Liefdadigheidswaakhond

Inhoudsopgave:

Liefdadigheidswaakhond
Liefdadigheidswaakhond
Anonim
Liefdadigheidswetchdog
Liefdadigheidswetchdog

Liefdadigheidswaakhondbureaus bieden inzicht in de dagelijkse activiteiten van non-profitorganisaties en helpen u te bepalen of het goede doel legitiem is. Elke website heeft zijn eigen methode voor het verzamelen en presenteren van informatie die in verschillende omstandigheden waardevol kan zijn.

GuideStar

GuideStar is een 501(c)(3)-organisatie die gratis informatie verzamelt en organiseert, zoals financiën, bestuur en missies van andere openbare liefdadigheidsinstellingen. In tegenstelling tot andere sites richt GuideStar zich niet alleen op de populairste goede doelen; ze bieden feiten over alle organisaties die als non-profitorganisatie zijn geregistreerd via de Internal Revenue Service (IRS). Hoewel veel op geloof gebaseerde organisaties niet verplicht zijn zich bij de IRS te registreren, verstrekt GuideStar nog steeds ook hun openbare informatie. Gasten kunnen maximaal vijf liefdadigheidsprofielen bekijken, en hoewel ze geen kosten in rekening brengen voor gebruikers, moet u zich registreren voor een account bij de website om meer te zoeken en alle financiële gegevens te bekijken.

Via IRS-documenten, openbare documenten en informatie die door elke liefdadigheidsinstelling wordt verstrekt, creëert GuideStar een liefdadigheidsprofiel. Een deel van de informatie die u op deze site kunt verwachten, omvat:

  • 990 belastingformulieren van de afgelopen drie jaar
  • Jaarverslagen
  • Lijst van bestuursleden
  • Bijgewerkte contactgegevens

Wise Giving Alliance

Het Better Business Bureau is de kracht achter Give.org, ook bekend als de BBB Wise Giving Alliance. De eenvoud van de website maakt hem aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar fundamenteel onderzoek, zodat ze snelle, weloverwogen beslissingen kunnen nemen over liefdadigheidsdonaties. Elke liefdadigheidsinstelling wordt beoordeeld op basis van twintig normen en krijgt het label 'voldoet aan de norm', 'voldoet niet aan de norm' of 'kan niet worden geverifieerd'. Typ eenvoudigweg de naam van een goed doel in de zoekbalk en u krijgt een lijst met organisaties die overeenkomen met die naam. Over het algemeen evalueert de Wise Giving Alliance alleen nationale liefdadigheidsinstellingen aan de hand van een vragenlijst die door elke organisatie wordt ingevuld. Lokale liefdadigheidsinstellingen kunnen worden geëvalueerd als hun lokale BBB die dienst levert. Elke liefdadigheidsinstelling die aan alle 20 normen voldoet, wordt geaccrediteerd door de BBB.

Charity Navigator

Gebruik de zoekfunctie of blader door de alfabetische lijst op Charity Navigator om te zien hoe elk goed doel scoort. U vindt alleen informatie over geregistreerde 501(c)(3)-organisaties die een IRS-formulier 990 indienen, een omzet hebben van ten minste een miljoen dollar en gevestigd zijn in de VS, naast andere specifieke criteria. De financiële gezondheid, verantwoordelijkheid en transparantie van elke liefdadigheidsinstelling worden gemeten op basis van belastingformulieren en informatie van de website van hun organisatie. Met behulp van een wiskundige formule kent Charity Navigator elk goed doel een sterrenwaardering toe van nul tot vier sterren, waarbij vier de beste zijn.

Zodra je een goed doel hebt gekozen om te onderzoeken, bevat hun profiel het volgende:

  • Uitsplitsing van de financiën
  • Verklaringen over impact
  • Lijst van soortgelijke goede doelen

Hoe waakhonden donoren helpen

De voordelen van liefdadigheidswaakhonden zijn het duidelijkst voor donateurs. Ze krijgen een momentopname van de manier waarop dollars binnen een agentschap worden toegewezen. Donoren kunnen ook het niveau van transparantie zien dat non-profitorganisaties bieden via bewaarinstellingen. In sommige gevallen bieden non-profitorganisaties mogelijk niet genoeg informatie om zelfs maar een beoordeling te behalen. Dit kan een waarschuwingssignaal zijn dat de non-profitorganisatie niet al haar zaken op orde heeft.

Hoe waakhonden goede doelen helpen

Non-profitorganisaties kunnen goede beoordelingen gebruiken als marketinginstrument voor potentiële donateurs en bestaande donateurs. Het kan ook een verkoopargument zijn bij het ontvangen van subsidiedollars. Managers binnen non-profitorganisaties kunnen de bevindingen van liefdadigheidswaakhonden gebruiken om het moreel te stimuleren of doelen voor de organisatie te creëren. Managers kunnen hun team feliciteren met goed werk en hoge beoordelingen. Ze kunnen ook de doelstellingen die door toezichthoudende instanties zijn vastgelegd, omzetten in verbeteringsplannen voor het voltallige personeel. Beoordelingen kunnen vele doelen dienen voor een non-profitorganisatie.

Weet waar uw donatie naartoe gaat

Voordat je je zuurverdiende geld geeft in naam van een goed doel, zorg ervoor dat die dollars in handen komen van een gerenommeerde organisatie en uiteindelijk bij degenen die je wilt helpen. Liefdadigheidswaakhonden zijn een manier om uw favoriete goede doelen te controleren en te zien hoe zij middelen toewijzen.