Patio Bestratingsmachine voor vierkante en ronde ontwerpen

Inhoudsopgave:

Patio Bestratingsmachine voor vierkante en ronde ontwerpen
Patio Bestratingsmachine voor vierkante en ronde ontwerpen
Anonim
Een stenen loopbrug vereist planning
Een stenen loopbrug vereist planning

Als u overweegt dit jaar een terras of looppad aan te leggen, kan een terrasbestratingscalculator u helpen het juiste aantal straatstenen te bepalen dat nodig is voor uw project. Het kan u ook helpen bepalen hoeveel edgers u ook nodig heeft voor een professioneel ogend ontwerp.

Hoe u de bestratingsmachinecalculator gebruikt

Volg deze instructies om de gratis bestratingscalculator hieronder te gebruiken. Deze calculator geeft een schatting voor basisklinkers en de genoemde patronen. Voor ingewikkeldere ontwerpen is een professionele schatting nodig.

  1. Meet de lengte en breedte van het gebied waar u de patio wilt plaatsen. Als je een rond terras plant, meet dan de diameter.
  2. Schrijf de afmetingen op in inches.
  3. Als je een breuk moet omrekenen naar de overeenkomstige decimale puntwaarde, gebruik dan het kleine grijze vakje in de onderstaande rekenmachine.

    • Het eerste witte vakje is voor hele getallen, het tweede voor de teller en het derde voor de noemer.
    • Klik op "Converteren naar decimaal" om de decimale waarde te berekenen.
  4. Voeg de afmetingen van uw vierkante terras (of ronde diameter) toe aan het correct gelabelde gebied met behulp van decimale puntwaarden in inches.
  5. Als u een bepaald patroon gebruikt, ga dan naar stap 7. Meet anders uw terrastegels. Je hebt de lengte en breedte nodig. Voer ze in de gelabelde gebieden in.
  6. Klik op de knop "Bereken het aantal straatstenen" om te zien hoeveel straatstenen u moet gebruiken. Ga niet verder met aanvullende stappen; je berekeningen zijn voltooid.
  7. Als u van plan bent een bepaald patroon met uw straatstenen te maken, zoals visgraat, sla dan stap 5 en 6 hierboven over. Selecteer in plaats daarvan het gewenste patroon uit het meegeleverde vervolgkeuzemenu.
  8. De patroonresultaten staan onder de rekenmachine; je ontdekt de maat en het aantal dat nodig is om je ontwerp te voltooien.

Dubbele controle met een professional

Het is belangrijk om uw project met een professional te bespreken om er zeker van te zijn dat uw berekeningen correct zijn. Niemand wil er driekwart van de looptijd van hun project achter komen dat ze een tekort aan straatstenen hebben. Controleer vóór aankoop of u ongebruikte straatstenen kunt retourneren. Zo zit je niet met extra's als je verkeerd hebt berekend.

Extra online rekenmachines voor terrasbestrating

Online bestratingscalculators helpen u in te schatten wat u nodig heeft voor uw project. Op sommige websites kunnen de werkelijke kosten ook voor u worden berekend. Veel van deze websites bieden ook tips en trucs voor het creëren van de perfecte patio of loopbrug.

  • Pro Patio: Deze site biedt een bestratingscalculator en stapsgewijze instructies voor het maken van een patio, van het uitgraven tot het aanbrengen van de sealer.
  • Betere huizen en tuinen: BHG biedt een zeer eenvoudige rekenmachine voor uw project. Voer de omtreklengte in voet in en kies vervolgens de maat van de bestratingsafwerkmachine. De rekenmachine doet de rest.
  • Monument Metselwerk: Deze site biedt zes verschillende rekenmachines voor een verscheidenheid aan bestratingsprojecten. Het geeft ook specifieke instructies voor de installatie van uw bestratingsproject.
  • Oberfields: deze site heeft een rekenmachine voor straatstenen van Belhaven, Lincoln, Monroe, Washington en Washington Circle via hun productlijn.

Projectoverwegingen en meer berekeningen

Paver-calculators geven u het totale aantal vierkante meters voor uw terrasontwerp. Met dezelfde vierkante meters kunt u bepalen hoeveel extra materialen u nodig heeft om het terrasontwerp te voltooien. U hebt bijvoorbeeld voldoende zand nodig om de totale vierkante meters onder de straatstenen te vullen. Controleer altijd dubbel met een professional om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt om het gebied te bestrijken.

Materialen om te berekenen met uw straatstenen

De basismaterialen voor het installeren van bestrating omvatten:

  • Plastic om te voorkomen dat onkruid door je straatstenen heen groeit
  • Basismateriaal - vermijd gerecycled basismateriaal voor een terras; het is meestal niet bestand tegen gebieden met veel verkeer
  • Zand
  • straatstenen
  • Afdichtmiddel om de straatstenen te beschermen en de voegen te helpen afdichten
  • Compactor om een glad, vlak oppervlak te creëren voor de installatie van de bestrating

Potentieel afval meenemen

Elk terrasproject moet een kleine hoeveelheid extra materiaal bevatten dat als "afval" kan worden gebruikt. Afval is belangrijk als er een paar straatstenen breken, of als er meerdere sneden in de straatstenen moeten worden gemaakt om een patroon te creëren. Hoewel bestratingscalculators u precies de vierkante meters geven die u nodig heeft, is het aan u om het afval vóór de aankoop toe te voegen. Gebruik deze gids om te bepalen hoeveel afval je nodig hebt:

  • Kunstmatige materialen in een eenvoudig, vierkant patroon: 5 procent afval
  • Natuursteenklinkers zoals leisteen of kalksteen: 10 procent afval
  • Circulaire patio's: 10 procent afval
  • Ingewikkelde patronen waarbij meer dan één maat bestrating wordt gebruikt, of patronen waarbij veel randen nodig zijn: 20 procent verspilling

Creëer uw terras

Een bestratingscalculator is een handig hulpmiddel dat u vanaf het begin van uw project moet gebruiken. Het helpt u bij het inschatten van het aantal straatstenen dat u ongeveer nodig heeft, en geeft u ook een idee van de uiteindelijke kosten. Praat altijd met een professional om te bepalen welke materialen u nodig heeft voor uw project. Ze kunnen uw berekeningen dubbel controleren om er zeker van te zijn dat u over het juiste aantal straatstenen en kantenfrezen beschikt, evenals de hoeveelheid basismateriaal en zand die u nodig heeft om het project te voltooien.

Aanbevolen: