Taxaties van antiek speelgoed: wat u kunt verwachten

Inhoudsopgave:

Taxaties van antiek speelgoed: wat u kunt verwachten
Taxaties van antiek speelgoed: wat u kunt verwachten
Anonim
Oude robots in een neutrale kinderkamer met witte muren
Oude robots in een neutrale kinderkamer met witte muren

Of je nu antieke speelgoedtreinen, gietijzeren auto's, blikken opwindmachines of welk ander soort antiek speelgoed dan ook verzamelt, door een paar antieke speelgoedtaxaties te laten uitvoeren, kun je de waarden van je speciale jeugdschat ontleden. Speelgoedbeoordelingen zijn ook geweldige cadeaus als je een oudtante of grootouder in je leven hebt die vasthoudt aan zijn favorieten uit zijn kindertijd en bevestiging wil dat het zo lang vasthouden het wachten waard was.

Antiek speelgoed verzamelen: redenen voor een taxatie

Verzamelaars met een passie voor antiek speelgoed bouwen hun collecties vaak op met speelgoed dat mooie herinneringen uit hun verleden oproept. Soms beginnen verzamelingen vanwege een bijzondere vondst op een garage sale of rommelmarkt, of door het rondsnuffelen op een zolder of kelder. Voor veel van deze verzamelaars vertegenwoordigt hun speelgoed meer dan alleen antiek met een geldwaarde. Ondanks deze sentimentele connectie is het om verschillende redenen belangrijk om de waarde van hun antieke speelgoed te kennen, waaronder:

  • Zelfkennis
  • Verzekeringsdoeleinden
  • Taxatie van onroerend goed
  • Belasting- en nalatenschapsdoeleinden

Tips over wat u moet doen voordat u een taxateur inhuurt

Vintage antiek speelgoed
Vintage antiek speelgoed

Als u niets weet over antiek speelgoed - en u bent absoluut niet de enige als u dat niet doet - kan het inhuren van de juiste taxateur een hele klus zijn. Gelukkig zijn er een heleboel speelgoedtaxateurs (zowel gratis als betaald) waartoe u gemakkelijk toegang heeft. Voordat u contact opneemt met een taxateur, zijn er een aantal dingen die u moet doen en informatie over uw speelgoed die u moet verzamelen, waaronder:

  • Maak veel foto's van uw speelgoed- Vooral als u online een taxateur inhuurt, is het erg belangrijk om veel foto's van uw speelgoed(en) te maken. Deze taxateurs willen misschien eerst een kijkje nemen voordat ze uw item in ontvangst nemen, en foto's met productie-informatie en de staat ervan kunnen erg nuttig zijn.
  • Bepaal hoeveel geld u bereid bent uit te geven - Voordat u zelfs maar op zoek gaat naar een taxateur, online of bij u in de buurt, wilt u zeker weten hoeveel u precies verdient bereid te besteden. Afhankelijk van de taxateur kan het hebben van meerdere speelgoed dat u wilt laten taxeren snel een aantal kosten met zich meebrengen, en u wilt een idee hebben van uw limiet voordat u met een rekening wordt geconfronteerd.
  • Check de beoordelingen - Als de beoordelingen van een beoordelend bedrijf of professional niet op peil zijn, dan is het uw tijd niet waard om zelfs maar contact op te nemen over het worden van een potentiële klant.
  • Bepaal of je je speelgoed wilt verkopen of houden - Het is een goed idee om te weten of je geïnteresseerd bent in het verkopen of behouden van je spullen voordat je ze door sommige taxateurs laat taxeren die ook verzamelaars zijn, kunnen je speelgoed onderwaarderen als je ze van tevoren hebt verteld dat je geïnteresseerd bent om te verkopen.

Taxatiediensten voor antiek speelgoed

Hoewel er zowel online als offline veel uitstekende taxatiediensten voor antiek speelgoed zijn, zijn sommige professionals op antiekgebied van mening dat online taxaties niet zo betrouwbaar zijn als offline taxaties. Andere professionals zijn van mening dat online antiektaxaties net zo goed zijn als taxaties die persoonlijk worden uitgevoerd. Hoe dan ook, een vorm van beoordeling is beter dan helemaal geen beoordeling.

Een taxateur zoeken

Er zijn veel soorten taxatiediensten, variërend van de veelbesproken reizende Antiques Roadshow tot lokale taxateurs van moeders en vaders. Er zijn ook antiekprofessionals, zoals Dr. Lori, die door het land reizen om de spullen van mensen te bekijken en op gemeenschapsevenementen verschijnen en lezingen geven in hun vakgebied. Soms worden algemene taxatiediensten gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden als onderdeel van het evenement.

Om een antiektaxateur bij u in de buurt te vinden, kunt u rondvragen bij lokale antiekhandelaren bij u in de buurt of kijken wat een snelle Google-zoekopdracht u kan opleveren.

Online taxatiediensten

Het online landschap biedt vele uitstekende taxatiediensten voor de verzamelaar van antiek speelgoed, en veel taxatiebedrijven bieden diverse informatiediensten aan, zoals een overzicht van de itemgeschiedenis of de veilingwaarde. Dit zijn enkele van de beste digitale taxatiediensten die momenteel beschikbaar zijn:

  • Noel Barrett Antiques and Auctions - Noel Barrett Antiques and Auctions biedt taxatiediensten aan van een van de beste internationaal erkende antiekspeelgoedspecialisten in de branche, en de titulaire verzamelaar verscheen op de Antiques Roadshow en was aanwezig veilingmeester voor vele belangrijke collecties antiek speelgoed, waaronder die voor het Speelgoedmuseum van Atlanta. Nadat u uw speelgoed heeft getaxeerd, kunt u ervoor zorgen dat het in een van de antieke speelgoedveilingen van Noel Barrett wordt geplaatst. Hoewel het eerste contact online wordt gelegd, biedt dit bedrijf geen taxatieservice tegen een vast tarief.
  • Vintage Toy Authority - De Vintage Toy Authority, gerund door een privéverzamelaar, biedt gratis taxaties aan voor speelgoed gemaakt vóór 1980 en biedt zelfs aan om jouw speelgoed te kopen als ze het aan hun collectie willen toevoegen.
  • Value My Stuff - Bij Value My Stuff worden verschillende soorten taxatiediensten aangeboden. De soorten taxaties omvatten: klassiek, luxe, express, verzameling en mening over authenticiteit.
  • WorthPoint - WorthPoint is een online gemeenschap voor antiek en verzamelobjecten die taxaties van antiek speelgoed aanbiedt door hun groep getrainde taxateurs, genaamd Worthologists.

Gemiddelde kosten van antieke speelgoedtaxaties

Helaas is er geen vaste prijs voor individuele speelgoedtaxaties, waarbij ze allemaal variëren afhankelijk van het type taxatie dat u laat uitvoeren en welk bedrijf of welke persoon de service uitvoert. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar plaatsen waar u terecht kunt voor gratis taxaties, hoewel deze bedrijven u meestal geen concrete taxatiedocumentatie geven die u kunt gebruiken voor toekomstige verzekeringsdoeleinden of om de verkoopwaarde te verhogen. Andere taxaties, zoals die van Antique Toys, kunnen tussen de $ 0 en $ 500+ kosten, een prijs die wordt bepaald tijdens het pre-taxatieproces.

Dus als je gewoon een idee wilt hebben of het antieke speelgoed dat je beheert de moeite waard is om te bewaren, dan is een gratis taxatie waarschijnlijk de beste optie voor jou. Als je echter wat vooronderzoek naar je speelgoed hebt gedaan of als je over documentatie beschikt die de zeldzaamheid ervan aantoont, dan is het een goede keuze om een betaalde taxatie te laten uitvoeren, aangezien deze meestal een diepgaander inzicht bieden in de evaluatie van je speelgoed..

Stop nooit met spelen

Of je er nu over nadenkt om antiek speelgoed van je familie te houden of te verkopen, het is een goed idee om er een soort taxatie van te laten uitvoeren, aangezien een grondige taxatie van antiek speelgoed zelfs van gedachten kan veranderen als je de test doorstaat speelgoed weg of zoek een verzamelaar om ze uit je handen te nemen. Er bestaat niet zoiets als te veel informatie hebben als het gaat om uw verzamelobjecten, en het laten taxeren van antiek speelgoed is een manier om uw antiek beter te leren kennen. Als je meer moderne verzamelobjecten wilt bekijken, kun je tips krijgen over hoe je Beanie Babies kunt verkopen en wat ze waard kunnen zijn.

Aanbevolen: