Hoe lang moet je een kalkoen koken in een heteluchtoven

Inhoudsopgave:

Hoe lang moet je een kalkoen koken in een heteluchtoven
Hoe lang moet je een kalkoen koken in een heteluchtoven
Anonim
Gevulde kalkoen
Gevulde kalkoen

Als je eenmaal de techniek hebt geleerd voor het bereiden van een goudbruine, knapperige geroosterde kalkoenlap, lijkt het misschien eng of zelfs dwaas om te repareren wat niet kapot is. Tenzij tijd een probleem is. Als je het geluk hebt een heteluchtoven te bezitten, kun je diezelfde kalkoen in een fractie van de tijd braden.

Braadtijden en temperaturen

Kalkoen gekookt in een heteluchtoven moet worden geroosterd op 325 F. Als u een donkere braadpan of braadzak in de oven gebruikt, verlaag dan het vuur tot 300 F. De volgende algemene braadtijden en temperaturen worden voorgesteld voor verschillende maten gevulde en ongevulde hele kalkoenen, borsten en donker vlees.

Je zou kunnen lezen dat de juiste interne temperatuur 180 F moet zijn voor dijvlees, 170 F voor borstvlees en 165 F voor vulling. Er zijn echter dingen veranderd. Volgens de Nationale Turkije Federatie zou de interne temperatuur van de kalkoen, ongeacht het gewicht, wanneer een direct afleesbare thermometer tussen de dij en de zijkant van de borst wordt ingebracht zonder het bot te raken, nu 165 tot 170 F moeten zijn. Dit blijft waar voor de vulling ook.

Gevulde hele kalkoen

Gebruik de volgende richtlijnen om een hele gevulde kalkoen te braden.

  • 6 tot 10 pond - 1 3/4 tot 2 1/2 uur
  • 10 tot 18 pond - 2 1/2 tot 3 1/4 uur
  • 18 tot 22 pond - 3 1/4 tot 3 3/4 uur
  • 22 tot 24 pond - 3 3/4 tot 4 1/4 uur

Ongevulde hele kalkoen

De volgende braadtijden gelden voor ongevulde kalkoen. Een thermometer die in het dikste deel van de borst wordt ingebracht zonder het bot te raken, zou volgens de USDA 165 F moeten registreren.

  • 6 tot 10 pond - 1 1/2 tot 2 uur
  • 10 tot 18 pond - 2 tot 2 1/2 uur
  • 18 tot 22 pond - 2 1/2 tot 3 uur
  • 22 tot 24 pond - 3 tot 3 1/2 uur

Gevulde hele kalkoenborst

De USDA adviseert ook om een gevulde hele kalkoenborst te braden volgens de hieronder aangegeven tijden per gewicht of totdat een direct afleesbare thermometer in het dikste deel van het borstvlees 165 F registreert.

  • 3 tot 5 1/2 pond - 1 3/4 tot 2 1/2 uur
  • 5 1/5 tot 9 pond - 2 1/2 tot 3 1/4 uur

Ongevulde hele kalkoenborst

Als je hebt besloten de borst ongevuld te laten, zijn hier de braadtijden. De interne temperatuur moet 165 F. zijn

  • 3 tot 5 1/2 pond - 1 1/2 tot 2 uur
  • 5 1/2 tot 9 pond - 2 tot 2 1/2 uur

Kalkoenbenen, dijen en vleugels

Als uw gezin de voorkeur geeft aan extra porties sappig donker kalkoenvlees of vleugels, zet de heteluchtoven dan op 325 F en kook als volgt:

  • Plaats in de pan en dek af. Bak 1 tot 1 1/2 uur, afhankelijk van de grootte.
  • Ontdek en bak nog eens 30 minuten of totdat het bot gemakkelijk beweegt en de temperatuur op een direct afleesbare thermometer die het bot niet raakt, 165 F aangeeft.
geroosterde kalkoen
geroosterde kalkoen

Overwegingen bij het koken

Koken met convectie, of het nu een hele kalkoen is of een kipfilet zonder bot en zonder vel, vereist enige aanpassing in tijd en temperatuur, omdat voedsel 25% sneller gaart dan een conventionele oven. Hoewel de basisschattingen voor de braadtijd goed zijn en u voor de veiligheid altijd de temperatuurmeting moet volgen, kunnen de antwoorden op deze vragen aanvullende instructies bieden voor de juiste timing van uw kalkoen tijdens het koken.

  1. Welke maat heeft de kalkoen? Hoe groter de kalkoen, hoe langer hij moet worden gekookt.
  2. Baak je een hele kalkoen, een kalkoenfilet of alleen de poten en dijen? Wit vlees is sneller gaar dan donker vlees, dus als u alleen een borst kookt, duurt het minder tijd om het vlees op een veilige temperatuur te bereiden.
  3. Is de kalkoen gevuld? Gevulde kalkoenen hebben meer tijd nodig om te koken, zodat de vulling op een veilige serveertemperatuur (165 F) komt en voedselvergiftiging wordt voorkomen.
  4. Hoe donker is je braadpan? Een donkerdere braadpan zal het voedsel over het algemeen sneller bereiden dan een glanzende metalen pan.
  5. Ga je de kalkoen in een zak koken? Het koken van kalkoen in een gevogeltezak verkort de kooktijd nog verder. Raadpleeg de instructies van de fabrikant van de zak voor specifieke kooktijden.
  6. Hoe vaak ga je de kalkoen bedruipen? Elke keer dat je de oven opent om de kalkoen te bedruipen, da alt de temperatuur van de oven iets. Als u vaak bedruipt, kan dit tot iets langere kooktijden leiden. Gebruik een kalkoenthermometer om er zeker van te zijn dat de kalkoen op de juiste temperatuur is gekookt.

Tips voor het maken van de beste kalkoen in een heteluchtoven

Maak van je volgende kalkoen je beste kalkoen met deze tips.

  • Begin met een volledig ontdooide kalkoen.
  • Als je wilt, kun je de kalkoen de dag ervoor op smaak brengen met een droge rub voor extra smaak.
  • Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen of laat hem in ieder geval een paar uur buiten de koelkast staan voordat je hem gaat koken.
  • De hete lucht van een heteluchtoven moet de dikste delen van een kalkoen binnendringen, dus bind hem niet dicht en laat de vleugels vrij vliegen. Steek in plaats daarvan een lange spies tussen de drumsticks om te voorkomen dat de kalkoen omv alt.
  • Zorg ervoor dat de braadpan ondiep is en plaats de kalkoen op een rooster, zodat de verwarmde lucht gemakkelijk rond de vogel kan circuleren.
  • Haal de kalkoen uit de oven als deze ongeveer 160 F bereikt.alleen als hij niet gevuld is(de vulling moet een temperatuur van 165 F bereiken) en laat hem ongeveer 20 minuten in de tent staan met folie. De kalkoen blijft koken en brengt hem op de veilige temperatuur van 165 F. Dit wordt carryover-koken genoemd. Deze rusttijd resulteert in een sappigere kalkoen.

Convectiekoken versnelt alles

Een kalkoen koken in een heteluchtoven is een geweldige manier om je volgende vakantievogel voor te bereiden. Door de bovenstaande richtlijnen te volgen en de temperatuur van uw kalkoen nauwlettend in de gaten te houden, krijgt u een smakelijke, sappige kalkoen die sneller gaar is dan u zich ooit had kunnen voorstellen. En als je een gecombineerde heteluchtstoomoven hebt, zijn de tijden verbazingwekkend snel.

Aanbevolen: