Welke vruchten groeien aan wijnstokken

Inhoudsopgave:

Welke vruchten groeien aan wijnstokken
Welke vruchten groeien aan wijnstokken
Anonim

Welke vruchten groeien aan wijnstokken

Afbeelding
Afbeelding

Welke vruchten groeien aan wijnstokken? Dit is een veelgestelde vraag van zowel kinderen als tuiniers. De meest voorkomende planten die in je opkomen zijn druiven en tomaten. Er zijn veel andere wijnstokken die ook fruit produceren.

Mensen beschouwen wijnstokken doorgaans als planten die rechtop groeien. Er zijn echter wijnstokken die vruchten voortbrengen die langs de grond groeien, zoals meloenen. Er zijn ook fruitproducerende wijnstokken die erg hoog worden en op gebouwen of een latwerk kunnen worden geplaatst, zoals hop en kiwi's.

Overweeg om dit jaar een paar fruitproducerende wijnstokken in uw tuin te planten voor interesse en variatie.

Watermeloen

Afbeelding
Afbeelding

Watermeloen is een populaire vrucht die in tuinen over de hele wereld wordt geteeld. Ze groeien het beste in de zones 4 tot en met 7 en geven de voorkeur aan een bodem-pH van 6,0 tot 7,0. Begin ze binnenshuis of koop zaailingen als je een kort groeiseizoen hebt.

Drakenfruit

Afbeelding
Afbeelding

Dragonfruit, ook bekend als pitaya, groeit het beste in tropische of subtropische klimaten. Het is een epifytische cactus. Volgroeide planten kunnen vlezige stengels hebben die wel zes meter lang zijn. Ze kunnen vier tot zes keer per jaar fruit produceren.

Passievrucht

Afbeelding
Afbeelding

De passievruchtrank kan in een jaar ruim zes meter hoog worden. Hij groeit het beste in tropische klimaten, maar kan ook worden gekweekt op plaatsen waar de temperatuur het hele jaar boven het vriespunt blijft. Deze plant heeft een latwerk nodig om te kunnen klimmen en regelmatig snoeien om hem gezond te houden en fruit te produceren.

Honingdauwmeloen

Afbeelding
Afbeelding

De honingmeloen is een populaire vrucht die kan worden gekweekt in tuinen in de zones 4 tot en met 7. Net als de meloen geeft hij de voorkeur aan een bodem-pH van 6,0 tot 7,0. Zaailingen moeten binnenshuis worden gestart als het groeiseizoen kort is.

Hop

Afbeelding
Afbeelding

De hopplant wordt vaak gekweekt vanwege de interesse in een tuin, niet altijd vanwege de vruchten. Het was populair in koloniale tuinen omdat de hop werd gebruikt bij de productie van bier. Deze planten groeien het beste in de zones 4 tot en met 11.

Kiwi

Afbeelding
Afbeelding

De kiwi is een veelzijdige plant die fruit kan produceren in de zones 5 tot en met 8, maar met de juiste zorg ook in andere zones kan worden gekweekt. Kiwiplanten kunnen zich tot wel 6 meter ver verspreiden als ze volwassen zijn. Ze geven de voorkeur aan goed doorlatende leemgrond en vol zonlicht.

Tomaten aan de wijnstok

Afbeelding
Afbeelding

Tomaten zijn een van de gemakkelijkst te kweken wijnvruchten. Er zijn meer dan 10.000 verschillende variëteiten, die in veel winterharde zones over de hele wereld kunnen worden gekweekt.

Aanbevolen: