Recept voor kalkoen en vulling

Inhoudsopgave:

Recept voor kalkoen en vulling
Recept voor kalkoen en vulling
Anonim
Kalkoen en vulling braadpan
Kalkoen en vulling braadpan

Een ovenschotel met kalkoen en vulling is een geweldige manier om te genieten van de restjes van het Thanksgiving-diner.

Het diner is voorbij, maar het koken is nog maar net begonnen

Er lijken altijd meer kalkoenen te zijn dan mensen tijdens het Thanksgiving-diner, en dat is precies zoals het hoort te zijn. Niemand wil zonder vogels komen te zitten op de enige dag van het jaar waarop het in het middelpunt van de belangstelling staat en het hoogtepunt van de tafel is. Als alles goed gaat, wil je meer kalkoen hebben dan mensen en de restjes smeken erom om gebruikt te worden. Je kunt het kalkoenkarkas, de ingewanden en wat dan ook nemen en er een fijne soep van maken. Kalkoensaladesandwiches en verse kalkoenwitlofsalade met zelfgemaakte dressing zijn altijd winnaars. Maar wat als je woont waar het weer kouder wordt rond Thanksgiving? Dan is een verwarmend en uitnodigend recept voor kalkoen en gevulde ovenschotel de juiste keuze.

Afkoelen voordat het warmer wordt

Nadat je de kalkoen hebt geserveerd, moet je de vogel in de koeling zetten. Dit doet verschillende dingen. Ten eerste houdt het het karkas uit de buurt van gasten en hun plukvingers. Ik vind het niet erg om mijn gasten te voeden, sterker nog, dat is waar ik het beste in ben. Maar ik heb liever dat ze niet aan het karkas pikken. Ik ben een beetje een voorstander van sanitaire voorzieningen. Je wilt de vogel snel in de koelmachine krijgen om te voorkomen dat de bacteriën er teveel plezier aan beleven. Een gekookte vogel die op kamertemperatuur hangt, is een geweldige plek om zeer slechte bacteriën te laten groeien.

Zodra de kalkoen goed is afgekoeld, is het vlees gemakkelijker van de botten te verwijderen. Als u uw recept voor kalkoen eruit ha alt en de ovenschotel vult, wilt u de kalkoen gemakkelijk in hapklare blokjes kunnen snijden.

Als je wat jus kunt bewaren, des te beter. Het probleem met de meeste ovenschotels gemaakt met restjes is dat, hoe vers en sappig het vlees ook was toen het voor het eerst werd geserveerd, het na een tweede bereiding kan uitdrogen. Aangezien deze ovenschotel ook vulling heeft die ook veel vocht opneemt, willen we zoveel mogelijk vloeistof aan het gerecht toevoegen. Wanneer u vloeistof aan een recept toevoegt, moet u er rekening mee houden of de vloeistof smaak toevoegt of juist vermindert. Water heeft de neiging om dingen, nou ja, waterig te maken. Dus we willen dat alles met smaak aan de ovenschotel wordt toegevoegd. Jus van het diner is een goed begin. Andere goede ideeën zijn kookvloeistof uit de kalkoen en kalkoenbouillon, als je dat toevallig met het karkas maakt.

Kalkoenschotel met vulling

We doen dit in een braadpan van 2 liter of in een ovenbestendige schaal. Als je toevallig verse zelfgemaakte cranberrysaus hebt, het soort waarbij de bessen nog grotendeels heel zijn, dan zou het heerlijk zijn om een beetje daarvan aan dit recept toe te voegen.

Ingrediënten

  • 1 3/4 kopjes vulling
  • 1 2/3 kopjes kalkoen in blokjes
  • 1 kopje jus
  • 3 ons Crème Fraiche
  • 1/2 kop verse zelfgemaakte cranberrysaus (optioneel)
  • Zout en peper

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Spuit de ovenschaal in met antiaanbakspray.
  3. Meng de jus en de Crème Fraiche grondig in een kom.
  4. Proef naar zout en peper en pas dienovereenkomstig aan.
  5. Voeg de vulling toe aan de bodem van de ovenschotel. Druk hem voorzichtig naar beneden om hem vast te zetten, maar niet zo hard dat hij te strak wordt verpakt.
  6. Als je veenbessen gebruikt, voeg ze dan nu toe.
  7. Voeg de in blokjes gesneden kalkoen toe aan het gerecht.
  8. Giet de jus/Crème Fraiche over de ovenschotel.
  9. Bak gedurende 30-35 minuten.
  10. Laat afkoelen voordat je het serveert.
  11. Je kunt ook andere overgebleven groenten toevoegen die je toevallig in huis hebt, bijvoorbeeld erwten, als je wilt.

Aanbevolen: