5 technieken voor het koken van tofu in je favoriete gerechten

Inhoudsopgave:

5 technieken voor het koken van tofu in je favoriete gerechten
5 technieken voor het koken van tofu in je favoriete gerechten
Anonim
Tofu koken
Tofu koken

Met alle mogelijke manieren om tofu te bereiden, is dit veelzijdige ingrediënt een hoofdbestanddeel van veel vegetarische en veganistische diëten.

Waarom vegetariërs tofu eten

Samen met de veelzijdigheid van tofu biedt het aanzienlijke voedingsvoordelen. Tofu is niet alleen een geweldige bron van hoogwaardige vegetarische eiwitten, maar levert ook een voorraad B-vitamines. Dit maakt het de perfecte vleesvervanger.

In veel opzichten is tofu beter voor je dan vlees:

  • Bron van calcium in het vegetarische dieet
  • Gemakkelijk verteerbaar
  • Verlaagt cholesterol
  • Geweldige bron van isoflavonen

Tofu bewaren

Terwijl tofu in elke natuurvoedingswinkel kan worden gekocht, is het ook te vinden bij uw plaatselijke kruidenier in de productensectie. Het is verkrijgbaar in met water gevulde verpakkingen of dozen en kan in uw koelkast worden bewaard totdat u het gebruikt. Als je de verpakking eenmaal hebt geopend en je gebruikt niet de hele verpakking, zorg er dan voor dat je het water elke dag afvoert en vers water toevoegt, zodat de tofu langer vers blijft. Als je deze stappen uitvoert, is je open tofu ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Als je veel tofu vindt en wat je moet kopen, kun je het maximaal drie maanden in de vriezer bewaren. Door de tofu in te vriezen verandert de textuur echter, waardoor hij een beetje taaier wordt omdat hij poreuzer wordt. Dit kan een goede zaak zijn, omdat de tofu hierdoor nog sneller marinades, vloeistoffen en smaken kan opnemen en de tofu een meer vleesachtige textuur krijgt.

Populaire manieren om tofu te bereiden

Terwijl sommige mensen in eerste instantie denken dat de milde smaak van tofu een nadeel is, is het juist deze eigenschap die tofu zo veelzijdig maakt. Tofu neemt de smaken van andere ingrediënten op en kan op verschillende manieren worden bereid.

Gemarineerde tofu

Een manier om smaak aan tofu toe te voegen voordat je het gaat koken, is door het te marineren. Als uw recept niet aangeeft welke stevigheid u in een tofu-marinade moet gebruiken, kies dan voor een stevige of extra stevige tofu. Als het recept vereist dat het marineren minder dan een uur duurt, kan dit op kamertemperatuur in een afgedekte kom worden gedaan. Als het recept echter vereist dat de tofu langer marineert, moet dit in de koelkast worden gedaan om bederf te voorkomen.

Vanwege de absorberende kwaliteit van tofu, vooral als deze bevroren en ontdooid is geweest, trekken dunne marinades snel in. Vaak hoeft u de tofu alleen maar aan beide kanten in de marinade te dopen, zodat deze goed wordt opgenomen. Dikkere marinades hebben meer tijd nodig.

Tofu koken

Tofu is een geweldige aanvulling op soepen zoals Aziatische hete en zure soep. Hoe lang je tofu kookt, hangt af van de gewenste textuur die je zoekt in je recept. Wil je bijvoorbeeld een meer vleesachtige textuur, laat de tofu dan wat langer koken zodat de buitenranden taaier worden. De gemiddelde kooktijd is ongeveer 20 minuten, maar langer koken kan geen kwaad.

Gegrilde tofu

Vries extra stevige tofu 48 uur of langer in voor de juiste textuur om te grillen. Hoe langer je het in de vriezer bewaart, hoe moeilijker het wordt. Snijd en grill met marinades, barbecue en andere sauzen voor de smaak. Dit is een geweldige ma altijd met gegrilde groenten en rijst of volkorenbrood.

Tofu bakken

Tofu wordt bij het bakken gebruikt ter vervanging van zuivelingrediënten zoals:

  • Yoghurt
  • Zure room
  • Eieren
  • Karnemelk
  • Sojamelk
  • Koemelk

Gepureerde Tofu

Gepureerde tofu kan worden bereid in uw blender of keukenmachine en wordt gebruikt voor het maken van dressings, dipsauzen, sauzen, desserts en soepen. Andere manieren om tofu te bereiden die gepureerd of gemengd is, zijn door het te gebruiken als:

  • Vervanging van eieren of melk bij het maken van brood
  • Eiervervanger in koekjesdeeg
  • Vervanging van yoghurt in smoothies
  • Alternatief voor melk bij het maken van pudding
  • Creme- alternatief bij het maken van gepureerde soepen
  • Gebruikt in plaats van room in sauzen
  • Vervangt zure room (of olie) in zelfgemaakte saladedressings
  • Vervangt mayonaise of zure room in dips
  • Melkvervanger in aardappelpuree

Tofu transformeert je oude recepten

Tofu kan veel van je favoriete recepten transformeren, waardoor ze minder vet bevatten, minder calorieën bevatten, beter voor je zijn qua voedingswaarde en vleesvrij zijn. Terwijl je met tofu leert werken, zul je snel merken dat je niet veel van je traditionele favorieten hoeft op te offeren. Je hoeft ze alleen maar aan te passen. Voordat je het weet, heb je een lijst met nieuwe "oude" favorieten.

Aanbevolen: