Struikzaailingen

Inhoudsopgave:

Struikzaailingen
Struikzaailingen
Anonim
Zaailingen zijn zuinig
Zaailingen zijn zuinig

De herfst is een goed moment om heesterzaailingen te planten. De koele temperaturen bevorderen een sterke wortelontwikkeling en verminderen de vraag naar water. Als u een nieuw landschapsproject overweegt of struiken aan uw tuin toevoegt, bieden zaailingen een economisch alternatief voor in containers gekweekte en verkochte struiken.

Heesterzaailingen

Tuincentra en kwekerijen verkopen struiken op verschillende manieren. In containers gekweekte voorraad bestaat uit struiken die in grote plastic potten of containers worden gekweekt. Tuinders houden van grotere planten, maar dit zijn de duurste struiken om te kopen. Zaailingen leveren kleine jonge plantjes op tegen een fractie van de kosten van een in een container gekweekte plant. Het beste van alles is dat veel landbouwafdelingen van de staat en een aantal nationale non-profitorganisaties zaailingen verkopen om huiseigenaren aan te moedigen inheemse soorten te planten die ten goede komen aan vogels en wilde dieren.

Heestervariëteiten

De meeste heesterzaailingen zijn één jaar of jonger en hebben nog niet de kans gehad om veel wortels te ontwikkelen. Sommige kwekerijen gebruiken wortelcontrolezakken bij het kweken van struikzaailingen. Deze zakken stimuleren de wortelgroei en -ontwikkeling zonder dat wortels in de zakken verstrikt raken of breken. Het verplanten van struiken die in wortelzakken zijn gekweekt, kan eenvoudiger zijn, omdat u de zaailing eenvoudigweg uit de zak en in de grond laat glijden.

Heestervariëteiten die goed groeien uit zaailingen zijn onder meer:

  • Buddleia (Butterfly_Bush): Deze struiken hebben volle zon nodig en trekken vlinders, bijen en af en toe een kolibrie aan. Ze bloeien de hele zomer door in tinten variërend van koninklijk donkerpaars tot wit.
  • Buxus: Met hun glanzende groene blad is buxus geweldige zeefplanten. Ze groeien snel en kunnen in hun natuurlijke vorm worden gelaten of in de gewenste vorm worden geknipt.
  • Forsythia: Er is niets beter dan de gouden bloesemregen voor een lentegevoel. Forsythia groeit gemakkelijk uit zaailingen. Ze hebben volle zon nodig, maar zijn niet erg kieskeurig wat betreft grond.
  • Hortensia: Hortensia's zijn ouderwetse tuinplanten die gemakkelijk uit zaailingen groeien.
  • Sering: Een andere ouderwetse favoriet die helemaal thuis is in de tuin van oma of in een modern landschap. Lila zaailingen worden door veel kwekerijen verkocht, waardoor het gemakkelijk is om tegen zeer lage kosten met verschillende variëteiten te experimenteren.
  • Viburnum: Met hun wolken witte bloemen zorgen viburnums voor een welkome zomerkleur. Sommige produceren ook hemelse geuren. Er zijn veel verschillende virburnumvariëteiten om uit te kiezen voor de moestuin.

Waar kun je struikzaailingen kopen

Het beste van het kiezen van zaailingen is dat ze vaak worden verkocht door non-profitorganisaties en staatskwekerijverenigingen om mensen aan te moedigen inheemse soorten te planten. In veel staten worden voorjaarszaailingen verkocht en worden inheemse en nuttige boom- en struikzaailingen verkocht. Sommigen verstrekken ze zelfs gratis om het planten van bepaalde soorten struiken of op bepaalde locaties, zoals oeverherstelprogramma's, aan te moedigen. Staatsbosbeheerbureaus, staatsbehoudsbureaus en soms staatslandbouwbureaus houden zich doorgaans bezig met de verkoop van zaailingen. De onderstaande lijst bevat één nationaal en verschillende door de staat beheerde verkoopprogramma's voor zaailingen. Als uw staats- of tuingebied niet in de lijst staat, neem dan contact op met uw staatsbosbeheerafdeling, landbouwafdeling of plaatselijk extensief kantoor van de coöperatie voor meer informatie.

  • De Arbor Day Foundation "inspireert mensen om bomen te planten, te verzorgen en te vieren." Om geld in te zamelen voor de stichting, verkopen ze via hun website een overvloed aan sier-, fruit- en notenboom- en heesterzaailingen. Kies uit 45 soorten. De zaailingen zijn meestal klein en velen hebben blote wortel. Als u zaailingen bestelt via de Arbor Day Foundation, wilt u misschien uw technieken voor het planten van struiken opfrissen. Het leren inhalen van struiken is een nuttige vaardigheid. Inhaken verwijst naar een proces waarbij bomen en struiken tijdelijk worden geplant om ze gezond te houden totdat u ze naar hun permanente locatie kunt verplaatsen. Als je veel zaailingen bestelt, is deze techniek handig, vooral als je niet gelooft dat je alles kunt planten op de dag dat ze aankomen.
  • Het Department of Environmental Conservation van de staat New York biedt zaailingen te koop aan. Hun kwekerij in Saratoga, New York, biedt huiseigenaren bulkverkoop van coniferen en inheemse struiken. Er zijn meer dan 50 varianten beschikbaar. Bestellingen vinden doorgaans elk jaar in april plaats, met verzendingen van april tot en met mei. Ze bieden ook gratis struikzaailingen aan scholen in New York. Informeer naar gratis struiken voor scholen via hun website.
  • Het Iowa Department of Natural Resources biedt een lange lijst van in Iowa gevestigde kwekerijen die zaailingen verkopen. Sommige hebben websites. Controleer bij elke winkel of ze alleen in de groothandel of aan het publiek verkopen.
  • In Texas verkoopt de Texas Forest Service struiken. Als u op zoek bent naar een grote selectie struiken voor een natuurbehoudsprogramma of om een weiland te herbebossen, bieden zij bulkverkoop aan.