Welke kaars houdt de geur het langst vast?

Inhoudsopgave:

Welke kaars houdt de geur het langst vast?
Welke kaars houdt de geur het langst vast?
Anonim
kalmerende kaarsen
kalmerende kaarsen

Containerkaarsen gemaakt met hoogwaardige was en hoogwaardige geuroliën houden de geur jarenlang vast als ze op de juiste manier worden bewaard, verbrand en onderhouden. De volgende bronnen wijzen u in de goede richting voor het vinden van kaarsen van hoge kwaliteit met sterke, heerlijke aroma's, maar als het gaat om een langdurige geur, maakt de manier waarop de kaars brandt het verschil.

Aanbevelingen voor luxe kaarsen

De hoge prijs v alt niet te ontkennen, maar als je wilt dat een fantastisch ingerichte kamer net zo lekker ruikt als hij eruit ziet, dan kan een luxe kaars dat doen. Enkele van de beste van het beste worden aanbevolen door de geurexperts van Candles Off Main en een handvol andere populaire lifestyleblogs en schoonheidsredacteuren die geobsedeerd zijn door geurige verwennerijen.

NEST-geuren

Huisparfumexpert David Adams (Candles Off Main) raadt NEST-kaarsen altijd aan aan klanten die op zoek zijn naar geurkaarsen, vanwege hun verscheidenheid en het vermogen om een krachtige klap uit te delen. Je zult merken dat ze langdurige geuren hebben, zoals blijkt uit deze recensenten:

NEST-kaars
NEST-kaars
  • Christina Rylan van Candlefind was onder de indruk van de schone, gelijkmatige verbranding van de 2 ounce Ocean Mist & Sea S alt votief en de 8 ounce Holiday Candle van NEST. Beide brandden perfect van begin tot eind, vulden de kamer met geur en beoordeelden een 9 op een schaal van 1-10 voor geursterkte.
  • Fragranceblogger Victoria Jent had een soortgelijke ervaring met de Marokkaanse Amber, beschreven als "een kruidige, poederachtige geur met een verkoelende kamferachtige kant." Jent rapporteert een gelijkmatige verbranding met een geweldige uitstraling en geur die blijft hangen lang nadat de kaars is gedoofd.

NEST Fragrances biedt een klassieke kaars van 8,1 ounce (50-60 uur brandtijd) voor € 40,- of een votiefkaars van 2 ounce (20 uur brandtijd). Voor grotere kamers bieden ze een kaars met drie lonten en 21,2 ounces (80-100 uur brandtijd) voor $ 64.

(MALIN + GOETZ)

Breng wat geest in de lucht met een votiefkaars Dark Rum van (MALIN + GOETZ), een van PopSugar's 9 geurkaarsen die interieurontwerpers altijd kopen. Met een weelderige mix van topnoten van bergamot en pruimen, hartnoten van rum en leer en basisnoten van amber, patchouli en vanille is het een heerlijke geur op zichzelf of in combinatie met een citrusachtige Mojito-kaars. Geurlengte en kracht waren ook een sleutelfactor voor de aanbevelingen van de (MALIN + GOETZ) kaars voor deze bloggers:

  • Toen ze werd beoordeeld door de Britse beautyblogger Adrienne van The Sunday Girl, won de Dark Rum-kaars haar snel en werd een van haar meest favoriete geuren. Onder de indruk van de kracht van het kleine, 2. Adrienne zei dat ze nog steeds de geur van de kaars kon ruiken van toen ze hem de vorige nacht had verbrand.
  • De geurende votief werd ook populair bij de populaire Britse beautyblogger Kat Clark, die zich voorstelt rum te nippen voor een herfsthaardvuur wanneer de geur de kamer vult.

Een Dark Rum-kaars van 9 ounce met 60 uur brandtijd kost $ 54 bij (MALIN + GOETZ) of $ 52 bij Candle Delirium.

diptyque

Diptyque Essentie van John Galliano 6,5 oz kaars
Diptyque Essentie van John Galliano 6,5 oz kaars

diptyque is een luxe kaarsenmerk uit Parijs dat zijn weg heeft gevonden naar de top geurkaarsenlijsten van lifestyleblogs zoals Refinery 29, Popsugar's 10 Best en beautyblogs The RAEviewer en Elle.com. Niet alleen hebben de kaarsen een strakke, grafische verpakking en labels, ze hebben ook ultrachique namen als Figuier (vijgenboom) of Feu de Boise (brandhout).

Volgens Anne-Marie Guarnieri, schoonheidsredacteur van xo Vain, is Baise van diptyque een van haar top vijf favoriete geuren aller tijden. Guarnieri beweert ook een 11-jarige Essence of John Gaglliano diptyque votief te hebben die nog steeds net zo "perfect sexy zweterig" ruikt als toen hij nieuw was (een gemengde geur van muskus, leer, rook en vanille), wat haar ervan overtuigt dat tweeluikkaarsen zijn elke cent van hun prijs waard.

Standaard votieven, 6,5 oz. in de meeste geuren kost $ 62 of een 2,4 oz. mini-votief kost $ 32 bij diptyque.

capri BLAUW

Dedicated Candle Scoop blogger, Andrea Haskins, is helemaal verslaafd aan Capri BLUE's Volcano kaarsgeur, een mix van tropisch fruit en gesuikerde citrus. Geurexpert David Adams beweert dat hij hierdoor de kamer uit wordt geslagen en dat de kaars de kenmerkende geur voor Anthropologie-winkels is geworden. Lauren Conrad is voorstander van een andere door Anthropologie geïnspireerde geur genaamd Mandarin Mango.

Aloha orchidee reisblikje
Aloha orchidee reisblikje

Julie van That's Normal werd verliefd op het kaarsenmerk (en winkelen bij Anthropologie) toen ze Aloha Orchid ervoer, een exotische geur van vers geplukte orchideeën verweven met Gardenia en Jasmijn. Julie beveelt een Capri BLUE-kaars aan als cadeau die niet zuigt, en beweert dat de geur lang blijft hangen nadat de kaarsvlam is gedoofd.

Een potkaars van 19 ounce met 85 uur brandtijd kost $ 30 bij Capri BLUE of een bedrukt reisblikje van 8,5 ounce met 40 uur brandtijd kost $ 16.

Kai Skylight

Gemaakt van een gepatenteerde mix van soja-, palm- en kokoswas, heeft dit kleine stukje luxe een steeds groter aantal beroemdheden, waaronder Sharon Stone en Tommy Lee. Vanity Fair omschrijft de Kai-geurlijn als "een stukje hemel", met de essentie van gardenia, jasmijn, lelie en witte muskus. Gaye Straza, een boetiekeigenaar uit Malibu die de geurlijn ontwikkelde, liet zich inspireren door haar eigen persoonlijke hemel: Hawaii. De Kai Skylight-votief is een uitgelichte keuze bij Refinery 29 en is een persoonlijke favoriet van Lauren Conrad, die het gevoel heeft dat ze op een tropisch eiland is als ze er een opsteekt.

Lifestyle- en modetrendverslaggever Christina Martin heeft een voortdurende liefdesrelatie met de Kai-geurlijn en werd niet teleurgesteld toen ze de Kai Skylight-kaars probeerde. "Geen wonder dat het een favoriet is geworden onder beroemdheden en redacteuren", zegt Martin, die het omschrijft als een subtiel geurende, duurzame, onvergetelijke kaars met een delicate en ingetogen geur die doet denken aan de tropen of aan het wandelen langs een Gardenia-boom.

De Kai Skylight 10 ounce votief met 60 uur brandtijd kost $48 of de 3 ounce nachtlichtkaars met 18 uur brandtijd kost $26 bij Beautyhabit.

Waardekaarsenmerken

Als een hoge uitgave niet past binnen jouw budget, kunnen de volgende kaarsenmerken nog steeds heerlijke geuren verspreiden in kaarsen die langzaam en gelijkmatig branden of een blijvende geur in de lucht achterlaten.

Yankee Candle

Hoewel de recensies over zelfs de best verkochte geuren vaak gemengd zijn, blijkt uit een diepgaand profiel op Racked.com dat Yankee Candle bijna de helft van alle kaarsenverkopen in het land voor zijn rekening neemt. Geen enkel ander geurkaarsenmerk komt daar zelfs maar bij in de buurt. TV-persoonlijkheid, bestsellerauteur en modeontwerper Lauren Conrad beveelt Yankee Candles aan als een goed alternatief voor het duurdere luxe kaarsenmerk diptyque. Andere aanbevelingen voor geur en brandduur zijn:

  • Yankee Candle staat bekend om zijn geuren die opmerkelijk authentiek ruiken naar de echte deal: chocoladetaart, karamel, zoete, sappige appels. Christina Rylan van Candlefind werd weggeblazen door de hartige geur van S alted Caramel, die lekker rook om zowel voor als na het aansteken van de kaars op te eten. De grote 22 oz. pot brandde super langzaam en schoon zonder verspilling van was en ging lang mee. Ze beoordeelde het met een 5/5 voor brandprestaties.
  • Candle blogger Kari Ann van The Yankee Candle Sisters probeert graag Yankee-geuren uit in de vorm van taartjes in haar wasverwarmer. Ze gaf Magical Frosted Forest (een frisse, winterse dennengeur) een cijfer A en verklaarde dat het haar woonkamer en badkamer de hele dag vulde met een langdurige, middelsterke geur. North Pole (koele munt met romige vanille) verdiende een A-, beschreven als een geur van gemiddelde sterkte die haar woonkamer de hele avond vulde.

Je kunt honderden Yankee Candle-winkels door het hele land vinden of online winkelen op Yankee Candle.com. Prijzen variëren van wastaartjes (tot 8 uur brandtijd) voor ongeveer $ 2 tot kaarsen in kleine potten (3,7 ounces met 20 tot 30 branduren) voor ongeveer $ 25 tot grote potkaarsen (22 ounces met 110 tot 150 branduren) voor ongeveer $ 28. Er zijn frequente verkopen.

Kringle-kaars

Kringle & Company Slate-kaars bij Amazon
Kringle & Company Slate-kaars bij Amazon

De appel v alt niet ver van de boom - een bekend gezegde dat zeker van toepassing is op Kringle. De Kringle Candle Company staat bekend om zijn ultrageurige kaarsenlijn en werd in 2009 opgericht door Michael James Kittredge III, de zoon van de voormalige oprichter van Yankee Candles, Michael Kittredge. Volgens de Kringle Candle-website heeft het bedrijf alle kaarsen wit gehouden om perfect bij elke achtergrond te passen en om het helderste, puurste licht mogelijk uit te stralen.

Aanbevelingen voor de geurlengte komen van verschillende bloggers en recensenten:

  • Britse mode-, beauty- en lifestyleblogger Lorraine Bramley van Online Mummy zegt dat Kringle Candle een van haar twee favoriete merken is. Bramley beschrijft de kaarsen als intens geurig (allemaal) met een geur die 3 tot 5 uur blijft hangen nadat de kaars is gedoofd. Ze hebben een uitzonderlijk lange en onberispelijke brandtijd en zien er mooi en helder uit als ze worden aangestoken.
  • Stylist Kim Clark van Vanchic werd verliefd op het merk Kringle zodra ze de eerste geur opsnoof. Clark beweert dat de geur twee dagen bleef hangen nadat ze haar kaars had verbrand en houdt van het verzamelbare uiterlijk van de potten in apothekersstijl, die ze aanbeveelt opnieuw te gebruiken nadat de kaars op is. Ze beoordeelt de kaarsen met een A+ en haar topkeuzes zijn onder meer Fresh Baked Bread (met tonen van boter) en Tranquil Waters (met tonen van bloemen, ozon en amber met musk).
  • Shawn van Hearth and Soul Candle Reviews zijn enthousiast over de geur van Kringle's Blueberry Muffin in de 22 ounce pot met twee lonten. Verrast door zijn eerste koude snuif, liet de geur hem achter met de indruk van Boo-bessengranen. Maar bij het aansteken van de kaars kwam de echte bosbessengeur naar voren met een 9 op 10 voor geuraantrekkingskracht en een even sterke geur die hij door het hele huis kon ruiken, zelfs onder de douche. Nu de kaars half op is omdat hij zo van de geur houdt, beoordeelt Shawn de worp nog steeds op 8 (zeer sterk), waarmee hij een taartachtige bakkerijnoot beschrijft, vermengd met zoete, sappige bosbessen.

Kringle, een fysieke winkel in Bernardston, Massachusetts.

Tips voor langdurige, schone brandwonden en betere geurontwikkeling

perzik kaarsen
perzik kaarsen

Wax heeft een geheugen en zal elke keer dat een kaars opnieuw wordt aangestoken op dezelfde manier branden. Het is dus erg belangrijk om de eerste keer dat u de kaars aansteekt, een goed brandgeheugen te creëren. Yankee Candle raadt aan om voor elke centimeter diameter een kaars een uur te branden, waardoor het hele oppervlak van de bovenkant van rand tot rand vloeibaar wordt. Dit grote brandbad zorgt voor de beste verspreiding van de geur.

Als de vlam wordt uitgeblazen voordat het oppervlak rond de hele rand vloeibaar wordt, zal de kaars een herinneringsring creëren. Elke keer dat de kaars wordt verbrand, blijft deze tunnelen, waardoor er een ring van ongebruikte, gestolde was rond de rand achterblijft. Kleinere brandbaden geven minder geur af en de geur die vastzit in de niet-gesmolten was komt nooit vrij.

Houd de lont bijgesneden

De grootte van de pit is van cruciaal belang voor het behoud van een goede verbrandingspool. Houd de lont te allen tijde bijgesneden tot 1/8 inch. Gebruik een speciaal gereedschap, een zogenaamde lonttrimmer (veel kaarsenmerken verkopen ze), die speciaal is ontworpen om vlak op het kaarsenoppervlak te zitten en de lont op de juiste lengte af te snijden.

Laat het wasoppervlak van de kaars elke keer dat je hem brandt, van rand tot rand smelten. Het geurige wasbad geeft je de grootst mogelijke geur. Het wordt afgeraden om een kaars langer dan vier uur achter elkaar te laten branden. Geef de was minimaal twee uur de tijd om af te koelen en knip de lont af voordat u hem opnieuw aansteekt. Als er nog maar een halve centimeter was op de bodem achterblijft, is het tijd om de kaars buiten gebruik te stellen.

Hint:Als je van plan bent om de kaarspot opnieuw te gebruiken, gebruik dan een kaarsverwarmer in hete plaatstijl om de laatste halve centimeter was in de kaars te smelten - koop er nog één ruiken voordat je de gesmolten was veilig weggooit.

De juiste was voor geur selecteren

Volgens The Flaming Candle.com, ondanks vallen en opstaan of het gebruik van geuroliën van hoge kwaliteit, mengen bepaalde wassoorten zich niet met sommige soorten geuren, zoals het geval is met sojawas. Over het algemeen zorgen kaarsen gemaakt van paraffinewas voor een sterkere geurverspreiding dan kaarsen van sojawas.

Echter, voor mensen die gevoeliger zijn voor geuren of die liever milieuvriendelijke materialen gebruiken, kan een geurige sojakaars van hoge kwaliteit perfect passen. Veel merken luxe geurkaarsen zijn gemaakt van sojawas of natuurlijke wasmengsels.

Volgens de National Candle Association is sojawas niet veiliger of gezonder om in huis te verbranden dan paraffinewas. Beide zijn even geschikt en veilig voor thuisgebruik; paraffine is zelfs door de USFDA goedgekeurd voor gebruik in voeding en cosmetica. Geurkaarsen laten geen giftige chemicaliën vrij en u kunt feiten en mythen over de veiligheid van kaarsen onderscheiden op de FAQ-pagina van de NCA.

Opslagtips

Geurkaarsen zijn gevoelig voor zowel licht als temperatuur, dus als je van plan bent ze voor langere tijd te bewaren, kies dan een koele, droge plaats (tussen 50 en 85 graden F) uit de buurt van direct zonlicht of intens kunstlicht. Houd de was schoon en stofvrij in glazen of metalen containers met goed passende deksels.

Geniet van de aromatherapie

Geur is sterk verbonden met iemands geheugen en emoties en kan de stemming in een kamer onmiddellijk verbeteren. Het vinden van een kaarsgeur die je naar je gelukkige plek brengt of het gevoel van een geliefde herinnering, plaats of persoon terugbrengt - dat kan van onschatbare waarde zijn. Haal het meeste uit uw geurkaarsen door ze op de juiste manier te branden en te onderhouden en geniet van een langdurige geur tot aan het einde van de kaars.

Aanbevolen: