Antieke badkamermeubel: vintage glamour toevoegen

Inhoudsopgave:

Antieke badkamermeubel: vintage glamour toevoegen
Antieke badkamermeubel: vintage glamour toevoegen
Anonim

Creëer de badkamer van je dromen met een antieke wastafel.

antieke dubbele wastafel in de badkamer
antieke dubbele wastafel in de badkamer

Als je altijd al een antieke badkamermeubel hebt gewild waar je verlangend naar kunt staren terwijl je je haar borstelt met een haarborstel van zwijnenhaar, dan ben je niet de enige. Steeds meer mensen zoeken in antiekwinkels en kringloopwinkels op zoek naar het perfecte dressoir, buffet of ander vintage meubelstuk dat als basis kan dienen voor de ijdelheid van hun dromen. Met een paar uitstapjes en uw specificaties in de hand, kunt u het perfecte stuk vinden om uw badkamer mee te transformeren.

Voeg antieke charme toe aan uw badkamer

Een antieke badkamermeubel voegt karakter en charme toe aan elke badkamer, en je kunt er thuis een maken met elk goed, stevig vintage meubelstuk. Overweeg het gebruik van:

  • Een ladekast
  • Een bureau
  • Een kaptafel
  • Een wastafel
  • Een buffet
  • Een porseleinen kastbasis
  • Een antieke wastafel

Al het andere dat een gootsteen vasthoudt en de leidingen verbergt, zal ook werken.

Hoewel elk meubilair kan worden gebruikt, is het het beste om geen items te kiezen die een grote historische betekenis of waarde hebben. Vanwege de wijzigingen die je aan een antiek meubelstuk moet aanbrengen om er een antiek meubelstuk van te maken, verlies je de volledige verzamelwaarde van het meubelstuk op basis van de originele meubelstijl.

Waar u op moet letten bij een antieke badkamermeubel

antieke tafel badkamermeubel
antieke tafel badkamermeubel

Als je in een antiekwinkel, kringloopwinkel of ergens anders een stuk vindt waarvan je denkt dat het zal werken, controleer dan zorgvuldig de poten en de gewrichten. Zorg ervoor dat ze sterk zijn en de badkamerhardware kunnen bevatten die u wilt installeren. Zoek naar versleten plekken, scheuren en vooral naar plekken die gerepareerd lijken te zijn. Andere dingen waar u op moet letten zijn:

  • Zoek een stevig antiek exemplaar dat in goede staat verkeert.
  • Zorg ervoor dat u vooraf de grootte van uw ruimte controleert.
  • Zorg ervoor dat het een stijl of periode is die bij je interieur past.
  • Houd je aan je budget.

Zodra je de basis hebt gekozen, besteed je tijd aan het zoeken naar hardware. Je wilt dat de ladetrekkers, scharnieren en al het andere dat je erop zet, er vanaf het begin uitziet alsof ze deel uitmaakten van de ijdelheid. Enkele goede plaatsen om unieke, historische reproductiehardware te vinden zijn:

  • Van Dyke's restaurateurs
  • Renovatieaanbod
  • Verjongingshardware

Antieke meubels en verzamelobjecten omzetten in een ijdelheid

zwarte dressoirijdelheid
zwarte dressoirijdelheid

Tot nu toe lijkt dit proces allemaal rooskleurig, maar er zijn enkele uitdagingen bij het ombouwen van een antiek dressoir tot een wastafel voor je badkamer. Omdat het item niet echt als ijdelheid is gemaakt, zal het hoogstwaarschijnlijk niet waterdicht zijn. Daarom moet u het afdichten, zodat het niet wordt beschadigd door water, stoom en de hoge luchtvochtigheid in een badkamer. Oude meubels zijn niet gemaakt om een gootsteen in te plaatsen. Er zal geen gat zijn waar de gootsteen in kan worden geplaatst, en er zal ook geen leidingwerk of een plek voor kranen zijn. De achterkant moet van het stuk worden verwijderd om de pijpen te kunnen bevestigen. Als er laden zijn, zullen deze zowel de plaatsing van de gootsteen als de leidingen hinderen. De ladefronten moeten permanent aan de voorkant van het meubelstuk worden bevestigd en de lades zelf moeten worden verwijderd.

Houd bij het kiezen van kranen rekening met de ouderdom van het antiek en de stijl en koop armaturen die bij de tijd passen. Het mixen van ambachtelijke armaturen met een rococo-buffet zou voor de meeste mensen niet zo goed werken. Denk na over de stijl van uw project en kies een wastafel die past bij het uiterlijk van uw antieke wastafel. Misschien wilt u een wastafel kiezen die bovenop de wastafel wordt geplaatst, waardoor deze nog meer een antieke uitstraling krijgt.

Eén manier om een antieke ladekast/kast om te bouwen tot een badkamermeubel

Er zijn verschillende manieren om badkamermeubels te maken, maar de gemakkelijkste manier voor iemand om er zelf een voor zijn badkamer te maken is door een antiek dressoir, kast, buffet of soortgelijk meubilair te gebruiken. De laden en/of deuren zorgen ervoor dat de leidingen verborgen blijven en bieden tegelijkertijd voldoende ruimte om de leidingen zelf te huisvesten. Hoewel je meer onconventioneel antiek meubilair kunt gebruiken, is er iemand met professionele ervaring in de bouw en loodgieterij nodig om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt gedaan.

Dus als je je antieke ijdelheid zelf wilt maken, dan zijn hier een paar stappen die je kunt volgen om je door het proces te loodsen. Houd er rekening mee dat er zoveel verschillende manieren zijn om dit project te voltooien, en dit is slechts een van de vele:

Stap 1: Meet uw ruimte

Je moet absoluut een meetlint nemen en de ruimte meten waar je je antieke wastafel wilt plaatsen. Het is praktisch onmogelijk om een antiek dressoir dat je eerder hebt gekocht, in je badkamer te laten passen zonder de kamer volledig te renoveren. Daarom moet je de breedte, hoogte en diepte meten van hoe je wilt dat je wastafel er in je badkamer uitziet voordat je iets uitkiest.

Stap 2: Kies uw meubilair

vintage moderne ijdelheid badkamer
vintage moderne ijdelheid badkamer

Het beste meubilair voor deze verbouwing is hout van hoge kwaliteit. Ze hoeven niet van een bepaald ontwerp of bepaalde leeftijd te zijn; in principe zullen alle kwaliteitsstukken prima werken. Als je er echter een vindt met bedekte bladen (zoals email of marmer), zul je de bladen moeten verwijderen en ze op maat moeten laten knippen, zodat ze bij je spoelbakken passen.

Stap 3: Meten voor de gootsteen

Zodra je het stuk hebt dat je gaat gebruiken, zoek dan naar inbouwgootstenen (aangezien deze het gemakkelijkst te installeren zijn) en meet de afmetingen tegen het aanrecht waarop ze gaan rusten. Koop de gootsteen die je het leukst vindt, evenals wat krijt, een decoupeerzaaghulpstuk voor je elektrisch gereedschap en gootsteenonderdelen als je geen loodgieter inhuurt (hoewel ze de extra kosten absoluut waard zijn).

Stap 4: Decoupeerzaag de gootsteenopening

Dit is waar het tijd is om het elektrische gereedschap uit de kast te halen. Je neemt je gootsteen en plaatst deze ondersteboven tegen het tafelblad op de plek die jij wilt. Boor met een boormachine een gat net binnen de plek waar de randen van de gootsteen rusten op elke hoek van de gootsteen of elke 10 cm als het rond is. Van daaruit neemt u het decoupeerzaaggereedschap en zaagt u van het ene gat naar het andere totdat de hele omtrek is opengesneden (u kunt ook een krijtomtrek gebruiken om te controleren of u op de juiste plaats zaagt). Laat de gootsteen in het gat vallen om de pasvorm te testen voordat u verdergaat.

Stap 5: Adresseer de lades

Aangezien de lades van de ladekast volledig tot aan de achterkant van het meubilair reiken, moet je ruimte maken voor de leidingen. Je hebt een aantal verschillende opties:

  • Verwijder de lades volledig en installeer deuren- Dit vereist wel extra metingen en het vinden van de perfecte match, of het aanpassen van een houten deur die bij je antieke stuk past.
  • Op maat gesneden lades rond de leidingen - Dit is verreweg de complexere optie, omdat je de achterkant van de lade in een onregelmatige vorm moet samenvoegen, dus dit wordt alleen aanbevolen als je serieuze kennis van houtbewerking hebt.
  • Verklein de ladeformaten - Je kunt de bovenste en middelste lades verwijderen die het meest worden beïnvloed; verwijder voorzichtig de achterkanten en snij de zijkanten op maat. Bevestig de achterkanten opnieuw met houtlijm of ander timmerwerk en plaats ze opnieuw, zo goed als nieuw.

Stap 6: Installeer het sanitair

Omdat loodgieters experts zijn in hun vakgebied, is het ten zeerste aan te raden dat u een loodgieter zoekt om er zeker van te zijn dat u uw gootsteen op de juiste manier installeert, vooral als u dit nog nooit eerder heeft gedaan. Het zou voor hen een eenvoudige klus moeten zijn, en je hoeft de lijnen niet steeds te blijven testen om er zeker van te zijn dat ze goed werken.

Stap 7: Installeer de gootsteen

De laatste stap is het installeren van het zinkvat zelf. Omdat je de gootsteen hebt gecontroleerd en weet dat het gat groot genoeg is voor de gootsteen, laat je het erin vallen en teken je met krijt een omtrek rond de gootsteen. Verwijder het vat en breng siliconen aan rond de hele krijtlijn (hoewel binnen de lijn, niet erop) en druk de gootsteen in het gat. Veeg overtollige siliconen weg met een doek. Het is super belangrijk dat je siliconen gebruikt, omdat dit een luchtdichte afsluiting creëert die je antieke wastafel jarenlang in vorm houdt.

Geniet van je antieke badkamermeubel

Als je een ouder huis hebt of gewoon van historische esthetiek houdt, kun je je badkamer transformeren in de historische fantasie van jouw keuze door een antieke wastafel te installeren. Je kunt het proces van begin tot eind zelf doen met behulp van een oud dressoir dat je bij een werfverkoop hebt gekocht, of een professional inhuren om je te helpen het juiste stuk voor jouw situatie te kiezen. Geen enkele manier is de verkeerde manier om je antieke ijdelheid tot leven te brengen.

Aanbevolen: