Moerascipres Bonsai

Inhoudsopgave:

Moerascipres Bonsai
Moerascipres Bonsai
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De Bald Cypress-bonsai is een geweldige keuze voor mensen die nieuw zijn in de kunst van bonsai. Je kunt startbomen kopen of, als je wat ervaring hebt, een kleine boom gebruiken die uit de natuur is geoogst. Wat je ook kiest, je bent verzekerd van een lonende hobby die je met de natuur verbindt op manieren die je je nooit hebt kunnen voorstellen.

Een kale cipres selecteren

Als je eenmaal hebt besloten een moerascipres-bonsai te kweken, moet je beslissen hoe je deze gaat aanschaffen. Wil je helemaal opnieuw beginnen met een zaadje uit de natuur? Begint u liever met een startboom die al goed op weg is om een prachtig kunstwerk te worden? Hier is wat informatie die u kan helpen beslissen.

Een boom uit de natuur

Als je van plan bent echt helemaal opnieuw te beginnen, kun je de boom selecteren die volgens jou het beste tot een kunstwerk kan worden omgevormd. Moerascipres is overvloedig te vinden in de zuidelijke delen van de Verenigde Staten, dus het lokaliseren ervan in het wild kan vrij eenvoudig zijn. Als je in een gebied woont waar deze boom niet gebruikelijk is, of als je gewoon geen goed exemplaar kunt vinden, kun je ook een bezoek brengen aan plaatselijke kwekerijen of tuincentra om een jonge boom te vinden die aan je behoeften voldoet.

Zoek naar een boom met een taps toelopende stam. Een lange, jonge boom is prima, zolang je maar enig inzicht hebt in hoe je met het knipproces moet beginnen. Idealiter zou u uw boom aan het einde van de winter of het vroege najaar moeten kopen of oogsten, zodat hij inactief zal zijn wanneer u voor de eerste keer de stam kapt.

De eerste snit

Gebruik bij het beslissen waar je de boom gaat kappen de formule waarbij de hoogte zes keer zo groot is als de breedte van de basis. Het kan lijken alsof u alle groei van uw boom verwijdert, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Uw cipresboom zal krachtig uitlopen, hoewel het langer kan duren dan bij andere bomen. Wees geduldig en je zult zien dat het het wachten waard is. Je zult op dit moment ook de penwortel moeten afsnijden en de rest van de wortels moeten afsnijden. Nadat u de sneden hebt gemaakt, plant u de boom terug in de oorspronkelijke pot. Het zal ongeveer twee jaar zorgvuldig verzorgen en snoeien vereisen voordat het in een bonsaipot kan.

Startbomen

Je kunt wat tijd besparen als je startbomen koopt. Dit zal ook de angst wegnemen die gepaard gaat met het maken van de eerste sneden als je weinig ervaring hebt met bonsai. Starterbomen kunnen afzonderlijk of in groepen worden gekocht.

Een groep kan worden gebruikt om een miniatuurlandschap te creëren. Plant ze zo dat ze lijken op een stand van kale cipres zoals ze in de natuur voorkomen: een cirkelvormige stand die lijkt op een heuvel met hogere bomen in het midden en kleinere bomen aan de buitenkant.

Een plaats waar u deze starters kunt kopen is Wigert's Bonsai. Het wordt geleverd in een pot van 30 cm.

Verzorging van moerascipresbonsai

Water

Bald Cypress-bonsai staat het liefst in natte, moerassige grond. U kunt hierin voorzien door de pot bijna tot de rand gevuld te houden met water. Gebruik een gieter om regen en water van boven de boom te simuleren, zodat deze nat wordt samen met de grond waarin deze zich bevindt. Tijdens de hete zomermaanden kan het zijn dat u de boom maximaal twee keer per dag moet bewateren.

Licht en kunstmest

Dit type boom geeft de voorkeur aan volle zon en doet het, zoals de meeste bonsai, het beste als hij buiten wordt gehouden. Dit is tenslotte een boom, ook al is hij in miniatuur. Hij kan het verdragen om binnenshuis te zijn, maar buitenshuis zal hij echt gedijen.

Verwacht dat je je bonsaiboom in de lente wekelijks bemest. Tegen het einde van de zomer tot en met de herfst moet u de bemesting verminderen tot elke twee weken. Als de winter nadert, heeft u geen kunstmest nodig, aangezien uw boom tot de volgende lente inactief blijft. Gebruik een uitgebalanceerde (10-10-10) meststof om de juiste voedingsstoffen te leveren.

Meer informatie

De kunst van bonsai is erg complex en onmogelijk om in één kort artikel te onderwijzen. Als je deze hobby wilt beoefenen, is dat zeer de moeite waard, maar het vergt wel geduld, aangezien de bomen er jaren over doen om tot hun uiteindelijke vorm te groeien en constante zorg nodig hebben.