Straatstenen installeren

Inhoudsopgave:

Straatstenen installeren
Straatstenen installeren
Anonim
Een prachtig terras creëren.
Een prachtig terras creëren.

Het installeren van straatstenen kan een eenvoudig weekendproject zijn als u de vereiste basisstappen begrijpt. Als u heeft overwogen om straatstenen op uw terrein te plaatsen, lees dan verder om te leren hoe u straatstenen op de juiste manier moet meten en installeren.

Plan het project

Begin met het plannen van de lay-out van het bestratingsproject. Begin met het op ruitjespapier zetten van uw plannen. Ten tweede, maak het ontwerp van het ruitjespapier op de grond. Dit kan met behulp van een tuinslang, touw of spuitverf om een ruwe schets te maken van waar u de straatstenen wilt leggen. De volgende stap is het berekenen van de oppervlakte van het project om het aantal benodigde straatstenen te bepalen.

Bereken het aantal benodigde straatstenen

Om te bepalen hoeveel straatstenen nodig zijn, meet u de lengte en breedte van het projectgebied. Deze berekening levert een ruwe schatting op. Als het project vereist dat een paar straatstenen moeten worden doorgesneden, tel dan vijf procent op bij het totale aantal straatstenen. Als veel van de straatstenen moeten worden gezaagd, tel dan tien procent op bij het totale aantal benodigde straatstenen.

Betonmolencalculator

Bereid de site voor

Opgraving van de locatie kan het meest tijdrovende deel van het project zijn. Om met het uitgraven te beginnen, bepa alt u hoe dik de straatstenen zijn. Voeg vervolgens de diepte van de basis toe en schuur. Tel deze bij elkaar op en je krijgt de diepte die moet worden gegraven voordat de straatstenen kunnen worden gelegd. Nadat het gebied is uitgegraven, moet de grond worden verdicht met een verdichtingsmachine.

Basismaterialen

Voordat u straatstenen installeert, moeten de basismaterialen aan het uitgegraven gebied worden toegevoegd. Indien de straatstenen worden gelegd op plaatsen waar onkruid een probleem is, is het raadzaam om eerst kunststof folie aan te leggen, zodat het onkruid niet in de grond kan dringen. Vervolgens moeten steenslag in het gebied worden verspreid. De gebroken stenen kunnen in twee stappen worden gelegd, waarbij ze na elke toepassing worden verdicht om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig zijn.

Nadat de steen is gelegd, is het tijd om een laag zand aan te brengen. De laag zand moet één tot anderhalve centimeter dik zijn. Het zand moet ook droog zijn, niet nat. De zandlaag kan worden gladgemaakt met de rand van een stuk plank, zoals een 2x4.

Klinkers in het zand installeren

De volgende stap is het installeren van straatstenen. Leg de straatstenen in het gewenste ontwerp en snij de straatstenen indien nodig. Zorg ervoor dat u tussen elke bestrating een ruimte vrijlaat om de zandvoeg te creëren. Nadat de straatstenen zijn gelegd, laat u een compacter over de straatstenen lopen om ze gelijkmatig in het basismateriaal te drukken.

Zandvoegen maken

De volgende stap is het maken van de zandvoegen. Voor deze stap is droog, fijnkorrelig zand nodig. Verdeel het zand over de straatstenen met een duwbezem, veeg het zand in de ruimte tussen alle straatstenen en vul ze tot aan de rand van de straatstenen.

Randbeperkingen

Als u niet wilt dat uw straatstenen bewegen, zorgen randsteunen ervoor dat uw straatstenen er netjes uitzien. Randbevestigingen zijn vooral nuttig in gebieden waar koude winters het deinen van de grond veroorzaken. Ze zullen helpen om straatstenen te houden waar ze oorspronkelijk zijn gelegd. Randbevestigingen zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder kunststof, aluminium en beton.

Afdichtmiddel

Afdichtmiddel kan helpen uw straatstenen te beschermen, vooral die in gebieden met veel verkeer. Hoewel deze stap niet vereist is, blijven uw straatstenen er als nieuw uitzien en zijn ze gemakkelijker schoon te maken. Dit werkt het beste voor straatstenen die gebruik maken van zandvoegen, niet voor straatstenen waar plantaardig materiaal, zoals tijm, tussen groeit.

Om de straatstenen af te dichten, reinigt en veegt u het gebied waar de kit wordt aangebracht. Breng de kit gelijkmatig aan, ook op de zandvoegen van de straatstenen. Dit zal helpen om het zand te houden waar het hoort en de groei van onkruid te remmen.

Klinkerstenen kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt, passend bij de stijl en omgeving van een huis, zoals plavuizen, beton of rode bakstenen. Wanneer ze correct worden geïnstalleerd, zijn straatstenen onderhoudsarm en zullen ze jarenlang schoonheid en plezier toevoegen.

Aanbevolen: