Hoe u een camping opzet: de ultieme gids

Inhoudsopgave:

Hoe u een camping opzet: de ultieme gids
Hoe u een camping opzet: de ultieme gids
Anonim
Op zoek naar kampeertips?
Op zoek naar kampeertips?

Een camping opzetten wordt gemakkelijker met ervaring, en de beste manier om er goed in te worden is door te oefenen. Met andere woorden: ga kamperen! Elke keer dat u een camping opzet, leert u iets nieuws over wat voor u het beste werkt, maar er zijn ook enkele tips die u in gedachten moet houden en die elke nieuwe kampeerder ten goede zal komen.

Selecteer uw campinglocatie

Locatie van de camping selecteren
Locatie van de camping selecteren

Het eerste dat u moet beslissen, is of u een gevestigde camping gaat bezoeken of gaat kamperen in een primitief gebied buiten de gebaande paden. Zodra u plannen heeft, is het tijd om de beste plek te selecteren om op te zetten.

Gevestigde campings

Het kiezen van een goede kampeerplek op een gevestigde camping is eenvoudig; trek gewoon uw aanhangwagen naar een van de aangewezen campings. Als u met een tent kampeert, kunt u ook kiezen uit 'inloopplekken' op loopafstand van de campingweg of de parkeerplaats, maar deze hebben geen directe toegang voor voertuigen. Welk soort camping je ook kiest, er is in ieder geval een vlak gedeelte voor je schuilplaats en een vuurring. Campings die zijn ontworpen voor gebruik met een caravan of camper kunnen wel of geen elektriciteits- of wateraansluiting hebben, dus bekijk altijd de campingvoorzieningen voordat u uw plek boekt.

De meeste gevestigde campings bieden ook voorzieningen zoals picknicktafels, toiletten en soms zelfs waterpompen op loopafstand van elke camping. Als je op een camping in het berenland bent, vind je ook speciale berenpalen om je eten op te hangen, of beerbestendige dozen die eruit zien als zware metalen kasten.

Primitieve campings

Als je kampeert op een primitieve camping in het achterland, wordt het kiezen van je ideale locatie iets ingewikkelder. Het kan zijn dat u uitkijkt op hectaren ongerept bos met een groot aantal mogelijke campings. Hier zijn enkele tips die je zullen helpen bij het kiezen van een goede plek om je tent op te zetten.

  • Kies een vlak gebied dat hoog lijkt. Als je onderaan een helling staat, zelfs op een heel lichte helling, kan je tent overstromen als het regent.
  • Als je kampeert in een gebied dat gevoelig is voor plotselinge overstromingen, zorg er dan voor dat je niet kampeert in een arroyo of wasplaats die kan overstromen. Zoek naar watervlekken of tekenen van modder en afvloeiing in het nabijgelegen terrein. Dit zijn allemaal tekenen van eerdere overstromingen, wat betekent dat het geen veilige plek is om te kamperen.
  • Zet uw tent uit de buurt van wandelpaden en dierenpaden, anders wordt u 's nachts waarschijnlijk meer gestoord dan u zou willen.
  • Hoe is het uitzicht? De camping die je kiest, is je thuisbasis voor de duur van de reis, dus zorg ervoor dat je van het uitzicht zult genieten.

Zet je tent op

Tent opzetten
Tent opzetten

Zodra je je plek hebt gekozen, is het tijd om je kamp op te zetten. Als u met een caravan of camper kampeert, is dit net zo eenvoudig als parkeren en vervolgens uw huis opzetten. Als u met een tent kampeert, is het basisproces hetzelfde, waar u ook bent. Begin met het opzetten van uw tent, die het middelpunt van uw camping zal zijn.

  1. Verwijder alle stenen uit het gebied waar je je tent wilt opzetten. Zelfs kleine steentjes kunnen erg ongemakkelijk zijn onder je slaapzak. Pas op voor mierenhopen, dierenholen of andere tekenen dat het stukje grond dat u overweegt de thuisbasis kan zijn van iets anders; dit zijn signalen dat je een andere plek voor de tent moet kiezen.
  2. Leg een zeildoek of tentvoetafdruk op de grond waar de tent zal staan. Dit is optioneel, en kampeerders in het achterland willen het extra gewicht misschien niet dragen. Het helpt echter de bodem van uw tent te beschermen. Zorg ervoor dat de randen van het zeildoek (of plastic zeil) naar binnen zijn gedraaid en niet voorbij de randen van de tent uitsteken, zodat er geen regenwater onderdoor kan stromen.
  3. Plaats de tent zo dat de deur opengaat, weg van de heersende windrichting. Als het weer slecht wordt, wil je niet dat de regen door de deur waait.
  4. De exacte opzetprocedure voor elke tent is een beetje anders. Als algemene regel kun je er bijna altijd op rekenen dat je eerst de hoeken uitzet, dan de stokken in elkaar zet en de uiteinden in doorvoertules of aan haken rond de rand van de tent plaatst. De doorvoertules of haken creëren spanning waardoor de stokken in bogen worden gebogen en zorgen voor de structuur van uw tent. Afhankelijk van het soort tent dat u bezit, moet u de stokken mogelijk door stoffen hoezen halen voordat u ze in de doorvoertules steekt, of moet u haken aan de stokken bevestigen nadat u ze in de doorvoertules hebt geplaatst.
  5. De meeste tenten bestaan uit twee delen; daar is het tentlichaam, dat je zojuist in elkaar hebt gezet, en een waterdichte buitentent die er bovenop gaat om het water buiten te houden. Zet de buitenvlieg altijd op je tent, tenzij de weersvoorspelling geen regen garandeert en je van plan bent in het kamp te verblijven waar je indien nodig snel de vlieg kunt toevoegen. De meeste regenvliegen klemmen zich vast aan het tentlichaam of hebben doorvoertules die u over de uiteinden van de tentstokken kunt schuiven. Je regenvlieg kan ook haken of klittenbanden aan de onderkant hebben die hem op zijn plaats houden. Gebruik die en trek vervolgens aan de nylon banden op de hoeken van de vlieg om hem te bespotten. Een spottende regenvlieg is beter in staat om water af te voeren, en hij zal niet wapperen in de wind.
  6. Als de tent eenmaal is opgezet, leg je je slaapzak, slaapmatje, kussen, extra kleding en al het andere dat je droog wilt houden erin. Zorg ervoor dat niets de binnenwanden van de tent raakt. Vocht condenseert vaak op de tentwanden en alles wat ermee in aanraking komt, wordt nat.
  7. Zet nooit voedsel in de tent. Als je in het berenland kampeert, kan het beren aantrekken en kun je gewond raken of gedood worden. Zelfs als je niet in het berenland woont, kunnen knaagdieren zich aangetrokken voelen tot voedselgeuren of zelfs zweet dat in je kleding, rugzak of laarzen zit, en ze zullen door de tent knagen om te bereiken wat ze maar willen.

Regel de rest van uw camping

Camping regelen
Camping regelen

Nu je onderkomen klaar is, is het tijd om na te denken over het organiseren van de rest van je camping.

  1. Zoek de badkamer. De meeste campings hebben toiletten op loopafstand van alle campings. Er is echter geen garantie dat er toiletpapier of handwasfaciliteiten beschikbaar zullen zijn, dus neem je eigen toiletpapier en handdesinfecterend middel mee. Als u primitief kampeert, wijs dan een toiletruimte aan die zich op ongeveer 60 meter afstand van uw tent bevindt, uit de buurt van paden en waterbronnen. Als u moet poepen, volg dan de plaatselijke voorschriften. Normaal gesproken moet u het afval enkele centimeters begraven en eventueel toiletpapier of artikelen voor vrouwelijke hygiëne inpakken, zodat u deze later in de prullenbak kunt gooien.
  2. Controleer de gebiedsregels, die vaak bij de ingang van de camping, het betaalstation of het rangerstation zijn opgehangen. Als kampvuren zijn toegestaan en je dood hout mag verzamelen, doe dat dan en stapel het hout op in de buurt van de daarvoor bestemde vuurplaats, maar houd het ver genoeg weg zodat verdwaalde vonken er niet in kunnen bezinken. Als je je eigen hout moet meenemen, haal het dan uit de auto en stapel het naast de vuurplaats.
  3. Zet je zitplaatsen bij de vuurplaats neer. Dit is ook het moment om eventuele kamplantaarns of andere verlichting tevoorschijn te halen, omdat je er niet naar wilt graven als het donker is. Als u van plan bent anti-muggenspiralen of kaarsen te gebruiken, is dit een goed moment om deze aan te steken.
  4. Ga nu je keuken inrichten. U mag nooit voedsel van welke aard dan ook onbeheerd achterlaten op een camping, dus bewaar het veilig opgeborgen totdat u klaar bent om het te gebruiken. In de tussentijd kunt u uw serviesgoed, uw kampeerfornuis (als u er een gebruikt) en hygiëneartikelen (zoals papieren handdoeken en een vuilniszak) bij de picknicktafel neerleggen. Als je primitief kampeert en geen picknicktafel in de buurt hebt, kies dan een keukengedeelte dat minstens 60 meter benedenwinds van je slaapgedeelte ligt.
  5. Denk aan voedselopslag en afvalverwerking. Als u op een gevestigde camping kampeert, bewaar uw voedsel dan in uw voertuig of in de daarvoor bestemde voedselopslagplaatsen. Verzamel uw afval in een zak en gooi het in de afvalcontainer van de camping, indien beschikbaar. Als er geen afvalcontainers op de camping zijn, moet u uw afval thuis weggooien. Als je in het binnenland kampeert op een primitieve plek, zorg er dan voor dat je je afval verzamelt en afvoert. Bewaar voedsel en afval op minstens 60 meter afstand van uw slaapgedeelte, bij voorkeur met de wind mee, in dierveilige containers of hang ze aan een boom waar dieren er niet bij kunnen.
  6. Als je een primitieve camping gebruikt, is je werk op dit punt klaar; het is tijd om te koken of de nabije omgeving te verkennen. Als je echter op een gevestigde camping bent, heb je nog een paar opties. Overweeg een waslijn tussen twee bomen te rijgen; Hierdoor heb je een goede plek om natte badpakken, handdoeken of kleding op te hangen. Je kunt ook het rangerstation bezoeken om te zien of je recreatiemateriaal kunt huren of kunt deelnemen aan kampeeractiviteiten.

Aanvullende campingtips

Kampeerpraktijk in de achtertuin
Kampeerpraktijk in de achtertuin

Het volgen van de basisprincipes is de beste manier om ervoor te zorgen dat je een goede kampeerervaring hebt. Hier zijn nog een paar tips die kunnen helpen.

  • Oefen thuis met het gebruik van je kampeeruitrusting voordat je op reis gaat. Op die manier weet je zeker dat alles werkt en kun je nog eens controleren of er geen onderdelen ontbreken.
  • Als je voor het eerst op een primitieve plek kampeert, doe dan eerst een proefrit in je voortuin, zodat je zeker weet dat je over alle benodigde uitrusting beschikt. Kies dan een dag met mooi weer en ga vroeg op pad, zodat je kunt inpakken en terug kunt gaan voordat het donker is als dat nodig is.
  • Als je in een zonnige omgeving kampeert, kan je tent in een oven veranderen als de temperatuur stijgt. Kies een plek met voldoende schaduw, maar zet je tent niet direct onder een boom op, omdat je gewond kunt raken als er een ledemaat v alt.
  • Probeer zo ver mogelijk uit de buurt van andere kampeerders te blijven. Uw kampeerplaats moet uit het zicht van wandelpaden en andere kampeerders liggen.
  • Wanneer u uw camping verlaat, laat andere mensen dan altijd weten waar u heen gaat, hoe u daar wilt komen en wanneer u terugkomt. Op die manier kunnen ze de autoriteiten waarschuwen dat je hulp nodig hebt als er iets misgaat.
  • Volg de zeven principes van Leave No Trace om ervoor te zorgen dat u uw camping in onberispelijke staat achterlaat voor de volgende bezoekers

Goede camping, goede reis

Kamperen is een prachtige manier om de schoonheid van de natuur te ervaren. Door zorgvuldig een camping te kiezen en op te zetten, kun je de reis voor iedereen ontspannen en leuk houden.

Aanbevolen: