Hoe je een kaars aansteekt en het elke keer weer goed doet

Inhoudsopgave:

Hoe je een kaars aansteekt en het elke keer weer goed doet
Hoe je een kaars aansteekt en het elke keer weer goed doet
Anonim
Handverlichtingskaars
Handverlichtingskaars

De meeste kaarsen zijn gemakkelijk aan te steken, maar er zijn een paar gevallen waarin dit een uitdaging kan zijn. Het lijkt misschien alsof het leren aansteken van een kaars vrij eenvoudig is, maar soms zijn er uitdagingen. Met een paar tips kun je elke keer een kaars aansteken.

Kaarsenlont trimmen voordat je het aansteekt

Controleer eerst of de lengte van de kaarslont te lang is en moet worden bijgesneden. Een kwart inch is de beste lontlengte om een schone en optimale kaarsverbranding te garanderen. Knip een kaarslont af voor elke brandbeurt.

Een potkaars aansteken

Een katoenen bloem en een witte kaars in een glazen pot
Een katoenen bloem en een witte kaars in een glazen pot

Soms kan het moeilijk zijn om een kaars in een pot aan te steken nadat deze is opgebrand. Dit kan je dwingen een lucifer of aansteker zo te draaien dat de vlam naar je vingers brandt. Afhankelijk van de grootte van de kaarsenpot kan het onmogelijk zijn om een lucifer of aansteker in en uit de pot te krijgen. Er zijn een paar manieren waarop je dit soort kaarsen kunt aansteken zonder dat je verbrandt.

  • Draai de kaars ondersteboven in een hoek zodat de lont over de lucifer of aansteker wordt geplaatst. Je wilt voorkomen dat er rook ontstaat, dus je moet de potkaars zo snel mogelijk rechtop zetten zonder de vlam te doven. Eenmaal aangestoken, dooft u de lucifer of de aanstekervlam.
  • Steek een stuk ongekookte droge spaghetti aan om als een lucifer te gebruiken. Zodra je kaars is aangestoken, blaas je de spaghettivlam uit of doof je deze met water.
  • Trek een stuk stro uit een bezem met natuurlijke haren en steek het ene uiteinde aan om als lucifer te gebruiken. Blaas de vlam uit of doof hem met water zodra de kaars is aangestoken.
  • Gebruik een barbecue-aansteker, die een lange loop heeft en waarbij de vlam de punt ontsteekt wanneer je aan de trekker van de aansteker trekt.
  • Sla een vuurgevecht. Deze lucifers zijn lang en vormen een uitstekende keuze voor het aansteken van een kaarslont in een pot. Schud of blaas de lucifer uit zodra je de kaars hebt aangestoken.

Tips voor het aansteken van een votiefkaars

Een votiefkaars wordt vaak verkocht in een glazen houder. Meestal moet de lont worden bijgesneden. Voor de beste brandresultaten mag de lont slechts ongeveer 1/4 inch lang zijn. Voor een diepe votiefkaarshouder steekt u de kaars aan met een lucifer of een barbecue-aansteker. Als u geen van beide heeft en een luciferdoosje gebruikt lucifer of gewone aansteker. Mogelijk moet u de kaars kantelen om hem aan te steken.

  1. Draai de kaars zodat deze een beetje schuin staat.
  2. Steek de lucifer of aansteker aan.
  3. Houd de gekantelde kaars vast zodat de lont de lucifer of aanstekervlam raakt.
  4. Zodra de lont vlam vat, doof je de lucifer of aansteker.
  5. Zet de kaars rechtop en zet hem neer.

Beste manier om verjaardagskaarsen aan te steken

Hand Ontstekende Kaars Op Taart
Hand Ontstekende Kaars Op Taart

De meeste mensen gebruiken individuele lucifers om verjaardagskaarsen aan te steken. Dit betekent vaak dat je meerdere matches moet gebruiken. Een typische aansteker is niet de ideale manier om verjaardagskaarsen aan te steken. Als je een andere kaars gebruikt om de kaarsen aan te steken, zal er gesmolten was op de taart vallen. Een betere keuze voor het aansteken van de verjaardagstaartkaarsen is een lucifer bij de open haard, een stuk ongekookte spaghetti of een barbecue-aansteker. Elk van deze langwerpige verlichtingstools geeft je voldoende brandtijd om de kaarsen op de meeste taarten aan te steken en verschroeide vingertoppen te voorkomen.

Een kaarslont aansteken die in was is begraven

Verlichte theelichtkaars
Verlichte theelichtkaars

Soms krult de lont van de kaars om en komt gedeeltelijk vast te zitten wanneer de gesmolten was stolt. U wilt de pit niet doorknippen om toegang te krijgen, omdat de pit dan te kort wordt om gelijkmatig te branden, of helemaal niet. Het doel is om de was voldoende zacht te maken om de lont van de was te bevrijden. Je hoeft de was niet te smelten, tenzij de lont redelijk diep ingegraven is.

Je hebt nodig:

  • Haardroger
  • Pincet
  • Keukenlucifers, barbecueaansteker of open haardaansteker

Het eerste dat je moet proberen, is de was verzachten met een föhn. Dit is de zachtste manier om de vastzittende lont los te maken. Als de lont echter te diep is ingegraven om los te komen door de was zacht te maken, moet u mogelijk de omringende was smelten. De ideale oplossing is om een barbecue-aansteker te gebruiken, omdat deze een lange loop en een trekker heeft om de vlam beter onder controle te houden. Misschien geeft u er de voorkeur aan om een haardlucifer te gebruiken, omdat deze langer is dan een gewone lucifer en u meer tijd geeft om de was indien nodig te laten smelten. Keukenlucifers zijn niet zo lang als lucifers voor de open haard, maar kunnen je voldoende brandtijd geven om de was rond de pit te laten smelten.

  1. Houd de vlam boven de vastzittende pit om de was te laten smelten, maar zorg ervoor dat de pit niet ontbrandt.
  2. Zodra de was rond de begraven lont is gesmolten, dooft u onmiddellijk de lucifer of de aanstekervlam.
  3. Gebruik het pincet om de vastzittende lont uit de gesmolten was te tillen.
  4. Als je de lont hebt losgemaakt, moet je mogelijk de overtollige was van de lont schrapen met een pincet of een stuk keukenpapier.
  5. De lont is waarschijnlijk te lang en daarom is hij in de was gevallen. Het kan zijn dat je hem moet inkorten tot een lengte van 1/4 inch.
  6. Steek de lont aan en laat de kaars ongeveer een uur branden.

Vermijd tocht bij het aansteken van een kaars

Zorg er bij het aansteken van een kaars voor dat er geen tocht is die de vlam van een lucifer of aansteker hindert. Vermijd het aansteken van een kaars in de buurt van een deur, raam, ventilatieopening of plafondventilator. Zelfs als het je lukt om de kaars in een tochtige ruimte aan te steken, kunnen dit soort luchtschommelingen ervoor zorgen dat je kaars ongelijkmatig brandt.

Verschillende manieren om kaarsen aan te steken

Er zijn verschillende manieren om kaarsen aan te steken die een gelijkmatige verbranding garanderen. De enige gebruikelijke procedure die voor elke methode wordt gebruikt, is eerst de pit afknippen.

Aanbevolen: