Voorbeelden van bloksubsidies

Inhoudsopgave:

Voorbeelden van bloksubsidies
Voorbeelden van bloksubsidies
Anonim
subsidies blokkeren
subsidies blokkeren

Bloksubsidies bieden staten, territoria en stammen fondsen die ze kunnen afstemmen op de behoeften van hun specifieke bevolking. Er zijn veel voorbeelden van bloksubsidies die worden gefinancierd door de federale overheid en worden verdeeld onder staats- en lokale overheden of organisaties die diensten verlenen aan personen met een risico en lage inkomens.

Substance Abuse Prevention and Treatment Block Grant

Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services verstrekt in samenwerking met het Center for Substance Abuse Treatment en Substance Abuse and Mental He alth Services Administration deze subsidie om middelenmisbruik te helpen voorkomen en behandelen. Het kent financiering toe aan staten en gemeenschapsgroepen om de diensten voor behandeling bij te werken, te verbeteren en uit te breiden, vooral binnen gerichte risicogroepen zoals zwangere vrouwen, tienerrokers en intraveneuze drugsgebruikers. Behandelingsopties komen dan beschikbaar voor mensen met een drugs- of alcoholverslaving die deze anders niet zouden kunnen betalen. Het bedrag aan financiering dat aan elke staat wordt toegekend, is gebaseerd op de bevolking van die specifieke staat.

Bloksubsidie voor gemeenschapsontwikkeling

Deze subsidie begon in 1974 en bestaat nog steeds. Het is een van de langstlopende subsidieprogramma's in de VS. Het Ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, beter bekend als HUD, beheert deze subsidie. Het kent geld toe voor gemeenschapsontwikkelingsprojecten aan gemeenschappen, steden, staten en eilanden in de buurt van de Amerikaanse gebieden die zich richten op betaalbare en geschikte huisvesting voor inwoners met lage inkomens, adequate rioleringen en de herontwikkeling van verlaten huizen. Fondsen worden rechtstreeks verdeeld onder de staat of bepaalde steden, en HUD gebruikt een formule die maatregelen omvat zoals de behoefte van de gemeenschap, het armoedeniveau en de bevolking om de beloningsbedragen te bepalen.

Bloksubsidie voor energie-efficiëntie en besparing

Dit bloksubsidieprogramma wordt beheerd door het Office of Weatherization and Intergouvernementele Programma's, dat deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Energie. Via deze subsidie is ruim drie miljoen dollar toegewezen aan staten, steden, Amerikaanse territoria en indianenstammen. De begunstigden hebben de taak projecten te starten en te ontwikkelen die de energie-efficiëntie verbeteren en nieuwe banen in hun regio creëren.

Bloksubsidie voor sociale voorzieningen

Aan de unieke sociale dienstverleningsbehoeften van elke specifieke staat of territorium wordt voldaan via de Social Services Block Grant, verstrekt door het Office of Community Services. Gefinancierde programma's zijn gericht op het vergroten van de zelfvoorziening, het beschermen van kinderen en volwassenen tegen misbruik en het helpen van mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen bij het vinden van geschikte zorg via diensten als kinderopvang, kinderopvang voor volwassenen en medisch vervoer. Jaarlijks wordt door de federale overheid ruim een miljard dollar aan staten toegekend. Diensten, training en administratie vallen allemaal onder deze bloksubsidie.

Tijdelijke hulp aan behoeftige gezinnen

Deze bloksubsidie, bekend als TANF, biedt hulp, vooral in de vorm van contant geld, aan gezinnen met kinderen in nood. De doelstellingen van gefinancierde diensten zijn onder meer het in hun eigen huis houden van gezinnen met kinderen, het verminderen van de afhankelijkheid van overheidssteun en het bevorderen van tweeoudergezinnen. Stammen, staten en Amerikaanse territoria kunnen onderscheidingen ontvangen van TANF, dat wordt beheerd door het Department of He alth and Human Services.

Indiase woningbloksubsidie

HUD houdt toezicht op de Indian Housing Block Grant om inheemse Amerikanen met een laag inkomen die in een indianenstam of in een indianenreservaat wonen, te helpen geschikte huisvesting te vinden en te behouden. Een groep of individu die namens de groep optreedt, vraagt de subsidie aan met specifieke informatie over hoe zij de fondsen zullen gebruiken om huisvesting voor hun mensen te ondersteunen. Prijzen kunnen worden gebruikt voor projecten en diensten zoals het bieden van huisvesting aan gezinnen met lage inkomens, het in stand houden van sociale woningbouw die is ontwikkeld via een eerdere subsidie, of activiteiten die verband houden met creatieve benaderingen van het oplossen van huisvestingsproblemen.

Bloksubsidie voor geestelijke gezondheidszorg van de gemeenschap

Deze fondsen worden beheerd door de Substance Abuse and Mental He alth Services Administration en zijn bedoeld om de geestelijke gezondheidszorg van het land te verbeteren. Amerikaanse staten en territoria komen in aanmerking voor subsidies ter ondersteuning van bestaande programma's of hulp bij het creëren van unieke nieuwe diensten. De doelgroepen voor deze subsidie zijn volwassenen met ernstige psychische aandoeningen en kinderen met ernstige emotionele stoornissen. Diensten zoals screenings, poliklinische programma's en dagbehandelingsprogramma's zijn een vereiste, maar staten kunnen subsidies verdelen onder lokale overheden en organisaties om de programmering te helpen implementeren.

Wat zijn bloksubsidies?

De federale overheid geeft grote sommen geld uit aan een staat of lokale overheden in de vorm van bloksubsidies. Deze subsidies bevatten geen specifieke bepalingen over hoe het geld moet worden besteed. Ze worden uitgegeven voor algemene behoeften. De staat krijgt de bloksubsidie van de federale overheid. Het is aan de staats- of lokale overheid om te beslissen wie in aanmerking komt voor de specifieke subsidie. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het distribueren van de fondsen of diensten aan de individuen. Individuen ontvangen de blokbeurs niet rechtstreeks.

Flexibele financiering

Er is een breed scala aan bloksubsidies beschikbaar bij de federale overheid. Deze subsidies worden niet toegekend aan individuen, maar aan staats- en lokale overheden die vervolgens bepalen hoe individuen programma's en diensten ontvangen.

Aanbevolen: