Recept voor karnemelkkoekjes

Inhoudsopgave:

Recept voor karnemelkkoekjes
Recept voor karnemelkkoekjes
Anonim
Zelfgemaakte karnemelkkoekjes
Zelfgemaakte karnemelkkoekjes

Ingrediënten

Opbrengst: 1 dozijn grote koekjes

  • 4 kopjes zelfrijzend bakmeel
  • 2 stokjes (1 kopje) boter
  • 1 1/2 halve kopjes karnemelk (rechtstreeks uit de koelkast; het moet koud zijn)
  • 2 extra eetlepels bloem

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 425 graden Fahrenheit
  2. Doe 4 kopjes bloem in een middelgrote mengkom.
  3. Snijd de boter in blokjes.
  4. Voeg een paar blokjes boter per keer toe aan de bloem en werk het in totdat alle boter is toegevoegd en het mengsel eruitziet als grove kruimels.

    Karnemelkkoekjesdeeg
    Karnemelkkoekjesdeeg
  5. Giet de koude karnemelk bij het bloem-botermengsel.
  6. Roer, net genoeg om het bloem- en botermengsel volledig te bevochtigen, zodat er een deegmengsel ontstaat.
  7. Strooi de extra bloem op een vlakke ondergrond, zoals een aanrecht bedekt met bakpapier of een snijplank.
  8. Leg het deeg op het met bloem bestoven oppervlak en kneed het een paar keer lichtjes.
  9. Vorm koekjes en plaats het deeg op een bakplaat die is ingevet of besproeid met anti-aanbakspray. (Tip: gebruik voor een extra boterachtige smaak meer boter om de pan in te vetten.)

    • Voor dropkoekjes: schep ongeveer 1/12 van het deeg op en vorm losjes een cirkel om elk koekje te vormen.
    • Gebruik voor gesneden koekjes je deegroller en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3/4 inch. Gebruik een grote koekjesvormer (of koekjesvormer of het open uiteinde van een drinkglas) om het deeg in de vorm te snijden juiste vorm.
  10. Bak ongeveer 13 minuten, of tot de koekjes een goudbruine kleur bereiken. Test na 13 minuten; Als ze nog niet helemaal klaar zijn, plaats ze dan nog maximaal twee minuten in de oven.

Variaties

Gewone karnemelkkoekjes smaken heerlijk zoals ze zijn, of gegarneerd met zoete lekkernijen zoals gelei, jam of honing. Er zijn echter nog tal van andere manieren om van koekjes te genieten.

  • Om meer boterachtige smaak toe te voegen, kun je een klein scha altje met gesmolten boter klaarzetten zodra de koekjes gaar zijn. Bestrijk de bovenkant van elk koekje met gesmolten boter zodra het uit de oven komt.
  • Roer 1/2 kop geraspte cheddarkaas door het deegmengsel om een superrijke smaak toe te voegen. Ook andere soorten kaas kunnen erdoor geroerd worden. Parmezaanse kaas is een goede keuze, net als Monterey Jack.
  • Voeg voor een hartigere smaak zowel een half kopje kaas als een eetlepel knoflookpoeder toe aan het deeg. Zodra de koekjes gaar zijn, bestrijk je de gesmolten boter erover.
  • Maak gekruide koekjes door je favoriete kruidenmengsels erdoor te roeren. Italiaanse kruiden en Provençaalse kruiden zijn bijvoorbeeld een goede keuze, maar je kunt ook je eigen brouwsel bedenken.
  • Maak heerlijke aardbeienkoekjes door een paar kleine veranderingen aan te brengen. Verminder de boter met 1/4 kopje en roer 1/2 kopje gehakte verse aardbeien door het deeg. Serveer met aardbeienjam of lepel aardbeiensaus en slagroom erover voor een unieke variant op Strawberry Shortcake.
  • Voeg 1/2 kopje rozijnen of craisins (of een combinatie van beide) toe aan het deeg voor een interessante twist. Maak ze zoet door er zelfgemaakte donutglazuur overheen te sprenkelen nadat ze gaar zijn.

Serveersuggesties

Koekjes en jus
Koekjes en jus

Koekjes smaken op zichzelf al heerlijk, maar ze zijn ook heerlijk als combinatie met ander voedsel.

  • Het is moeilijk om de geruststellende verrukkingen van koekjes en jus te verslaan. Je kunt gewone witte jus gebruiken, of een stap verder gaan en de worstkruimels door de jus roeren voordat je deze over je koekjes lepelt.
  • Er zijn tal van manieren om koekjes te gebruiken voor ontbijtsandwiches. Serveer ze met je favoriete ontbijtvlees, zoals worst, spek of ham. Voeg voor nog hartigere gerechten kaas en/of roerei toe.
  • Koekjes zijn een geweldig bijgerecht voor elke troostma altijd. Serveer ze met gebakken kip, gehaktbrood, boerenbiefstuk, Zwitserse biefstuk en zo ongeveer alles wat je in een huisgemaakt restaurant kunt vinden.
  • Als je op zoek bent naar een manier om koekjes in een recept te verwerken, overweeg dan om een partij kip à la king klaar te maken. Dit is een geweldige manier om overgebleven koekjes op te maken!

Opslag

Koekjes zijn maximaal vijf dagen houdbaar in de koelkast, zolang ze in een goed afgesloten verpakking worden bewaard. Je kunt ze ook afzonderlijk in vetvrij papier wikkelen en ze vervolgens in diepvrieszakken doen om ze in de vriezer te bewaren. Zolang de verpakking goed is afgesloten, kun je ervan uitgaan dat ze maximaal zes maanden houdbaar zijn. Niet in de magnetron laten ontdooien, want dan worden ze gomachtig. Gewoon ontdooien op kamertemperatuur en opwarmen in de oven als je ze warm wilt hebben.

Aanbevolen: