Een verkwikkend klassiek Irish Coffee-recept

Inhoudsopgave:

Een verkwikkend klassiek Irish Coffee-recept
Een verkwikkend klassiek Irish Coffee-recept
Anonim
recept voor Ierse koffie
recept voor Ierse koffie

Ingrediënten

  • 1½ ounces Ierse whisky
  • ¾ ounce Ierse room
  • Hete koffie, als afsluiting
  • Slagroom en drie hele koffiebonen ter garnering

Instructies

  1. Verwarm een mok door deze te vullen met heet water.
  2. Giet het water uit nadat de mok warm aanvoelt.
  3. Voeg Ierse whisky en Ierse room toe in de mok.
  4. Klaar met hete koffie.<
  5. Garneer met slagroom en koffiebonen.

Variaties en vervangingen

Met de Irish Coffee kun je spelen en aanpassen om de beste koffie te ontwikkelen voor jou of voor degene voor wie je hem maakt. Er zijn tal van variaties en swaps beschikbaar.

  • Gebruik gearomatiseerde Ierse room, zoals gezouten karamel of vanille-kaneel.
  • Overweeg een karamel-, toffee- of walnootwhisky om extra smaak toe te voegen.
  • Cocktailbitters kunnen ook smaaklagen toevoegen zonder enige toegevoegde zoetheid. Overweeg gearomatiseerde bitters zoals kaneel, walnoot, kers, chocolade of geroosterde amandel.
  • Voor meer smaak kun je roggewhisky proberen, maar voor iets zoeters gebruik je bourbon.
  • Voeg een scheutje karamel-, vanille- of kaneelschnaps toe om extra smaak toe te voegen met een vleugje zoetheid.

Garneringen

Als slagroom te veel is of als je geen hele koffiebonen bij de hand hebt om als garnering te gebruiken, heb je genoeg mogelijkheden. Probeer indien mogelijk drie koffiebonen te gebruiken, aangezien deze staan voor gezondheid, rijkdom en geluk. Probeer de garnering echter niet helemaal over te slaan.

  • Wrrel karamel- of chocoladesiroop langs de zijkanten van de mok.
  • Alternatieven voor koffiebonen zijn chocoladeschaafsel, hagelslag van welke soort dan ook, en gemalen nootmuskaat of kaneel.
  • Voeg ijs en hete koffie toe in een cocktailshaker. Schud krachtig gedurende ongeveer 3-4 minuten totdat er schuim ontstaat. Gebruik dit koffieschuim in plaats van slagroom.
  • Om de Ierse koffie van lang geleden na te bootsen, giet je slagroom op de achterkant van een lepel, zodat er een laagje boven op de koffie ontstaat.

Over de Irish Coffee

De Irish Coffee zoals u die kent, is niet meer wat hij was toen hij ruim 100 jaar geleden voor het eerst in koffiemokken kroop. Sterker nog, ze werden voor het eerst gevonden in Duitsland en Denemarken! Zelfs Frankrijk kende al in de 19e eeuw een versie van een warme koffiecocktail. Wat belangrijk is, is dat de Ieren de moderne uitvinding van de hedendaagse Irish Coffee hebben toegeschreven.

Vertrouwend op de cafeïne om snel vooruit te spoelen naar de jaren vijftig, vind je de huidige versie van Irish Coffee. In de ware cocktailgeschiedenis kan niemand het over veel eens zijn. Sommigen zeggen dat het een chef-kok van een coffeeshop was die whisky in de koffie van klanten liet glijden, terwijl een journalist beweert dat hij verantwoordelijk is voor het naar de Verenigde Staten brengen nadat hij ervan had genoten op een luchthaven in Ierland. Iedereen kan het er tenminste over eens zijn dat het een drankje is dat de moeite waard is om van te genieten.

Moge de koffie opkomen om je te ontmoeten

Een Irish coffee is geen drankje om mee te spotten; het zal uw dag omdraaien of in een oogwenk op gang brengen. Of je nu je eerste slok neemt tijdens de brunch of je diner afrondt met deze cocktail, het is een drankje voor alle leeftijden.

Aanbevolen: