Quinoa-ideeën koken & Gebruik het als vervanging voor uw gerechten

Inhoudsopgave:

Quinoa-ideeën koken & Gebruik het als vervanging voor uw gerechten
Quinoa-ideeën koken & Gebruik het als vervanging voor uw gerechten
Anonim
Quinoa is een veelzijdig kookingrediënt
Quinoa is een veelzijdig kookingrediënt

Mensen die geïnteresseerd zijn in het koken van quinoa zullen blij zijn te weten dat er een breed scala aan interessante gerechten kan worden gemaakt met dit veelzijdige ingrediënt.

Quinoa is een interessant voedingsmiddel. Het zit niet alleen boordevol voedingsstoffen waardoor het een gezonde en voedzame voedingsvorm is, het is ook enorm veelzijdig. Quinoa kan worden gebruikt als ingrediënt in veel gerechten, maar kan ook salades met een interessante textuur maken en kan zelfs worden gebruikt als vervanging voor haver in pap. Vegetariërs en veganisten vinden het koken van quinoa eenvoudig en een goede aanvulling op hun dieet.

Ideeën voor het koken van quinoa

Quinoa kan op veel manieren worden gebruikt. Quinoa heeft van nature weinig smaak en kan omschreven worden als flauw. Dit betekent dat het met succes kan worden gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten. Ideeën voor het koken van quinoa zijn onder meer:

Quinoa gebruiken als vleesvervanger

Veel vegetariërs en veganisten vinden dat quinoa in veel gerechten een nuttig alternatief is voor vlees. Het werkt goed in gerechten zoals chili. De textuur van quinoa maakt het een goed alternatief voor gemalen of gehakt vlees. Quinoa is ook erg goed voor vegetarische of veganistische burgers. De milde smaak zorgt ervoor dat quinoa andere smaken niet overheerst.

Voordat je quinoa als ingrediënt gebruikt, moet het worden geweekt en vervolgens gekookt. Quinoa koken is snel en eenvoudig. Gekookte quinoa kan worden ingevroren en is daardoor erg handig voor gelegenheden waarbij de tijd kort is.

Quinoasalades

Een populaire manier om quinoa te gebruiken is in salades. Met gekookte quinoa kunnen warme of koude salades worden bereid. Warme salades kunnen bestaan uit geroosterde groenten, gedroogde noten en kaas of tofu voor een gezonde en vullende ma altijd. Om koude salades te maken, meng je koudgekookte quinoa met knapperige saladegroenten en voeg je een smakelijke saladedressing toe, gemaakt van citroensap, wijnazijn en olijfolie.

Rijstvervanger

Quinoa kan worden gebruikt als vervanging voor rijst. Het maakt zeer succesvolle pilafs en risotto's. Zwarte quinoa heeft een meer nootachtige smaak en is hierdoor een ideale vervanger voor bruine of wilde rijst. Door quinoa in gearomatiseerde bouillon of bouillon te koken, krijgt de quinoa smaak en dit kan ook als koud gerecht worden gebruikt en is een goede aanvulling op saladegerechten.

Soepen

Quinoa in soepen bereiden is een dik en gezond gerecht. Quinoa kan worden gebruikt in plaats van linzen in soepen op basis van linzen. Voeg wat kerriepoeder toe en je krijgt een verwarmende en smakelijke soep die perfect is voor koude winterdagen. Maak een quinoasoep met veel groenten en serveer met warm, knapperig brood; dit is een geweldige hoofdgerechtma altijd.

Bakken

Quinoa werkt heel goed als ingrediënt in gebakken gerechten. Het voegt textuur en volume toe aan items zoals muffins, cakes en koekjes. Vervang een portie bloem door quinoa om wat extra textuur toe te voegen. Quinoa is ook ideaal voor mensen die een tarwevrij dieet volgen. Witte quinoa is flauwer dan de zwarte variant en beide soorten doen het goed in gebakken gerechten.

Papjes

Pap gemaakt met quinoa is voedzaam en vullend. Dit kan een zeer gezonde start van de dag maken. Quinoa-pap koken is heel eenvoudig. Gebruik een verhouding van één maatschepje quinoa op vier maatschepjes vloeistof en kook gedurende 25 minuten tot een dikke pap ontstaat. Voeg kruiden toe zoals kaneel, honing (voor niet-veganisten), bruine suiker, gedroogd fruit en zelfs cacaopoeder om een heerlijk ontbijt te maken.

Quinoa kopen

Quinoa wordt per zakje gekocht en is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en bij een toenemend aantal reguliere supermarkten. Grotere zakken zijn wellicht zuiniger en gedroogde quinoa gaat lang mee. Gekookte quinoa moet in de koelkast of vriezer worden bewaard. Veel winkels bieden zwarte en witte quinoa aan en ze zijn allebei perfect om te koken.

Quinoa biedt veel interessante opties voor de vegetarische en veganistische kok. Er zijn verrassend veel smakelijke gerechten te maken met dit ene veelzijdige ingrediënt.

Aanbevolen: