Baby Nieuwjaar Oorsprong en symboliek

Inhoudsopgave:

Baby Nieuwjaar Oorsprong en symboliek
Baby Nieuwjaar Oorsprong en symboliek
Anonim
Gelukkig nieuw jaar schat
Gelukkig nieuw jaar schat

Als je je afvraagt waar de oorsprong van Baby New Year begint, ben je niet de enige. De meeste mensen denken aan een kleine baby die alleen een luier, sjerp en hoge hoed op zijn hoofd draagt en glimlachend het nieuwe jaar inluidt. De moderne tijd heeft de betekenis van Baby New Year meer gebracht dan een schattige kleine baby.

De oorsprong van babynieuwjaar

Nieuwjaar vertegenwoordigt de verandering van het jaar, in die zin dat twaalf maanden zijn verstreken en 4000 jaar teruggaat.

Oud Grieks babynieuwjaar

De oorsprong van het Baby-Nieuwjaar begon in 600 v. Chr. C. bij de Grieken, hoewel ook de vroege Egyptenaren de eer kunnen krijgen om een baby als symbool van een nieuw jaar te gebruiken. De baby staat voor wedergeboorte. De Grieken geloofden dat hun god van de wijn, Dionysus, op nieuwjaarsdag herboren werd als de geest van de vruchtbaarheid. Ze paradeerden rond met een baby in een mand om de wedergeboorte van Dionysus te vertegenwoordigen.

Vroegchristelijk babynieuwjaar

Hoewel christenen vonden dat dit een heidense traditie was en het gebruik van een baby om het nieuwe jaar in te luiden aan de kaak stelden, won de populariteit van het symbool, zij het anders dan de bedoeling was. Het einde van het jaar wordt herdacht met een andere baby, aangezien de geboorte van het kindje Jezus een speciaal feest werd.

Moderne Amerikaanse nieuwjaarsbaby

In het moderne Amerika werd de New Year's Baby gepopulariseerd door een reeks covers voor The Saturday Evening Post, gemaakt door Joseph Christian Leyendecker. Van 1907 tot 1943 maakte hij meer dan 300 covers, elk met een baby en een actueel cultureel onderwerp.

Betekenis van babynieuwjaar

Baby Nieuwjaar staat voor "in met het nieuwe, uit met het oude." Misschien heb je wel eens tekenfilms gezien waarin Vadertje Tijd wordt afgebeeld als een oude man met een lange grijze baard. Het verhaal gaat dat Baby New Year het hele jaar door zal uitgroeien tot Vadertje Tijd. Aan het einde van het jaar zal Vadertje Tijd zijn verantwoordelijkheden overdragen aan het volgende Baby Nieuwjaar.

Baby Nieuwjaar eerstgeborenenwedstrijden

Als baby-nieuwjaarstraditie hebben veel steden en ziekenhuizen een traditie gecreëerd waarbij de eerste baby die dat jaar werd geboren, 'Baby-nieuwjaar' vertegenwoordigt. Vaak krijgt dit kind lokale berichtgeving en in veel gevallen cadeaus zoals spaarobligaties of gratis luiers als verjaardagscadeau. Veel bedrijven zijn op de promotiegolf gesprongen door gratis spullen aan te bieden voor nieuwjaarsbaby's.

Eerste babycadeaus, babyobligaties of geldprijzen

De eerste baby die in een ziekenhuis, in een stad of in een land wordt geboren, zal waarschijnlijk uit verschillende plaatsen speciale geschenken ontvangen. Veel lokale ziekenhuizen en mediastations bieden een babyobligatie aan voor de eerste vijf of tien baby's die dat jaar worden geboren. Het is niet ongebruikelijk dat nationale bedrijven een grote prijs aanbieden voor de allereerste geboren baby en daar veel reclame voor maken.

Regionale nieuwjaarsbabyprijzen 2018

In Montgomery County, Illinois, bestaat de traditie om elk jaar een geschenk te geven aan de eerste baby die in de provincie wordt geboren al sinds 1936 en zal nog steeds worden voortgezet. Enkele prijzen die werden toegekend aan de eerste baby geboren in 2018 waren:

  • Cadeaubonnen variërend van $ 10 tot $ 25 van tientallen bedrijven in de regio
  • Een spaarrekening van $ 25
  • Een doosje babyvoeding

Eerste Amerikaanse nieuwjaarsbabyprijzen 2018

De eerste baby die in 2018 in de VS werd geboren, werd geboren in Guam en ontving geschenken ter waarde van in totaal bijna $ 4000 dankzij bedrijf Archway, Inc., waaronder:

  • Een cadeaumand ter waarde van ongeveer $ 200 van de familie van de eerste baby die in 2017 in de VS werd geboren
  • $ 500 contant
  • Een jaarvoorraad luiers
  • Gas-, restaurant- en winkelcadeaubonnen ter waarde van meer dan $ 500
  • Babyvoeding

Controverse over de winnaar

Terwijl de meeste mensen de eerste baby van een nieuw jaar vieren, kunnen de babyvoordelen voor het nieuwe jaar ook een media-nachtmerrie voor gezinnen worden. Zo werd de eerste baby die in 2018 in Oostenrijk werd geboren, afgebeeld met haar moeder, die een hoofddoek droeg. Dit was voor veel online commentatoren aanleiding om de familie met racistische haat aan te vallen in wat de gelukkigste tijd van hun leven had moeten zijn.

Baby Nieuwjaar Fotowedstrijden

Een ander soort baby-nieuwjaarswedstrijd die je misschien tegenkomt, zijn babyfotowedstrijden waarbij je een foto stuurt van je baby die dat jaar is geboren.

Gerber's jaarlijkse Spokesbaby-wedstrijd

Elk jaar organiseert Gerber een fotowedstrijd om hun volgende woordvoerder te vinden. De wedstrijd loopt doorgaans de hele maand oktober om een winnaar te vinden die het merk het daaropvolgende jaar mag vertegenwoordigen. De winnaar mag het gezicht van Gerber zijn op sociale media en hun familie wint $ 50.000.

Babywedstrijden vinden

Er zijn veel manieren om wedstrijden en prijzen te vinden. Uw plaatselijke ziekenhuis moet op de hoogte zijn van de meeste lokale wedstrijden die plaatsvinden en u kunnen laten weten of u gewonnen heeft. Enkele andere manieren om meer te weten te komen over wedstrijden zijn:

  • Neem contact op met uw plaatselijke kranten om te zien of zij weten welke bedrijven verschillende prijzen en cadeaus aanbieden voor de eerste baby van het jaar.
  • Vraag de plaatselijke dokter of ze prijzen of incentives aanbieden voor de eerste baby van het nieuwe jaar, of weten wie dat doet.
  • Lees tijdschriften over ouderschap en kijk in de advertenties voor verschillende wedstrijden.
  • Zoek in de late herfst op sociale mediasites naar babywedstrijden.

De nieuwjaarsprijs van uw baby claimen

Als u denkt dat uw baby een winnaar is, neem dan contact op met het bedrijf of de organisatie die de wedstrijd aanbiedt en geef de naam, geboortedatum en -tijd van uw baby door. Zij kunnen u de details geven over hoe u uw prijs kunt claimen en welke stappen moeten worden genomen.

Aanbevolen: