Recept voor cannoli-vulling

Inhoudsopgave:

Recept voor cannoli-vulling
Recept voor cannoli-vulling
Anonim
Cannoli
Cannoli

Cannoli is een smakelijk dessert met veel mogelijkheden om aan je eigen smaak te voldoen en je creativiteit te ontdekken. Wikkel je cannoli dus om iets superlekkers: de perfecte ricottavulling.

Een veelzijdig vulingrediënt

Ricottakaas is een van de meest veelzijdige kazen die je kunt vinden. Van voorgerecht tot voorgerecht tot nagerecht, ricotta reist in stijl door je menu, maar waar ricottakaas echt schittert, is de cannoli. Elk vulrecept bevat ricotta, een van nature magere kaas die lijkt op kwark, maar lichter van smaak en textuur.

Ricotta voorbereiden op de vulling

Voordat je de vulling maakt, moet je je ricotta voorbereiden, zodat deze de romige textuur heeft die je in cannoli aantreft.

  1. Bekleed een fijnmazige zeef met kaasdoek.
  2. Plaats de trainer boven een kom en doe de ricotta in de zeef.
  3. Bedek de ricotta met plastic en plaats een bord op de ricotta en verschillende blikjes voedsel op het bord om als gewicht te dienen.
  4. In de koelkast bewaren gedurende acht uur of een hele nacht. Gooi de vloeistof weg die zich in de kom heeft verzameld.

Begin met de basis

Cannoli-vulling, ook wel cannoli-crème genoemd, is een van die recepten die eenvoudig begint, maar je kunt het naar eigen smaak aanpassen. Het basisrecept bevat ricotta, suiker en een vleugje vanille-extract. Dat is alles wat je nodig hebt voor een smakelijke vulling, maar wie puur wil, is slechts een kruidenrek verwijderd.

Eenvoudige cannoli-vulling

De ricottakaas die in de vulling wordt gebruikt, moet worden bereid zoals hierboven aangegeven. Je krijgt uiteindelijk ongeveer twee pond vulling.

ricotta vulling
ricotta vulling

Ingrediënten

  • 2 pond bereide ricotta, goed uitgelekt
  • 1 ½ kopje banketbakkerssuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

  1. Doe de ricotta in de kom van je keukenmixer en klop met behulp van het paddle-opzetstuk tot een gladde massa, drie tot vier minuten.
  2. Voeg de suiker toe en klop tot deze volledig is opgenomen, nog één of twee minuten.
  3. Voeg de vanille toe.
  4. Dit kan maximaal 24 uur in de koelkast worden bewaard.
  5. Aangezien elke vulling ervoor zorgt dat je cannoli-schalen uiteindelijk drassig worden, is het het beste om je cannoli-schalen niet meer dan vier uur te vullen voordat je ze serveert.

Variaties

Als je een creatievere en smaakvollere cannoli-vulling wilt, probeer dan het volgende:

  • Voeg de schil van 1 sinaasappel, 1/2 theelepel gemalen gember, 1/2 theelepel kaneel, 1/8 theelepel nootmuskaat toe en vervang de vanille door een gelijke hoeveelheid rumaroma. Voeg 1 kopje rozijnen, gedroogde appels of gouden rozijnen toe nadat je klaar bent met het kloppen van de suiker, kruiden en rumsmaak voor een cannoli voor de herfstoogst.
  • Voeg de schil van een citroen en een theelepel citroenextract toe. Voeg de vanille niet toe. Dit maakt een heldere, smaakvolle citroencannoli. Natuurlijk kun je elke combinatie van citrusschil en -extract gebruiken voor verschillende smaken citruscannoli.
  • Voeg 1/4 kopje ongezoet cacaopoeder toe en vervang het vanille-extract door muntextract om cannolis van chocolademunt te maken.
  • Voeg voor een pittige cannoli twee eetlepels gekonfijte sinaasappelschil, fijngehakt, en 2 eetlepels fijngehakte, gekonfijte gember toe aan de vulling. Vouw het erdoor na het kloppen van de suiker en vanille.
  • Voeg een kopje mini-chocoladestukjes toe na het kloppen van de suiker en vanille.

Tips en trucs

Houd bij het maken van cannoli rekening met het volgende:

  • Je kunt je cannoli-vulling ook gebruiken om slagroomsoesjes te vullen.
  • Als je een paar martiniglazen bij de hand hebt, kun je de cannoli-vulling beleggen met vers fruit om een aantrekkelijk en verfrissend dessert te maken.
  • Zorg ervoor dat je banketbakkerssuiker gebruikt, omdat deze beter oplost in de ricotta. Normale kristalsuiker geeft je vulling een korrelig gevoel.
  • Mascarpone-kaas kan in dit recept worden gebruikt als vervanging voor ricotta; het hoeft niet te worden afgetapt.

Een meester in het dessert

Hierboven staan slechts enkele van de vele opties voor het vullen van cannoli. Met een beetje creativiteit kun je echt heerlijke desserts maken die indruk maken op je familie en geliefden.

Aanbevolen: