Wat is een conische kaars? Voeg elegantie toe aan uw interieur

Inhoudsopgave:

Wat is een conische kaars? Voeg elegantie toe aan uw interieur
Wat is een conische kaars? Voeg elegantie toe aan uw interieur
Anonim
Set van 5 conische kaarsen
Set van 5 conische kaarsen

Taper-kaarsen bieden je een elegante manier om van kaarslicht te genieten. Deze hoge, smalle kaarsen hebben een lange geschiedenis in het verlichten van kerken, huizen, speciale gelegenheden en romantische diners.

De elegantie van conische kaarsen

Een conische kaars kan geparfumeerd of ongeparfumeerd zijn. Het presenteert zich als een lange, slanke cilindrische vorm die breder is aan de basis en taps toeloopt in een smalle punt. De conische diameter kan variëren van ½ "tot 3". De gemiddelde hoogte ligt tussen 6 "en 18". Sommige kaarsenfabrikanten zijn echter gespecialiseerd in grotere kaarsen en maken taps toelopende kaarsen tot wel 39 inch.

Soorten was

Paraffine en bijenwas zijn de beste was voor een conische kaars. Deze twee wassen kunnen hun vorm behouden tijdens het branden. Bijenwas is duurder dan paraffine. Mogelijk vindt u een aantal gemengde tapers die een mengsel van paraffine en bijenwas bevatten. Sojakaarsen presteren niet goed voor een conische kaars, omdat de sojawas niet genoeg stapelmateriaal is en een lager smeltpunt heeft. Het kan echter zijn dat je een mengsel van soja en paraffine tegenkomt.

Bijenwas kaarsen
Bijenwas kaarsen

Kaarsdruppels en -oplossingen

In tegenstelling tot votieven of stompkaarsen is het reservoir voor gesmolten was van een kegel klein. De tapsheid is zo ontworpen dat de vlam alle gesmolten was net zo snel zal verbranden als deze smelt. Tocht kan ervoor zorgen dat de vlam rond de punt van de kaars danst en de buitenwand van de kaars, die doorgaans de smeltwas bevat, wegbrandt totdat de vlam deze wegbrandt.

Druppels komen voor bij veel tapers. Een druppelloze conus heeft echter additieven om de buitenwand sterker te maken, zodat deze de gesmolten was kan bevatten. Deze stevigere buitenmuur is beter bestand tegen de hitte van een flakkerende vlam. Helaas kunnen zelfs druppelloze kaarsen overstromen als gevolg van een inconsistente verbranding door tocht.

Misschien geeft u er de voorkeur aan om een taps toelopende kaarsbeschermer te gebruiken bij het branden van deze kaarsen. De bewakers zijn van glas of metaal. De glazen kraag staat bekend als een bobeche die in de kandelaar of kroonluchterkaarsfitting past. Bij dit ontwerp kunnen vaak kristallen prisma's aan de rand worden gehangen om wat meer sprankeling aan de kaarssfeer toe te voegen. Kerkkaarsen en kaarsen die voor kaarswaken worden gebruikt, hebben vaak een kaarsenbeschermer van zwaar papier om uw handen tegen druppels te beschermen.

Verbrandtijd voor tapers

De brandtijden voor hoge tapers kunnen wel vier uur bedragen. De bepalende factoren zijn echter de hoogte van de kaars, het type was en een van de belangrijkste factoren: het type lont.

Het meest voorkomende type lont voor een conische kaars is een plat gevlochten lont. Dit lontontwerp zorgt voor een betrouwbare, stabiele verbranding. Deze lont zal tijdens het branden krullen, waardoor een zelftrimmend effect ontstaat. Bij bijenwaskaarsen wordt vaak een vierkante vlecht gebruikt. De vierkante vorm produceert een grotere en robuustere kaarsvlam.

Handgedompeld versus schimmel

Handgedoopte kaarsen zijn duurder omdat ze meer tijd en moeite vergen. Deze traditionele manier om conussen te creëren begint met het onderdompelen van de lont in gesmolten was. De pit wordt uit het vat verwijderd en de was wordt gedroogd voordat deze weer in de was wordt gedompeld. Dit proces kan wel 30-40 keer worden herhaald voordat de was voldoende lagen heeft gevormd voor de gewenste kaarsdiameter.

Veel bedrijven maken twee kaarsen die met elkaar zijn verbonden door één lont. Dit is call looping en maakt het mogelijk om twee kaarsen tegelijk te maken. Kaarsen kunnen in dezelfde kleur worden gedompeld, of er kunnen op verschillende punten verschillende kleuren worden gebruikt om een uniek gekleurde kaars te creëren. De kaarsen worden per paar verkocht en voordat je ze kunt gebruiken, moet je de lont afknippen om het paar te scheiden.

De andere methode voor het maken van conische kaarsen is door de was in een mal te gieten met de lont in het midden van de mal. Door dit proces van het maken van kaarsen kunnen er verschillende versieringen aan de kaars worden toegevoegd, zoals dennennaalden, kralen, kruiden en zelfs kleine bloemen. Het zorgt ook voor conformiteit in de kaars.

Spiraal- of twistontwerpen

Een ander taps ontwerp staat bekend als twist of spiraal. Deze taper ziet er precies uit zoals de naam aangeeft. Als je op zoek bent naar een tapsheid die niet zo formeel is als een gladde tapsheid, dan kan de spiraalvormige tapsheid een andere draai geven aan je kandelaar of kandelaar.

Spiraalvormige kaarsen
Spiraalvormige kaarsen

Ongrijpbare geschiedenis van conische kaarsen

Er wordt aangenomen dat de Romeinen de eerste lontkaarsen ergens rond 500 voor Christus maakten. Meestal werd talk gebruikt, maar af en toe werd ook bijenwas gebruikt. De lonten waren gemaakt van papyrus en werden herhaaldelijk in de gesmolten talg of bijenwas gedoopt, waardoor de vertrouwde vorm van de moderne tapsheid ontstond.

Wanneer tapers gebruiken

Je kunt conische kaarsen voor elke gelegenheid gebruiken. Ze zijn een favoriete keuze voor kerken die kandelaars gebruiken. Als je een schoorsteenmantel hebt, kun je deze aan elk uiteinde verankeren met een kandelaar.

  • Het matchen van je kaarsen met je interieur is een geweldige manier om wat kleur toe te voegen en een accentkleur te herhalen.
  • Een paar kandelaars op een eettafel veranderen uw etentje in een betoverende ma altijd.
  • Huwelijksrecepties, jubileumfeesten en diverse feestdagen zijn perfecte evenementen voor conische kaarsen.
  • De sfeer van een conische kaars is het perfecte middelpunt voor een romantisch diner voor twee.

Allure van conische kaarsen

Er heerst een mystieke sfeer wanneer tapse kaarsen worden aangestoken tijdens een avonddiner of feest. Door de verschillende kleine lichtpuntjes die ze in een kandelaar plaatsen, lijkt de omgeving levend te schitteren.

Aanbevolen: