Rozeknopgeranium

Inhoudsopgave:

Rozeknopgeranium
Rozeknopgeranium
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een mooie toevoeging aan je huis of tuin, overweeg dan een Rosebud-geranium. Ze voegen een vleugje eenvoudige elegantie toe aan elke plek waar ze worden toegevoegd. Je zou zelfs een verzameling kunnen beginnen! Er zijn er zoveel om uit te kiezen.

Een geranium met een andere naam

Wat de meeste mensen kennen als een geranium, is eigenlijk een pelargonium. Pelargoniums zijn niet zo winterhard als echte geraniums. Ze hebben winterbescherming nodig. Ze komen echter heel vaak voor en zijn geliefd bij tuiniers overal ter wereld, ongeacht hoe ze worden genoemd.

De basisverzorging voor deze bloemen is eenvoudig: zes tot acht uur zonlicht, goed doorlatende, vruchtbare grond. Iets wat de meeste tuinders graag aanbieden om deze veelzijdige bloemen in huis te hebben.

Toepassingen voor Geranium

Er wordt aangenomen dat geraniums geneeskrachtige eigenschappen hebben. De essentiële olie wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Een ander mogelijk voordeel is als insectenwerend middel. Voordat u uw geraniums echter voor iets anders dan iets moois gaat gebruiken, moet u eerst een deskundige raadplegen. Als je onbewust gevoelig bent voor iets in de plant, kun je jezelf erg ziek maken.

Wat is een rozenknopgeranium?

Een Rosebud-geranium is een prachtig exemplaar om te hebben en te verzamelen. Van de vijf categorieën waarin geraniums zijn onderverdeeld, vallen Rosebud-typen in hetzon altype. De classificatie van "zonaal" betekent dat de bladeren in zones zijn verdeeld. Je ziet een donkere band rond het blad die zonale geraniums onderscheidt van andere soorten.

De prachtige bladeren met patronen zijn echter niet het meest opvallende aan dit type geranium. Het staat bekend om zijn adembenemende bloemen die zo dicht bij elkaar staan dat ze niet eens helemaal open kunnen gaan. Deze volle bloemhoofdjes met delicate bloemen lijken op een boeket rozen, vandaar de naam.

Andere geraniumsoorten zijn:

  • Fancy-vaak met verschillende gekleurde bladeren
  • Klimop - met klimopvormige bladeren
  • Geurende geur van roos, citroen en pepermunt
  • Regal, ook bekend als Martha Washington

Vele variëteiten

Rosebud-geraniums zijn er in meer dan 1000 variëteiten. Sommige zijn zeer zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Anderen verzamel je graag in je eigen tuin. Profiteer van de vele kleurvariaties door potarrangementen te maken en ze creatief in de grond te planten. Je zou gemakkelijk een hele tuinruimte kunnen wijden aan Rosebud-geraniums en nog steeds niet alle soorten zien die er zijn.

Appleblossom Rosebud is misschien wel de oudste van de Rosebud-geraniums die dateert uit de Victoriaanse tijd. Hoewel het als antiek kan worden beschouwd, zijn de prachtige witte bloemblaadjes met roze randen en groene middelpunten tijdloos

Westdale Appleblossom heeft hetzelfde witte bloemblad met roze randen. De bladeren zijn echter geweldig met hun groene en witte kleuren die opvallen in je tuin

Black Pearl is een traditionele dieprode kleur die de meeste geraniumliefhebbers aanspreekt

Scarlet Rosebud is een felrode bloem die erg populair is

White Rosebud heeft alleen witte bloemen met groene bladeren. Een opmerkelijk contrast met andere variëteiten

Noel Gordon deelt zijn naam met een beroemde actrice. De delicate roze bloesems zien er opvallend uit met rode Rosebud-geraniumvariëteiten

Red Rambler is een andere donkerrode variëteit met een lichtere onderkant van de bloembladen

Plum Rambler is de roodpaarse versie van de Red Rambler

Rozenknopgeraniums zoeken

Als u bij uw plaatselijke kwekerij of tuincentrum geen Rosebud-geranium kunt vinden, zijn er ook online bronnen waar u uw favoriete variëteit kunt bestellen. Shady Hill Gardens heeft een uitstekende variëteit aan Rosebud-geraniums en andere soorten geraniums. Als een appelbloesem de gewenste variëteit is, ga dan naar Logee's voor hun keuze.

Nog eentje?

Vind je het moeilijk om te kiezen? Zoals de meeste tuiniers, moet u misschien ruimte in uw tuin vinden voor "nog maar één". Zorg ervoor dat je ze niet te vol zet, hoe verleidelijk dat ook mag zijn, want overbevolking maakt je geraniums vatbaar voor ziekten. Na al die tijd die je hebt besteed aan het beperken van de uitstekende keuze aan Rosebud-geraniums die voor je beschikbaar zijn, wil je er zeker van zijn dat je er geen verliest.

Zorg goed voor ze en je zult jaar na jaar beloond worden met prachtige kleuraccenten in je landschap en je huis.