Waarom is schoolveiligheid belangrijk

Inhoudsopgave:

Waarom is schoolveiligheid belangrijk
Waarom is schoolveiligheid belangrijk
Anonim
Politieagent praat met studenten
Politieagent praat met studenten

Door scholen veilig te houden, kunnen kinderen uitkijken naar een bemoedigende omgeving die sociaal en creatief leren bevordert. Wanneer niet aan hun fundamentele veiligheidsbehoeften wordt voldaan, lopen kinderen het risico zich niet op hun gemak te voelen op school en komen ze misschien niet meer opdagen, of blijven ze de hele dag gespannen. Het bevorderen van de veiligheid op school creëert een open ruimte voor kinderen om te ontdekken, leren en groeien.

Kinderen veilig houden op school

Een veilige leeromgeving is essentieel voor leerlingen van alle leeftijden. Zonder dit kunnen ze zich niet concentreren op het leren van de vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle opleiding en toekomst. Wanneer geweld deel uitmaakt van de onderwijsomgeving, worden alle leerlingen op de een of andere manier getroffen. Ook al is uw kind misschien niet het daadwerkelijke slachtoffer van geweld op school, de kans is zeer groot dat hij of zij gedurende de leerjaren getuige zal zijn van gewelddadige handelingen. Onderzoek blijft aantonen dat kinderen die zich onveilig voelen op school slechter presteren op school en een groter risico lopen betrokken te raken bij drugs en criminaliteit.

De kwestie van de veiligheid op school is een grote zorg op alle overheidsniveaus, van lokaal tot federaal. Schoolbesturen ontmoeten leraren en ouders om naar hun zorgen te luisteren en oplossingen voor te stellen. Staats- en federale overheden ondernemen stappen om de veiligheid op scholen en de wetshandhaving te verbeteren, nu de natie zich bewust wordt van het belang van deze kwestie en de manier waarop dit de toekomst van kinderen beïnvloedt.

Toegenomen geweld op scholen

jongen gepest
jongen gepest

Hoewel er experts zijn die zeggen dat geweld altijd heeft bestaan op scholen, maken velen zich zorgen over het toegenomen aantal gewelddadige handelingen dat daar plaatsvindt. Sommigen beweren zelfs dat het geweld in bepaalde gebieden epidemische proporties heeft aangenomen, waardoor veel leerlingen ongevoelig zijn geworden en ze het gevoel hebben dat geweld een normaal onderdeel van hun schoolleven is. Helaas komen gewelddadige handelingen op scholen voor op alle onderwijsniveaus: 8 procent van de leerlingen geeft aan betrokken te zijn geweest bij minstens één fysiek gevecht op school, en 6 procent geeft aan dat ze minstens één keer in de enquêteperiode van een maand niet naar school zijn gegaan omdat ze zich niet veilig.

Elk kind zou zich veilig moeten voelen tegen geweld op school, maar er zijn er veel die dat niet doen. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat leerlingen andere leerlingen, leraren, bewakers en schoolpersoneel gewelddadig aanvallen, waarbij ze blijk geven van een totaal gebrek aan respect voor autoriteit. Deze aanvallen leiden vaak tot letsel en soms tot de dood. Getuige zijn van deze daden kan ook intense angst en ongerustheid veroorzaken bij andere leerlingen en personeelsleden, waardoor de schoolomgeving een psychologisch belastende plek wordt om te vertoeven.

Prioriteit geven aan digitale veiligheid

Jong meisje op de computer
Jong meisje op de computer

Nu steeds meer leraren technologie gebruiken om hun leerlingen te onderwijzen, is de noodzaak om veilig internetgebruik beter te begrijpen en te bevorderen van cruciaal belang. Online lopen kinderen het risico gepest te worden door leeftijdsgenoten of anonieme gebruikers en misbruikt te worden door volwassenen die op jongere mensen azen. Blootstelling aan ongepaste inhoud en verontrustende beelden en taal moet ook in overweging worden genomen bij het gebruik van computers of tablets in de klas.

Veiligheid online is net zo belangrijk als fysieke veiligheid. Naar schatting 55 procent van de LHBT-leerlingen geeft aan cybergepest te zijn, en 15 procent van de middelbare scholieren heeft dit ook meegemaakt. Kinderen die zich in een omgeving bevinden waar gepest wordt, lopen een groter risico op suïcidaal gedrag vergeleken met studenten die niet worden blootgesteld aan pesten. Programma’s die een veilig gebruik van technologie ondersteunen, kunnen een grote impact hebben op de geestelijke gezondheid van de leerlingen die deze gebruiken.

Waarom is veiligheid op school belangrijk?

Als we kijken naar geweld op scholen, denk ik aan de gruwelijke daden die plaatsvonden op Columbine High School, Virginia Tech en Northern Illinois University. Deze en soortgelijke incidenten behoren tot de ergste gevallen van geweld op scholen. Het kan moeilijk zijn om na te denken over de toename van geweld op school en wat dat betekent voor leerlingen.

De veiligheid op school is belangrijk om alle leerlingen en schoolpersoneel te beschermen tegen geweld, waaronder:

  • Aanvallen
  • Pesten
  • Slachtofferschap
  • Diefstal
  • Klasstoornis
  • Gevechten
  • Overval
  • Gebruik van wapens
  • Seksuele aanvallen
  • Gewelddadige misdaad

De behoefte aan veiligheid op school

Hieronder volgen enkele van de vele incidenten die de noodzaak van veiligheid op school illustreren.

  • Een leerling uit de eerste klas uit Michigan schoot een ander kind uit de eerste klas dood.
  • Een 14-jarige student die naar een school in Ohio ging voor goed presterende studenten, schoot twee studenten en twee leraren dood en daarna zichzelf. De dag ervoor was hij geschorst vanwege een ruzie met een andere leerling.
  • Een kleuter uit Philadelphia sloeg zijn zwangere lerares herhaaldelijk in de maag tijdens een aanval.
  • Een tiener uit Milwaukee heeft zijn leraar fysiek mishandeld tijdens de les.
  • Een middelbare scholier uit Californië dreigde leerlingen op hun school neer te schieten en werd later in hechtenis genomen.
  • Een zwangere lerares in Ohio werd op brute wijze aangevallen door een leerling.
  • In Texas werd een tienjarige jongen op het schoolplein in brand gestoken door een groep kinderen.
  • Binnen twee jaar na de schietpartij op de Columbine High School waren er acht soortgelijke schoolaanvallen, elk met ernstige verwondingen en de dood tot gevolg.

De geweldscrisis op scholen heeft verwoestende gevolgen. Alle noodzakelijke stappen en voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om de veiligheid van alle studenten te garanderen. Er moet een nultolerantiebeleid en programma’s voor geweldpreventie op scholen worden ingevoerd. Ouders, scholen en gemeenschappen moeten samenwerken om maatregelen te nemen om van hun school een veilige plek voor iedereen te maken.

Enthousiaste middelbare scholieren
Enthousiaste middelbare scholieren

Een gezonde omgeving aanmoedigen

Veiligheid op scholen is noodzakelijk om het academische succes van elk kind te ondersteunen, waardoor het de kans krijgt om te leren en prestaties te leveren in een veilige en verzorgende omgeving. Een strikt beleid inzake veiligheid op school bevordert meer leren, gevoelens van eenheid op school, meer pro-sociaal gedrag en minder geweld.

Aanbevolen: