Een goddelijk verkwikkende Negroni-cocktailrecept

Inhoudsopgave:

Een goddelijk verkwikkende Negroni-cocktailrecept
Een goddelijk verkwikkende Negroni-cocktailrecept
Anonim
negroni-cocktails
negroni-cocktails

Ingrediënten

  • 1 ounce gin
  • 1 ounce Campari
  • 1 ounce zoete vermout
  • IJs- en koningsblokje
  • Sinaasappelschil voor garnering

Instructies

  1. Voeg gin, Campari en zoete vermouth toe in een mengglas.
  2. Roer snel om te koelen.
  3. Zeef het in een rotsglas over vers ijs of een king cube.
  4. Druk de sinaasappelschil over het drankje door de schil tussen je vingers te draaien, laat de schil langs de rand lopen en laat het in het glas vallen.

Variaties en vervangingen

De negroni heeft exacte afmetingen, met gelijke delen van alle drie de ingrediënten. Er is echter nog wat speelruimte om dingen te veranderen.

  • Voeg een scheutje sinaasappellikeur toe voor een vleugje zoetheid en een extra citrussmaak.
  • Als je geen toegevoegde zoetigheid wilt, maar wel een beetje extra citrussmaak, voeg dan een paar scheutjes sinaasappelbitter toe.
  • Hoewel je het bij gin moet houden, anders verandert de cocktail volledig, kun je verschillende gin-stijlen uitproberen, zoals Old Tom, Plymouth, London dry of jenever.
  • Speel met de verhoudingen, maar ga niet te veel over de schreef. Gebruik een verhouding van 2:1:1 en blader door de ingrediënten.

Garneringen

Een sinaasappelschilgarnituur is de kenmerkende negroni-garnituur, maar dat betekent niet dat je geen andere opties hebt.

  • Gebruik een citroenschil in plaats van sinaasappel.
  • Verdubbel de subtiele citrustonen en gebruik twee citrusschillen. Druk één sinaasappelschil over het drankje heen door de schil tussen je vingers te draaien, en laat vervolgens de kleurrijke buitenkant van de schil, niet het binnenste merg, langs de rand lopen voordat je deze weggooit. Druk de tweede sinaasappelschil uit over het glas en laat deze schil in de drank zitten. Dit kan gedaan worden met een sinaasappel, citroen of beide in combinatie.
  • Probeer een schijfje, schijfje of schijfje van een citroen of sinaasappel.
  • Een gedroogd sinaasappel- of citroenwiel geeft een elegante toets.
  • Snijd voorzichtig een ontwerp uit, zoals een ster of een munt met schillen van citrusvruchten, voor een smaakvolle, over-the-top look.

Over de Negroni

De negroni bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw en verscheen voor het eerst in Florence toen een beschermheer om een sterkere cocktail vroeg bij zijn gebruikelijke Americano, een cocktail bestaande uit Campari, zoete vermout en frisdrank. De barman besloot de frisdrank over te slaan en in plaats daarvan gin toe te voegen, waardoor de negroni ontstond. In tegenstelling tot de Americano koos hij voor een garnering van sinaasappelschillen in plaats van de standaard citroenschil.

Vernoemd naar de beschermheer, Pascal Olivier Graaf de Negroni, zou zijn familie uiteindelijk de Negroni-distilleerderij in Italië oprichten. De binnenkort te verschijnen klassieke cocktail begon halverwege de eeuw aan te slaan, toen een verslaggever opmerkte: "De bitters zijn uitstekend voor je lever, de gin is slecht voor je. Ze houden elkaar in evenwicht." Of die bewering waar is, is voldoende reden om de negroni eens te proberen. Vooral als je gelooft dat bittere likeuren een kater kunnen genezen, dan is het misschien de moeite van het proberen waard.

Vandaag de dag hebben negronis een stevige basis gevonden buiten de cocktailwereld. Campari sponsort jaarlijks een negroniweek, waaraan bars deelnemen om geld in te zamelen voor het goede doel. Als je nog niet eerder een negroni hebt verkocht, geniet er dan in ieder geval van voor een goed doel.

De bittere waarheid

Het heeft misschien die stevig bittere tonen, maar de gin en zoete vermout maken deze iconische cocktail compleet. Hoewel de smaken een verworven smaak kunnen zijn, zijn ze de moeite waard om naar terug te keren als de paletten veranderen. De negroni heeft gediend als moederdrankje voor talloze andere bekende cocktails, waaronder de boulevardier en de oude vriend, waardoor het de moeite waard is om te kennen en lief te hebben.

Aanbevolen: