beoogde plantplaats zal krijgen en wat uw gewenste palmsoort nodig heeft.

Houd ook rekening met water. De meeste palmen kunnen perioden van droogte verdragen, maar geven de voorkeur aan veel water. Denk aan de films die je over de woestijn ziet. De palmbomen staan altijd naast de oase van water.

Palmbomen planten

Het planten van palmbomen lijkt sterk op het planten van een ander type boom. Zorg er na aanschaf van uw boom voor dat de kluit vochtig blijft. Probeer je nieuwe boom zo snel mogelijk te planten nadat je hem thuis hebt gebracht. Palmen kunnen duur zijn; je wilt niet het risico lopen een dergelijke investering te verliezen omdat je er nog niet klaar voor was om deze te planten.

Graaf een gat dat twee keer zo breed is als de kluit van de palm. Graafniet dieper dan de boom eerder was geplant. Je zou een lijn op de stam moeten kunnen zien die de oorspronkelijke diepte aangeeft. Iets ondieper is prima, maar dieper niet.

Plaats de boom voorzichtig in het gat en vul het gat weer op met het verwijderde vuil. Het wordt niet aanbevolen om het vulvuil aan te passen, omdat dit de wortels ontmoedigt om zich te verspreiden, waardoor een zwakke boom ontstaat. Dit is vooral belangrijk als u in een gebied woont dat gevoelig is voor orkanen. Je wilt niet dat je mooie palm gemakkelijk wordt ontworteld bij harde wind.

Versteviging

Veel mensen zijn van mening dat een nieuwe boom moet worden ondersteund totdat deze is gevestigd. Helaas vergeten ze vaak de steunen te verwijderen, wat schade aan de boom kan veroorzaken.

Als uw handpalm niet zelfstandig kan staan, kunt u beugels gebruiken om deze te ondersteunen. Bewaar ze niet langer dan zes tot acht maanden. Langdurig gebruik van beugels zal ervoor zorgen dat uw boom afhankelijk is van de steun in plaats van uit zichzelf sterk te worden. Nooit gebruik spijkers om steunen te bevestigen. Deze gaten in een palmboom zullen niet genezen, waardoor deze kwetsbaar wordt voor insecten en ziekten.

Water

Goed water geven is een essentieel onderdeel van de verzorging van palmbomen. Het is een goed idee om een barrière van aarde rond de basis van uw boom te creëren om water vast te houden. Nieuw geplante bomen moeten regelmatig worden bewaterd. De eerste paar weken moet uw nieuwe handpalm dagelijks worden bewaterd. Nadat het is gevestigd, kan het in de warmere maanden twee keer per maand worden bewaterd en in de winter slechts één keer per anderhalve maand.

Mulch is een uitstekende manier om uw palmboom te helpen vocht vast te houden. Breng een laag van vijf centimeter aan rond de onderkant van de palmboom om water te besparen, de grond koeler te houden en onkruid te verminderen. Pas op dat u niet tegen de stam van de boom mulcht, omdat deze insecten en schimmels kan herbergen die uw palmboom zullen beschadigen of doden.

Meststof

Er zijn speciaal samengestelde meststoffen speciaal ontworpen voor palmbomen. Dit komt omdat de voedingsbehoeften van palmen verschillen van die van andere planten in uw tuin. Door uw gevestigde palm niet te bemesten, riskeert u verschillende voedingstekorten die uw boom kunnen doden.

Kijk goed naar de zak met kunstmest om er zeker van te zijn dat deze niet alleen de juiste balans van stikstof en kalium heeft, zoals andere meststoffen, maar ook een balans van andere voedingsstoffen zoals mangaan, ijzer, magnesium en boor. Een ideale mix zou een N:P:K:Mg-verhouding van 2:1:3:1 moeten hebben.

Het aanbrengen van kunstmest voor een goede verzorging van palmbomen moet ongeveer anderhalve pond kunstmest per 30 meter bladerdak zijn, vier keer per jaar. Gebruik een droge, korrelige meststof en breng deze niet aan op de stam van uw palmboom.

Palmboomverzorging: problemen

Naast voedingstekorten kunnen palmbomen ook gevoelig zijn voor ongedierte. Drie veelvoorkomende plaagproblemen zijn onder meer dodelijke vergeling, de Royal Palm Bug en Ganoderma Butt Rot.

Dodelijke vergeling

Lethal Yellowing wordt verspreid door een klein sprinkhaaninsect. Symptomen zijn onder meer het laten vallen van fruit en het geel worden van bladeren. Er bestaat geen behandeling voor deze ziekte. Besmette bomen moeten worden verwijderd en vernietigd. De beste verdediging is het vermijden van het planten van palmbomen die vatbaar zijn voor deze ziekte. Uw lokale Extension-kantoor kan u hierbij helpen.

Royal Palm Bug

De koninklijke palmwants voedt zich met de jonge bladeren van de koninklijke palmboom. Naarmate deze bladeren volwassen worden, zullen ze er verschroeid uitzien. Een drenkbehandeling met de chemische stof imidacloprid kan helpen het insect onder controle te houden, maar het duurt enkele weken voordat er resultaat zichtbaar is.

Ganoderma Kontrot

Ganoderma kontrot is een schimmel die de palmboom van binnenuit rot. Het belangrijkste symptoom is het vruchtlichaam van de schimmel, genaamd conks. Zodra de symptomen worden waargenomen, is het te laat om de boom te redden.

Preventie is mogelijk door ervoor te zorgen dat er geen geïnfecteerd materiaal in het landschap terechtkomt. Dit omvat mulch die kan zijn gemaakt van geïnfecteerde handpalmen. Zorg ervoor dat u geen palmen plant in een gebied waar ooit een geïnfecteerde palm stond, omdat de schimmel in de grond kan blijven leven.

Aanbevolen: