Kunnen gescheiden ouders goede vrienden zijn

Inhoudsopgave:

Kunnen gescheiden ouders goede vrienden zijn
Kunnen gescheiden ouders goede vrienden zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding
Ben je op zoek naar meer ouderschapstips na een scheiding?

Als je onlangs bent gescheiden en kinderen hebt, vraag je je misschien af: kunnen gescheiden ouders goede vrienden zijn? Het antwoord is ja, maar het is zeker niet gemakkelijk en het vergt enige inspanning van beide kanten om het te laten werken.

Kunnen gescheiden ouders goede vrienden zijn: laat het werken voor de kinderen

Je bent gescheiden van je partner en nu wil je weten: hoe kunnen gescheiden ouders goede vrienden zijn? U heeft uw partner om een reden verlaten, waarschijnlijk omdat u het niet langer volhield om bij hem/haar te zijn. Nu weet u niet hoe u ooit vrienden kunt worden met uw partner, zodat u voor uw kinderen kunt blijven zorgen. Hier volgen enkele nuttige suggesties om het ouderschap na een scheiding voor jullie beiden veel gemakkelijker te maken:

Doe het rustig aan

Push niet de kwestie van goede vrienden worden. Een vriendschap opbouwen na een romantische relatie kost tijd.

Laat het verleden het verleden zijn

Breng problemen uit het verleden niet ter sprake, want deze zullen ongetwijfeld emoties oproepen die jullie ervan weerhouden vrienden te worden.

Vermijd het indrukken van knoppen

Je weet wat je partner van streek maakt, dus doe je best om geen onderwerpen ter sprake te brengen die een ruzie kunnen veroorzaken. Als dit betekent dat je alleen oppervlakkig over dingen kunt praten, dan is dat zo.

Houd gesprekken kort

De kans is groot dat als je lang praat, je ongetwijfeld over iets zult praten dat elkaar van streek zal maken. Houd gesprekken gefocust, zodat je niet in discussiegebied terechtkomt.

Compromis

Beslissingen over de opvoeding van uw kinderen zullen naar voren komen en de enige manier om gezamenlijk als ouder voor uw kinderen te zorgen, is door te leren compromissen te sluiten. Misschien vindt u het niet leuk wat uw partner denkt dat het beste is voor uw kinderen, maar u zult moeten leren uw strijd te kiezen en sommige dingen te laten gebeuren. Onthoud: als het uw kinderen niet in gevaar brengt, moet u zich soms inhouden.

Wees duidelijk over plannen

Als de kinderen plannen hebben om ergens heen te gaan, zorg er dan voor dat alle details duidelijk en begrepen zijn.

Luister naar je ex

Je ex heeft misschien wat problemen met de kinderen en moet zijn hart luchten bij iemand die het begrijpt. Wees meelevend en ondersteunend, want je weet nooit wanneer je hetzelfde nodig zult hebben.

Probeer geen alleenstaande ouder te zijn

Roep de hulp van je ex in. Je zult misschien verrast zijn door zijn/haar reactie dat hij/zij graag wil helpen.

Vermeld uw ex-echtgenoot

Als je ex deel wil uitmaken van het leven van je kinderen, duw hem/haar dan niet weg. Door open en uitnodigend te zijn, zullen u, uw partner en uw kinderen zich prettiger en gelukkiger voelen in de nieuwe situatie.

Breng geen nieuwe relaties ter sprake

Als je met iemand gaat daten, vertel het dan niet aan je ex. Het is niet gepast en het maakt niet uit of je partner over je heen is, het kan nog steeds emoties oproepen.

Plan ontmoetingen met en zonder de kinderen

Laat de kinderen zien dat hun ouders nog steeds bij elkaar kunnen zijn en gelukkig kunnen zijn. Beter nog, kom samen zonder de kinderen, zodat jullie weer op een ander niveau contact kunnen maken.

Houd gevoelens onder controle

Wees je bewust van romantische gevoelens die opnieuw kunnen oplaaien vanwege de beschaafde en vriendschappelijke interacties die je hebt. Als je vastbesloten bent vrienden te blijven, zorg er dan voor dat je dat zo houdt, wat betekent dat er geen seksuele relaties zijn.

Schuld loslaten

Schuldgevoel kan ervoor zorgen dat je geen goede vrienden bent met je ex-partner. Om schuldgevoelens los te laten, moet u er rekening mee houden dat uw kinderen de eerste prioriteit zijn, wat betekent dat u alles zult doen om hen een stabiel gezinsleven te geven, zelfs als u van hun moeder/vader bent gescheiden. Voel je niet schuldig over de scheiding. Meestal is het erger voor kinderen om getuige te zijn van ruzies tussen hun ouders. Als ouders geen stappen ondernemen om de ruzie te stoppen, zoals bij een scheiding, leren kinderen dat ruzie in het huwelijk normaal is en hoe dan ook moet worden getolereerd. Als ze eenmaal volwassen zijn en hun eigen relaties aangaan, zullen ze zich op hun gemak voelen als ruzies niet de norm zijn en kunnen ze zelfs meningsverschillen beginnen om de status quo te herwinnen. Beschouw uw scheiding als iets goeds dat u uw kinderen hebt laten zien en leg hen (als ze meerderjarig zijn) uit waarom u heeft besloten dat deze regeling de beste is. Het zal hen niet leren dat echtscheiding de oplossing is, het leert hen dat het huwelijk niet de chaos mag zijn waarvan ze getuige waren.

Heb vertrouwen en het zal gebeuren

Als jij en je ex nog niet helemaal op het punt staan goede vrienden te worden, raak dan niet ontmoedigd. Het kost tijd om te genezen van een scheiding en bij sommige mensen duurt het langer dan bij anderen. Heb er gewoon vertrouwen in dat zodra jij en je ex er klaar voor zijn om verder te gaan met vriendschap, je het zult weten en dat het misschien makkelijker zal zijn dan je denkt.

Aanbevolen: