Welke bessen groeien aan bomen?

Inhoudsopgave:

Welke bessen groeien aan bomen?
Welke bessen groeien aan bomen?
Anonim

Bessenbomen trekken vogels aan

Afbeelding
Afbeelding

Als je weet welke bessen aan bomen groeien, kun je een tuin vol eetbare en sierbessen ontwerpen. Bessenbomen zijn gemakkelijk te kweken. Veel bessenbomen lokken ook zangvogels naar de tuin. Als u een tuin plant om de natuur te koesteren, kunt u door het planten van bessenbomen zoals vlierbessen, moerbeien en hulst vogels verleidelijke voedselkeuzes en onderdak bieden om nesten te bouwen. Voeg vaste planten en elementen toe, zoals voederbakken en vogelbaden, leun achterover en geniet van de show!

Moerbeibomen voor dieren in het wild

Afbeelding
Afbeelding

Moerbeibomen komen oorspronkelijk uit Azië en werden naar Europa en vervolgens naar Noord-Amerika gebracht. Sommige soorten moerbeibomen komen ook voor aan de oostkust van Amerika. Veel van de moerbeien die in Amerika in het wild voorkomen, stammen af van bomen die door de vroege kolonisten waren geplant. De kolonisten hoopten zijderupsen te kweken, die gedijen tussen moerbeibomen, en te profiteren van de vraag naar zijden stoffen. Helaas werkte hun plan niet, maar de bomen bloeiden. Tegenwoordig leveren moerbeibomen zowel eetbare bessen als voedsel voor wilde dieren. Vermijd planten in de buurt van trottoirs, omdat de bessen cement en beton kunnen bevlekken.

Acai-bessen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel je geen acaibessen in de achtertuin kunt kweken, zijn deze bessen die aan bomen groeien een rage onder de gezonde voeding. De bessen zijn rijk aan antioxidanten en kunnen voor een gezondheidsboost zorgen. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.

Vlierbessenbomen

Afbeelding
Afbeelding

Vlierbessenbomen gedijen in vochtige, lichtzure grond. Ze vormen een prachtige aanvulling op vogel- en wildtuinen. Veel soorten zangvogels zijn dol op vlierbessen en zullen genieten van deze smakelijke lekkernijen. Herten houden ook van vlierbessen, dus plant geen vlierbessenbomen in de buurt van planten waar herten van kunnen snoepen, tenzij je bereid bent een paar planten op te offeren aan de natuur.

Corneoolkers of kornoelje

Afbeelding
Afbeelding

De kornoeljekers is eigenlijk een soort kornoelje. Cornus mas, of Cornelian-kers, levert scherp rood fruit op dat lijkt op de kers. In Europa wordt de kornalijnkers verwerkt tot sauzen, siropen en desserts, maar in Amerika is deze niet zo bekend. De Corneliaanse kers is een zeer winterharde en ziekteresistente bloeiende boom. De vruchten rijpen in augustus en zijn ook geliefd bij zangvogels.

Stoere meidoornbomen

Afbeelding
Afbeelding

Meiddoornbomen zijn eigenlijk verwant aan de roos. Ze staan bekend om hun ongelooflijk taaie hout. In Groot-Brittannië werd de meidoorn gekweekt vanwege zijn vermogen om een dikke, met doornen gevulde haag te vormen. Meidoorns hybridiseren gemakkelijk en er zijn nu meer dan duizend soorten beschikbaar. Neem contact op met uw plaatselijke tuincentrum als u meidoorn wilt laten groeien, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een variëteit kiest die in uw regio goed zal gedijen.

Holly levert bessen

Afbeelding
Afbeelding

De hulstboom met zijn kerstkleurige bessen kan uitgroeien tot prachtige hoogten. De groenblijvende glanzende bladeren zorgen het hele jaar door voor belangstelling, terwijl vrouwelijke bomen in de winter rode bessen produceren. Hoewel de bessen niet eetbaar zijn voor mensen, zullen de vogels er dol op zijn. Je kunt ook hulsttakken knippen voor decoratie. Hulst kan gemakkelijk worden gekweekt in zone 6 en hoger, maar kies zorgvuldig variëteiten in de koudere zones en zorg ervoor dat je twee of meer planten hebt om bessen te krijgen; ze hebben een bestuiver nodig.

Zeepbes

Afbeelding
Afbeelding

Zeepbessen werden door inheemse volkeren in zowel de Nieuwe als de Oude Wereld als zeepvervanger gebruikt. Wanneer ze worden vermalen en gecombineerd met water, produceren ze een zeepachtige substantie die werd gebruikt om dingen schoon te maken. Van de bruine zaden van de soapberry-boom worden sieraden gemaakt en het hout wordt door indianen gebruikt om manden te maken.

Goji-bessen

Afbeelding
Afbeelding

Goji-bessen worden ook wel wolfsbessen genoemd. Ze komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa en Azië. Ze zijn verwant aan tomaten, aardappelen, aubergines, dodelijke nachtschade, chilipepers en tabak. Goji-bessen worden in de 21e eeuw gewaardeerd vanwege hun voedings- en antioxidantwaarden, hoewel er weinig onderzoek is gedaan om enkele van de gezondheidsclaims die erover worden gemaakt te ondersteunen.

Farkleberry

Afbeelding
Afbeelding

Farkleberry wordt ook wel een Huckleberry-boom genoemd. Het is een kleine boom die gedijt op zure zandgrond. Hoewel een echte bosbes een eetbare vrucht is, worden de bessen van de Farkleberry-boom niet door mensen gegeten, hoewel vogels er dol op zijn.

Jeneverbessen

Afbeelding
Afbeelding

Jeneverbessen zijn het enige kruid dat afkomstig is van een naaldboom. Het zijn eigenlijk helemaal geen bessen, maar gemodificeerde kegels met een ongewoon vlezig omhulsel. Vogels zijn dol op jeneverbessen. Mensen gebruiken ze om gin op smaak te brengen en bij het koken, vooral in Europa.

Aardbeienboom Bessen

Afbeelding
Afbeelding

De aardbeiboom is een groenblijvende kleine boom die inheems is in het Middellandse Zeegebied en in Europa, tot in het noorden van Ierland. Het produceert een eetbare vrucht die vogels en mensen eten, en wordt ook gebruikt in jam, dranken en likeuren. Sommige mensen vinden de smaak flauw en melig en houden niet van het fruit. De aardbeiboom wordt ook gebruikt als voedselbron voor bijen bij de honingproductie in Europa.

Bessenbomen kweken is de moeite waard

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu bessenbomen wilt kweken voor eetbare bessen of om zangvogels aan te trekken, het geeft een zeker plezier om de veranderende seizoenen tussen de bessenbomen op te merken. De heldere bladkleur en bessen en het wisselende gefladder van migrerende zangvogels maken het kweken van bessenbomen de moeite waard.

Aanbevolen: