Waar u online gratis antieke taxaties kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Waar u online gratis antieke taxaties kunt krijgen
Waar u online gratis antieke taxaties kunt krijgen
Anonim
oude vazen
oude vazen

Een online taxatie kan helpen bepalen of uw antiek de moeite waard is om vast te houden, te verkopen of weg te gooien. Het is een geweldige manier om met weinig tijd of moeite van uw kant te bepalen hoeveel uw verzamelobjecten waard zijn.

Gratis taxatiewebsites

Het is een goed idee om uw item aan twee of drie taxateurs voor te leggen om te zien of er eventuele verschillen in de prijsklasse optreden. Kijk altijd goed naar de site die u kiest en zorg ervoor dat er geen verborgen kosten zijn. Zorg ervoor dat u precies begrijpt wat u krijgt voordat u de taxatie krijgt.

AntiqForum

AntiqForum biedt gratis taxaties voor Meissen-figuren en -borden. U moet ze een e-mail sturen met een beschrijving van uw Meissen-artikel en een aantal goede afbeeldingen bij uw vraag voegen. Leer meer over de beeldjes door op de website te zoeken via modelnummer of categorie terwijl je wacht op een reactie.

Indisch grondgebied

Indian Territory van Len Wood is gespecialiseerd in gratis taxaties van Indiaanse kunst en kunstvoorwerpen. Dit is een door een familie beheerde en geëxploiteerde galerij. De fysieke winkel is sinds 1968 gevestigd in Laguna Beach, Californië. U kunt uw items naar de galerij brengen als u in de buurt woont, of afbeeldingen en beschrijvingen per e-mail of post versturen. De galerie doet drie taxaties gratis, maar rekent daarna vijf dollar per taxatie.

Gannon's antiek en kunst

Gannon's Antiques & Art biedt gratis taxaties van meubels, sieraden, goud en zilver, landgoederen en Aziatisch antiek. Om contact met hen op te nemen, stuurt u een e-mail met foto's of vult u hun online formulier in. Gannon's is een sponsor van Antiques Roadshow. Voor meubelschattingen kan het echter nodig zijn om het stuk persoonlijk te zien.

Waarschuwingen voor online beoordeling

Hoewel je online een idee kunt krijgen van wat iets waard is, kun je tijdens het proces een paar belangrijke dingen in gedachten houden:

  • Accuracy- De meeste experts zijn het erover eens dat het verkrijgen van een internettaxatie meestal niet erg nauwkeurig is. Er zijn veel details die de taxateur niet kan zien zonder het item persoonlijk te onderzoeken, en u zult niet echt weten dat de taxateur echt een expert in zijn vakgebied is.
  • Certificering - Houd er ook rekening mee dat de meeste verzekeringsmaatschappijen een gecertificeerd taxatierapport vereisen voordat ze een antiek verzekeren. Als u merkt dat u een professional nodig heeft, kunt u bij de International Society of Appraisers navragen of er een lid bij u in de buurt is.
  • Waarde - Hoewel een antiek gewaardeerd kan worden tegen een bepaalde prijs, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat u dat bedrag kunt krijgen als u het verkoopt. Zoals bij elk artikel dat te koop is, is de waarde alleen wat mensen er op dat moment voor willen betalen.

Als u echter alleen een schatting wilt van de waarde van een item voor uw eigen doeleinden, zult u merken dat online taxaties erg handig zijn en de huidige prijzen meestal redelijk nauwkeurig weergeven.

Waardeer uw antiek

Als u de waarde van uw antiek kent, of het nu antiek speelgoed, munten of boeken zijn, kunt u beslissen over de toekomst van dat item. Een gratis taxatie van de waarde van uw antiek krijgen is een goede manier om te beginnen.

Aanbevolen: