Activiteiten voor kinderen over nederigheid

Inhoudsopgave:

Activiteiten voor kinderen over nederigheid
Activiteiten voor kinderen over nederigheid
Anonim
kind schrijven alfabet
kind schrijven alfabet

Hoewel er veel boeken en websites zijn die ouders helpen hun kinderen een hoog zelfbeeld te leren, wordt nederigheid in de moderne wereld vaak over het hoofd gezien. Van eenvoudige ideeën om thuis te doen tot leuke nederigheidsspelletjes en coole nederigheidsknutsels: kinderen betrekken bij activiteiten en lessen over het idee van nederigheid helpt hen deze waardevolle karaktereigenschap te leren.

Activiteiten voor jongere kinderen

Leer uw kinderen nederigheid door leuke, boeiende activiteiten.

Ik kan vandaag nederig zijn door

Kinderen hebben dagelijkse herinneringen nodig om karaktereigenschappen te ontwikkelen. Gebruik een oude kalender of druk een lege kalenderpagina af en schrijf bovenaan de pagina 'Ik kan vandaag nederig zijn door'. Help de kinderen elke dag van de maand in te vullen met een voorbeeld van nederigheid. Voorbeelden van nederigheid kunnen zijn: iemand helpen iets nieuws te leren, een deur voor iemand openhouden of 'dankjewel' zeggen tegen een conciërge.

Dankbaar voor mensen die waardevolle diensten leveren

Er zijn veel mensen die banen uitvoeren die het leven van uw kind gemakkelijker maken. Dit kan een leraar op een thuisschool zijn, een conciërge, een bibliothecaris of iemand die een gemeenschapsevenement organiseert. Begin door uw kind te helpen deze onbaatzuchtige mensen te identificeren. Zorg vervolgens voor materiaal waarmee uw kind bedankkaartjes kan maken en aan deze mensen kan geven. Door uw kind te helpen inzien hoe het profiteert van de nederigheid van anderen, kan het hem ook helpen nederiger te worden.

Activiteiten voor oudere kinderen

Oudere kinderen hebben meer uitdaging nodig als ze over nederigheid willen leren. Laat ze nederigheid uitproberen door middel van rollenspellen of willekeurige daden van vriendelijkheid.

Rollenspel

Geef kinderen een reeks scenario's voor waarin ze kunnen kiezen om opschepperig of nederig te zijn, zoals het winnen van een spel, het behalen van een tien voor een toets of het geven van iemand een cadeau. Laat de kinderen opschepperig en nederig reageren op het scenario. Een kind kan bijvoorbeeld doen alsof hij opschept over het winnen van het spel om opschepperig gedrag te tonen en 'goed spel' tegen de andere spelers zeggen om nederigheid te tonen. Bespreek hoe alle betrokkenen zich zouden voelen bij elk scenario om te benadrukken waarom kiezen voor bescheidenheid de betere optie is.

Willekeurige daden van vriendelijkheid

Willekeurige daden van vriendelijkheid zijn kleine daden die zonder motief en meestal zonder erkenning worden gedaan. Laat kinderen brainstormen over enkele willekeurige daden van vriendelijkheid die ze kunnen doen, zoals het sturen van een verjaardagskaart naar iemand zonder veel familie of het gebruiken van een deel van hun zakgeld om wat boodschappen te doen voor iemand die niet veel familie heeft. Als kinderen hulp nodig hebben met ideeën voor willekeurige daden van vriendelijkheid, wordt een set Boom Boom-kaarten geleverd met meerdere ideeën.

Nederigheidsspelletjes voor kleintjes

Kleine kinderen kunnen het moeilijk hebben met nederigheid. Games kunnen het voor hen leuk en gemakkelijk maken om te begrijpen.

Picture Game

Foto's kunnen meer zeggen dan woorden voor kinderen. Het kan hen ook helpen nederigheid en trots te begrijpen. Naast een paar kinderen heb je nodig:

Afbeeldingen van mensen die trots en nederig zijn

Het spel spelen is eenvoudig.

  1. Verdeel de kinderen in twee teams.
  2. Een afbeelding weergeven.
  3. Het eerste team dat met trots of nederigheid antwoordt, wint het punt.
  4. Ga naar 10 punten.

Bescheiden handen

Dit is een tagversie waarin je elkaar helpt. Er is een grote groep kinderen voor nodig. Je begint met één 'it'-persoon. De 'it'-persoon moet een andere persoon taggen en iets aardigs over hem of haar zeggen. Nu zijn er twee 'it'-mensen. Je blijft taggen en iets aardigs zeggen over iedereen die getagd is, totdat er niemand meer over is.

Helpen

Dit spel is geweldig voor een paar kinderen. Met stoepkrijt of iets dergelijks schrijft u nederigheid in grote letters. Elke letter moet een eigen vakje hebben, vergelijkbaar met hinkelen. Het ene kind moet op de H gaan staan en het andere voor de H. Het kind voor de H moet onder de benen van het kind op H kruipen om bij U te komen. Het kind op H kruipt dan onder de benen van het kind door. Kid op U om bij M te komen. De kinderen zullen elkaar blijven helpen totdat ze nederigheid spellen. Het gaat erom ervoor te zorgen dat ze elkaar bij elke letter helpen. Als ze worstelen of vallen, moeten ze samenwerken om iedereen te helpen opstaan en opnieuw beginnen.

Spellen voor oudere kinderen

Voor oudere kinderen en jonge tieners is nederigheid een moeilijk concept om in het spel te brengen. Het is niet zo dat ze nederigheid niet begrijpen, het is gewoon moeilijk voor ze om het te doen.

Vind je vrienden

Voor dit spel heb je een groot gebied en 5-10 kinderen nodig. Laat één kind vrijwillig 'het' zijn. Er wordt een ander kind gekozen als helper. De 'it'-persoon wordt geblinddoekt en telt vervolgens tot 10 terwijl de andere kinderen rennen. Na 10 uur moeten alle kinderen stoppen. De helper geeft vervolgens de geblinddoekte 'it'-persoon aanwijzingen om iedereen te vinden. Wanneer een persoon wordt gevonden, moeten ze de 'it'-persoon complimenteren met hoe goed hij of zij het heeft gedaan.

Noem die persoon

Dit is een geweldig spel voor pre-tieners en tieners. Je kunt het met een paar kinderen doen, of met meerdere. Verdeel de kinderen in twee teams. Ze moeten in twee rijen staan. Eén persoon moet de go- en timer-persoon zijn. Zet een timer op 10-20 seconden. Onderweg moet elk team binnen de tijdslimiet zoveel mogelijk beroemde, bescheiden mensen noemen (bijvoorbeeld Gandhi, Abraham Lincoln, Moeder Teresa, enz.). Het team met de meeste namen na de tijdslimiet ontvangt het punt. Dan zal de volgende persoon in de rij gaan. Ga door totdat iedereen weg is. Er mogen geen herhalingen zijn van beroemde mensen.

Nederigheidswerkjes

leerlingen die aan een ambacht werken
leerlingen die aan een ambacht werken

Haal je stiften en tekenbenodigdheden tevoorschijn. Het is tijd om wat nederigheidsambachten te maken.

Bescheiden platen

Kleine kinderen zijn dol op kleuren. Laat ze hun creativiteit de vrije loop laten met papieren bordjes. Voorzie kleine kinderen van borden, stiften, verf, enz. Op het bord moeten de kinderen iets tekenen of maken dat krachtiger is dan zijzelf.

Trash Mozaïek

Dit is een ambacht waarmee oudere kinderen de gemeenschap kunnen opruimen. Laat kinderen afval verzamelen rond hun huis, gemeenschap, park, enz. Nadat ze het afval hebben gewassen, moeten ze het gebruiken om een mozaïek van een bescheiden figuur te maken.

Bescheiden stripboek

Oudere kinderen zijn dol op stripboeken. Laat ze er een maken over nederigheid. Nietje 5-10 stukjes papier in het midden en vouw ze tot een boek. Kinderen moeten kleurpotloden en stiften gebruiken om een verhaal te creëren dat blijk geeft van nederigheid. Kleine kinderen kunnen een superheldenverhaal verzinnen.

Aanvullende tips om uw kinderen nederigheid bij te brengen

Hoewel lessen en activiteiten voor kinderen over nederigheid een goed startpunt kunnen zijn om het concept met uw kinderen te bespreken, zullen de volgende tips u helpen het idee regelmatig te versterken:

  • Creëer een sfeer waarin kinderen vragen in plaats van vertellen.
  • Tolereer geen respectloze uitlatingen, zelfs niet onder zeer jonge kinderen. Als uw kind iets ongepasts zegt, antwoord dan met "Pardon?" of "Pardon?" of "Wilt u dat alstublieft nog een keer proberen?" totdat het gedrag van uw kind is gecorrigeerd.
  • Streef ernaar nederig te zijn in je eigen daden. Disciplineer en corrigeer uw kind zonder beledigingen of harde woorden.

Nederigheid leren

Nederigheid is een geweldige les om kinderen van alle leeftijden te leren. Het kan worden geleerd door middel van spelletjes, activiteiten en knutselen. Consistentie, constante modellering in je leven en veel lof voor als je kinderen nederigheid tonen, het zal allemaal een heel eind komen.

Aanbevolen: