IJsbrekerspellen voor jeugdgroepen

Inhoudsopgave:

IJsbrekerspellen voor jeugdgroepen
IJsbrekerspellen voor jeugdgroepen
Anonim
Tieners hebben plezier en breken het ijs
Tieners hebben plezier en breken het ijs

IJsbrekers voor jeugdgroepen worden gebruikt als je een groep mensen hebt die elkaar misschien niet zo goed kennen. Ze kunnen worden gebruikt tijdens retraites wanneer een nieuwe jeugdclub voor het eerst samenkomt of tijdens zomerkampen. Er zijn veel ijsbrekers voor jeugdgroepen die je kunt gebruiken tijdens je volgende bijeenkomst of evenement.

Gemakkelijke ijsbrekerspellen voor jeugdgroepen

Als je op zoek bent naar eenvoudige mixers waarmee mensen elkaar kunnen leren kennen, dan zijn de volgende spellen perfect voor tieners en tieners.

Alfabet Leer je kennen

Elk lid van de groep krijgt een voorbedrukt vel papier met de letters A-Z aan de linkerkant van de pagina en een regel om op te schrijven naast elke letter. Voor elke letter moet de persoon iets te weten komen over iemand anders in de kamer. Voor de letter A zou iemand bijvoorbeeld kunnen schrijven: 'Bob houdt van appels of Jen heeft een gebroken arm.' Het aantal antwoorden dat elke persoon kan gebruiken, hangt af van het aantal mensen in de groep. Het doel is dat de groep elkaar ontmoet en zoveel mogelijk over de andere leden leert door hen vragen te stellen.

Blow Pop-ringen of snoepkettingen

snoep kettingen
snoep kettingen

Je moet weten hoeveel mensen je in je groep hebt om plannen te maken voor dit jeugdgroepsspel. Elke persoon ontvangt drie blow-pop-ringen of snoepkettingen als hij de kamer binnenkomt. Vertel hen dat ze het woord 'ik' helemaal niet kunnen gebruiken. Als iemand het woord 'ik' gebruikt wanneer hij met een andere persoon praat, krijgt de persoon die het vangt een van de ringen of kettingen van de andere persoon. De persoon die de meeste ringen of kettingen heeft voordat de bijeenkomst begint, wint. Probeer ze naast de klappoppen ook een prijs te geven.

Deel een verhaal

Gebruik dit spel om een grotere groep in meerdere kleinere groepen te verdelen. Gebruik een kenmerk om de groep in te delen, zoals degenen die een korte broek dragen, bruin haar hebben of sportschoenen dragen. Probeer kliekjes te verdelen, zodat iedereen de kans heeft om nieuwe mensen te ontmoeten. Als de groepen eenmaal zijn samengesteld, vertel ze dan dat ze elkaar specifieke verhalen moeten vertellen. De verhalen kunnen een favoriete jeugdherinnering bevatten, iets grappigs dat hen onlangs is overkomen, iets dwaas dat ze hebben gezegd. Voer dit drie of vier rondes uit voordat u aan een vergadering begint.

Heb je geloof lief

Laat iedereen in een kring staan of zitten. Vraag iedereen om te zeggen wat ze het leukst vinden aan hun geloof. De jeugdgroep zal het leuk vinden om enkele van de antwoorden te horen die anderen kunnen bedenken en zal meer over zichzelf beginnen te vertellen.

Leuke Jeugdgroep IJsbrekers

Jonge tieners zijn vaak verlegener dan hun oudere tegenhangers. Je kunt deze leuke ijsbrekerspellen proberen om de jeugdgroep te helpen elkaar beter te leren kennen.

Jelly Bean Traders

Begin dit spel door iedereen 10 jellybeans te geven. Het doel is dat elke persoon 10 van één kleur krijgt door de jellybeans met elkaar te ruilen.

Ballonpop

Ballonnen
Ballonnen

Je hebt één ballon en een klein stukje papier nodig voor elke persoon in de groep. Als mensen arriveren, laat ze dan hun naam op een klein stukje papier schrijven en dit in een buisje oprollen. Vervolgens blazen ze een ballon op, steken het kleine buisje papier in de ballon en binden het vast. Verzamel de ballonnen in een hoek van de kamer, weg van iedereen. Zodra iedereen is gearriveerd, deelt u de ballonnen uit zodat iedereen deze kan laten knappen. Zoek dan de persoon met de naam in de ballon die ontplofte.

Snelheidsgemeenschap

Gebaseerd op speeddaten, dit is een snelle manier voor iedereen om elkaar te leren kennen. De helft van de groep moet gaan zitten voordat de speed fellowship begint. De andere helft blijft staan totdat iemand aanbelt om te beginnen, waarna elk lid van deze groep 5 minuten bij een lid van de andere groep zit. Het doel is om elkaar vragen te stellen om elkaar beter te leren kennen. Als de bel gaat, gaat iedere persoon uit de staande groep naar de volgende persoon die gaat zitten. Geen lijnhoppen! Dit eindigt wanneer iedereen de kans heeft gehad om alle mensen in de groep individueel te ontmoeten.

Wat ben ik?

Schrijf items op notitiekaarten voordat de jeugdgroep arriveert. Als ze de kamer binnenkomen, plak dan een kaartje op de rug van elke persoon. Elke tiener moet uitzoeken welk item op zijn notitiekaart staat door aan anderen in de groep ja of nee vragen te stellen. Je kunt items gebruiken zoals fruit, dieren, de natuur, enz.

Houd de ballon omhoog

Deze ijsbreker zorgt ervoor dat de tieners in beweging komen. Begin met het verdelen van de jeugdgroep in kleinere teams en geef elk team een opgeblazen ballon. Elk team moet de ballon doorgeven en in beweging houden zonder de vloer te raken.

Geef de strandbal door

strandbal
strandbal

Speel dit net als hete aardappel, maar dan met een strandbal. Begin met het rondspelen van een bal in een cirkel terwijl de muziek speelt. Zodra de muziek stopt, is degene die de bal nog vasthoudt uit. Ga door totdat er nog maar één speler over is. Je kunt elk gewenst object doorgeven voor dit spel.

Online-ideeën voor ijsbrekerspellen voor jeugdgroepen

Er zijn letterlijk honderden ijsbrekerspellen voor jeugdgroepen online te vinden, en veel kunnen met een beetje creativiteit ter plekke worden verzonnen. Bekijk de volgende websites voor meer games die je tijdens je volgende vergadering kunt proberen.

Jeugdpastor

Youth Pastor heeft 366 spellen waaruit je kunt kiezen. Deze spellen zijn allemaal gratis en voor elk spel is er een beschrijving die je vertelt hoe je moet spelen, hoe lang elke activiteit duurt en wat voor soort voorbereiding je vooraf moet doen. Deze site vermeldt ook of je rommel krijgt en stelt geschikte kleding voor op basis van het soort activiteit.

IJsbrekers

Icebreakers biedt heel veel leuke kennismakingsspellen. Bij elk spel krijgt u installatie-instructies en een voorgesteld spelersnummer. De speeltijden variëren en er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen voor zowel grote als kleine groepen.

Christelijke ijsbrekers

Christian Icebreakers geeft zeer gedetailleerde instructies over het spelen van elk spel, het waarschijnlijke geluidsniveau, de benodigde materialen en of er juryleden nodig zijn om deel te nemen. Op de site wordt aangegeven welke games het beste zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

IJsbrekerspellen voor jeugdgroepen zijn leuk voor iedereen

Als je ijsbrekers plant voor gebruik in de jeugdgroep, vergeet dan niet om een mix van spellen te hebben, zodat er voor ieder wat wils is. Zelfs samenwerken om de naam van je jeugdgroep te kiezen kan een ijsbreker zijn. Als je ziet dat iemand wordt buitengesloten of niet meedoet, stel dan een ander spel voor of probeer hem bij het plezier te betrekken. Voordat je het weet, mengt de groep zich en geniet van de spellen terwijl ze elkaar leren kennen.

Aanbevolen: