Foto's van planten die in de winter groeien

Inhoudsopgave:

Foto's van planten die in de winter groeien
Foto's van planten die in de winter groeien
Anonim

Sneeuwklokjes bloeien in de sneeuw

Afbeelding
Afbeelding

Heb je je afgevraagd welke planten in de winter groeien? Hoewel veel planten tijdens de wintermaanden inactief zijn, zijn er planten die kunnen overleven en zelfs kunnen gedijen in de kou. Deze planten zorgen voor kleur en schoonheid in een grimmig en soms somber winterlandschap. Het planten van een verscheidenheid aan deze winterbloeiende planten zal uw tuin interessanter maken totdat planten bij warm weer in de lente beginnen te bloeien. Of u nu de voorkeur geeft aan bollen, struiken of bomen in uw tuin, er zijn planten die groeien en voor mooie bloemen zorgen, zelfs in de winter.

Cassia

Afbeelding
Afbeelding

Senna bicapsularis is winterhard in de zones 8 tot en met 11 en in gebieden waar de temperatuur niet onder de 10 graden Fahrenheit komt. Cassia kan tot november bloeien en in de lente opnieuw bloeien.

Sneeuwklokjes

Afbeelding
Afbeelding

Galanthus nivalis, gewoonlijk sneeuwklokjes genoemd, groeit goed in de zones 3 tot en met 7. Ze zijn een van de vroegst bloeiende bloemen in de lente en gluren vaak al in februari door de sneeuw. Ze doen het het beste op goed doorlatende grond en zijn goed aangepast aan rotstuinen.

Camelia

Afbeelding
Afbeelding

Camellia is winterhard tot zone 6. Plant in een gedeeltelijk schaduwrijke plek waar bloemen kunnen ontdooien na sneeuw of vorst zonder direct zonlicht. Camellia-bloemen overleven temperaturen zo laag als 15 graden Fahrenheit. Afhankelijk van de cultivar verschijnen de bloemen van oktober tot en met maart.

Huilende winterjasmijn

Afbeelding
Afbeelding

Jasminum nudiflorum is winterhard in de zones 6 tot en met 10. Hij bloeit vanaf november en produceert zware bloemen van januari tot maart. Hij kan langs een traliewerk of heklijn worden geleid of worden gebruikt om oevers en hellingen op te vullen.

Toverhazelaar

Afbeelding
Afbeelding

Hamamelis x intermedia, gewoonlijk toverhazelaar genoemd, groeit goed in de zones 4 tot en met 8. Het doet het het beste in goed doorlatende, zure grond. De planten kunnen worden gemout met pijnboomschors, wat jonge planten tijdens de zomermaanden zal beschermen.

Helleborus

Afbeelding
Afbeelding

Hellebores groeien goed in de zones 4 tot en met 8. De bloemen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van wit tot karmozijnrood. Helleborus-planten geven de voorkeur aan rijke, vochtige, goed doorlatende grond. Plant ze rond andere struiken in de tuin om de aandacht te trekken en de herten op afstand te houden.

Lelietje-van-dalen-struik

Afbeelding
Afbeelding

Pieris japonica, beter bekend als lelietje-van-dalenstruik, gedijt in de zones 4 tot en met 8. Ze doen het goed in koele, droge gebieden en zijn goede tuinpartners met rododendrons en azalea's.

Bloeiende kweepeer

Afbeelding
Afbeelding

Chaenomeles speciosa, ook bekend als bloeiende kweepeer, kan worden geplant in de zones 4 tot en met 9, afhankelijk van de geselecteerde cultivar. De plant geniet van de volle zon in goed doorlatende, niet-alkalische grond. In warmere klimaten begint de plant al in januari te bloeien. De vrucht van de boom kan in oktober worden geoogst en tot gelei worden verwerkt.

Welke planten groeien in de winter

Afbeelding
Afbeelding

Reticulated Iris, of Iris reticulata, kan worden geplant in de zones 4 tot en met 9. Plant in de volle zon tot halfschaduw in groepen of rond struiken, afhankelijk van de behoeften van de tuin. De planten beginnen al in januari met bloeien en gaan door tot half maart.

Lees meer over vroegbloeiende bloemen in de seizoensdiavoorstelling met lentebloemen.

Aanbevolen: