Boomstamgootritten

Inhoudsopgave:

Boomstamgootritten
Boomstamgootritten
Anonim
Bespat worden tijdens Log Flume Ride
Bespat worden tijdens Log Flume Ride

Log-goten zijn een van de meest populaire en herkenbare pretparkattracties. Ze zijn een essentieel onderdeel geworden van de meeste pretparken omdat ze een bekende waterattractie zijn die nieuwe rijders blijft verleiden.

Geschiedenis van de rit met de boomstamgoot

Houten ritten zijn geïnspireerd op de goten die werden gebruikt om boomstammen van bergzagerijen naar spoorwegdepots te verplaatsen met behulp van de waterstroom en een goede, ouderwetse zwaartekracht. Terwijl houthakkers af en toe boomstammen door de stroomgoot reden om veiligheidscontroles uit te voeren en ervoor te zorgen dat de stroomgoot goed werkte, was het rijden op boomstammen gevaarlijk. Toch zouden sommige waaghalzen 'op de goot schieten' voor een middagsensatie. Die gedurfde geest zou de inspiratie vormen voor wat de moderne boomstamrit is.

De eerste boomstamgoot werd in 1963 geopend in Six Flags Over Texas, en het was zo populair dat het park in 1968 een tweede toevoegde. Toen St. Louis Six Flags werd gebouwd, bouwden ze er feitelijk twee direct vanaf de grond. begin. Tegenwoordig zijn er meer dan 50 ritten met boomstammen in pretparken in de Verenigde Staten.

Opmerkelijke boomstamgootritten

Het is moeilijk om naar een pretpark te gaan zonder een rit met een boomstam te zien. Enkele van de meest opvallende zijn:

El Aserradero (Zes vlaggen boven Texas)

El Aserradero is de eerste rit met boomstammen ooit, geopend in 1963. Er is niets bijzonder spannends aan de rit zelf: hij is niet de hoogste, snelste of steilste. Het is echter opmerkelijk omdat het de eerste is. Het is in feite de vierde oudste attractie in een pretpark.

Ripsaw Falls (eilanden van avontuur)

De Ripsaw Falls van Dudley Do Right laat je maar liefst 23 meter vallen en neemt rijders mee door de rit met tekenfilmthema, met een van de langste afdalingen. Je wordt gegarandeerd nat! De Los Angeles Times beoordeelde dit als een van de 25 beste waterattracties in de Verenigde Staten.

Daredevil Falls (Dollywood)

Daredevil Falls klokt in als een van de snelste boomstamritten, waarbij rijders met een snelheid van 100 km/u richting een zeer nat einde rijden. De rit bevindt zich in het themapark Dollywood en heeft een westers thema.

Splash Mountain (verschillende Disney-parken)

Splash Mountain bevindt zich in Disneyland, Tokyo Disneyland en Magic Kingdom in het W alt Disney World Resort. Het is gebaseerd op het Lied van het Zuiden. De rit vindt over het algemeen in het donker plaats. Het is extreem lang: de renners zullen ongeveer tien minuten onderweg zijn. Elke locatie heeft iets anders te bieden. In Tokio hebben ze bijvoorbeeld boomstammen die zijn ontworpen om de spatten te verminderen, zodat rijders niet zo nat worden.

Log Chute (Mall of America)

Het is moeilijk om te onthouden dat je in een winkelcentrum bent als je een ritje maakt op deze coole boomstamgoot. Hoewel niet bijzonder opvallend vanwege zijn hoogte (hij heeft een respectabele val van 12 meter), is deze attractie volgens de Mall of America-blog de op een na populairste attractie van het themapark. Deze is vooral leuk voor oldtimers, omdat het een origineel Camp Snoopy-ritje is.

Thunder Creek Mountain (Dorney Park)

Thunder Creek Mountain, in Dorney Park, is een van de weinige boomstamgoten ter wereld die in een natuurlijke berg is gebouwd. Het is ook een van de langste gootritten in de grond van het land. Ruiters dalen zo'n 60 meter af over de vele heuvels van de rit.

Timber Mountain Log-rit (Knott's Berry Farm)

Timber Mountain Log Ride bij Knott's Berry Farm is niet een van de langste, hoogste of snelste ritten over waterblokken. Het is echter een van de oudste en zo is het op Minitime's lijst van 's werelds meest epische boomstamritten beland.

Chiapas (Phantasialand, Duitsland)

Chiapas heeft de steilste afdaling ter wereld voor een rit met een boomstam en wordt aangeprezen als de meest "moderne rit met een boomstam" ter wereld. Chiapas speelt zich af in het thema Maya-ruïnes en heeft drie runs, waarvan er één een achterwaarts schot bevat. Het is ook de enige rit met een boomstam waarbij je daadwerkelijk wat zendtijd krijgt, dus de spanningsfactor is hoog. Vanwege de constante watervallen, steile hellingen en het interactieve karakter van het schouwspel is Chiapas waarschijnlijk een van de natste boomstamtochten ooit.

Stormforce 10 (Drayton Park, Engeland)

Stormforce 10, een missie met een badmeesterthema, heeft drie heuvels en staat bekend als een van de spannendste attracties in het Engelse Drayton Park. Om de 'natte factor' nog verder te vergroten, gaat de tweede drop naar achteren, zodat elke rijder zo nat mogelijk wordt.

Berijd een boomstamgoot

De traditionele boomstamgoot is een spannende manier om af te koelen op een warme zomerdag! Over het algemeen is dit type rit geschikt voor verschillende rijders, omdat er meestal maar één grote afdaling is. De volgende keer dat u in een pretpark bent, kijk dan rond en u zult er waarschijnlijk een vinden. Spring erop voor wat nat en wild plezier!