Parlor Palm: gids voor de zorg voor uw tropische schoonheid

Inhoudsopgave:

Parlor Palm: gids voor de zorg voor uw tropische schoonheid
Parlor Palm: gids voor de zorg voor uw tropische schoonheid
Anonim
Salonpalm met zonlicht
Salonpalm met zonlicht

Als je op zoek bent naar een kamerplant die weinig onderhoud vergt, die mooi is en ook niet giftig, dan is salonpalm wellicht de perfecte keuze. Salonpalmen voegen een tropisch gevoel en weelderig groen toe aan elke ruimte.

Een klassieke kamerplant

Huispalmen (Chamaedorea elegans) zijn populair sinds het Victoriaanse tijdperk, sieren zitkamers en salons en brengen een tropisch gevoel met zich mee. En het is gemakkelijk in te zien waarom de salonpalm zo'n populaire kamerplant is. Het is niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk in het onderhoud.

Parlour Palmverzorging

Huiskamerpalmen zijn kamerplanten die weinig onderhoud vereisen. Ze groeien heel goed bij weinig licht en zijn niet al te kieskeurig wat betreft temperatuur of vochtigheid. Om deze redenen wordt salonpalm vaak beschouwd als een ideale plant voor een nieuwe kamerplantenkweker.

Verlichting, warmte en vochtigheid

Huispalmen groeien goed bij weinig tot middelmatig licht. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ze wel wat licht nodig hebben. Een goede vuistregel is dat als je een boek kunt lezen in de ruimte waar je de plant wilt plaatsen, er weinig licht is en dat dit prima is voor de plantengroei. Als je niet kunt lezen, is het te donker en moet je extra verlichting toevoegen.

Gemiddelde binnentemperaturen en luchtvochtigheid werken prima voor melkstalpalm. Het is zelfs bestand tegen temperaturen tot 50 graden Fahrenheit.

Als uw salonpalm zich in de buurt van warmtebronnen of ventilatieopeningen bevindt, merkt u mogelijk dat de uiteinden of randen van de bladeren bruin worden. Dit is een teken dat de omstandigheden te droog zijn. Plaats het uit de buurt van de hitte of de drogende lucht, of vernevel het een paar keer per dag.

Huispalmen hoeven niet vaak water te krijgen; elke één tot twee weken zal voldoende zijn. De grond moet tussen de gietbeurten uitdrogen.

Salonpalm of Chamaedorea elegans
Salonpalm of Chamaedorea elegans

Bemestingstips

Huispalmen zijn zeer lichte eters. Tijdens de warmere maanden hoeft u ze eigenlijk maar één of twee keer te voeren, en in de winter helemaal niet. Om het schema gemakkelijk te maken, kunt u overwegen om één keer tijdens de lente-equinox en opnieuw tijdens de zomerzonnewende te voeren, zodat uw salonpalm alle voedingsstoffen zal hebben die hij nodig heeft.

Bodem en verpotten

Parlorpalmen groeien langzaam en hebben in verhouding tot hun formaat enigszins zwakke, ondermaatse wortelsystemen. Ze hoeven niet vaker dan om de paar jaar te worden verpot.

Elke potgrond van goede kwaliteit zal werken. Als uw salonpalm al een paar jaar in dezelfde pot staat, kan het een goed idee zijn om hem er voorzichtig uit te trekken en verse potgrond rond de wortels toe te voegen, zelfs als uw plant geen grotere container nodig heeft. Hierdoor wordt de grond aangevuld en krijgen de wortels een mooie, nieuwe, vruchtbare grond om in te groeien.

Plagen en problemen

Er zijn niet veel plagen of ziekten die melkstalpalmen aantasten. Wees op uw hoede voor bladluizen. U kunt deze verwijderen door ze te besproeien met insectendodende zeep.

Andere problemen zijn waarschijnlijk te wijten aan water of vochtigheid. Bruin wordende bladpunten betekenen meestal dat het gebied te droog is en dat de plant een hogere luchtvochtigheid nodig heeft.

Gele bladeren, of stengels die zwart beginnen te worden, zijn beide tekenen dat de salonpalm te veel water krijgt. Geef minder water, laat de grond uitdrogen en controleer of de grond droog is voordat u in de toekomst water geeft.

Perfect voor ervaren en beginnende kamerplantenkwekers

Of je nu al jarenlang binnenshuis tuiniert of net je eerste kamerplant oppakt, salonpalm verdient met zijn schoonheid en onderhoudsgemak zeker een plekje in je huis.

Aanbevolen: