Lijst met pamfletten over voedselveiligheid

Inhoudsopgave:

Lijst met pamfletten over voedselveiligheid
Lijst met pamfletten over voedselveiligheid
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) wordt elk jaar één op de zes mensen in de VS ziek door besmet voedsel. Voedselveiligheidspamfletten bieden essentiële informatie over hoe u uzelf en uw gezin kunt beschermen tegen besmetting van organismen, gifstoffen en chemicaliën in voedsel.

Voedselveiligheidseducatie

Voorlichting en praktijk op het gebied van voedselveiligheid vermindert het risico op ziekte of overlijden als gevolg van voedselgerelateerde ziekten en bevordert de individuele, gezins-, gemeenschaps- en volksgezondheid. Deze lijst met voedselveiligheidspamfletten kan volwassenen en kinderen informeren over vele aspecten van voedselveiligheid, zoals goede hygiëne en voedselbehandeling, voedselbereiding en -opslag, en wat er in uw voedsel zit.

Overzicht voedselveiligheid

Deze drie pamfletten geven een algemeen overzicht van de basisbeginselen van het veilig selecteren, hanteren, bewaren en bereiden van voedsel.

  • Be Food Safe van de Be Food Safe-campagne van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bestrijkt vier aspecten van voedselveiligheid thuis: schoon, apart, koken, koelen. U kunt over elk van de vier stappen een extra brochure afdrukken of downloaden voor meer details.
  • Vijf sleutels tot veiliger voedsel vat de vijf belangrijkste gewoonten van de Wereldgezondheidsorganisatie samen die u moet oefenen voor voedselveiligheid.
  • Food Safety van de Thurston County Food Safety Coalition in de staat Washington geeft een nuttig overzicht van voedselveiligheid tijdens het winkelen, hanteren, bewaren, ontdooien, bereiden, koken en serveren van voedsel.

Behandeling en opslag

Handen wassen en de juiste behandeling en opslag van verse producten, vlees en ander voedsel verminderen het risico op bacteriegroei en kruisbesmetting.

  • Goede verzorging en omgang met fruit en groenten geeft informatie over de selectie, het transport, de opslag, de bereiding en het serveren van fruit en groenten van Penn State's College of Agricultural Science.
  • ProducePro van het Partnership for Food Safety Education, waartoe overheidsinstanties en consumenten op het gebied van voedselveiligheid behoren, legt de wetenschap achter de veiligheidstips voor groenten en fruit uit.
  • Veiligheidstips voor het hanteren en bereiden van gewone voedingsmiddelen van de CDC geven een overzicht van de juiste omgang en bereiding van vlees, zeevruchten, zuivelproducten, eieren en groenten.

Koude opslag

Onvoldoende koeling van vlees, zuivel, restjes en andere bederfelijke waren zorgt ervoor dat bacteriën kunnen floreren. Houd uw koelkast onder de 40° Fahrenheit (4° Celsius) en de vriezer onder 0° Fahrenheit (-18° Celsius) om koude gerechten koud te houden.

  • Go 40 or Below pamflet van het Partnership for Food Safety Education geeft informatie over het veilig koelen, invriezen en ontdooien van voedsel
  • Keeping Food Safe When the Power Goed Out van Penn State's College of Agricultural Sciences geeft informatie over de veiligheid van koelkasten en vriezers en wat te doen bij een stroomstoring

Koken en vasthouden

Het koken van voedsel en het op de juiste temperatuur houden terwijl je wacht om het te serveren doodt besmettelijke organismen of voorkomt dat ze zich vermenigvuldigen. Houd warme gerechten warm.

  • Veilige minimum kooktemperatuur van de FoodSafety.gov-website, een link naar federale voedselveiligheidsinformatie van de Verenigde Staten, vermeldt de minimale kooktemperaturen voor vlees, varkensvlees, gevogelte, zeevruchten, eieren en restjes.
  • Is it Done Yet van de Food Safety and Inspection Service (FSIS) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) beoordeelt hoe vlees op de juiste temperatuur kan worden bereid en vertelt wanneer het klaar is.
  • Grill it Safe van de USDA bevat stappen voor het veilig grillen van vlees, gevogelte en vis.
  • Koken op de juiste temperatuur in magnetrons door Academy of Nutrition and Dietetics en ConAgra Foods geeft tips over het garanderen van voedselveiligheid bij het koken in de magnetron.

Buitenshuis eten

Veilige voedselpraktijken worden ook buitenshuis voortgezet, of u nu in een restaurant of op een picknick bent, of aan het bumperkleven, kamperen of varen.

  • Bescherm jezelf als je uit eten gaat van de CDC heeft vier voedselveiligheidstips voor als je uit eten gaat in een restaurant.
  • Lunch Box Safety van het Centrum voor Gezondheid en Hygiëne in het Huis en de Gemeenschap heeft tips over het veilig bereiden en bewaren van lunches vanuit huis.
  • Food Safety Tailgating Tips is een downloadbaar pamflet van Penn State's College of Agricultural Sciences over het veilig bereiden en verpakken, grillen en serveren van voedsel op een achterklepbijeenkomst. U kunt het twee pagina's tellende pamflet ook online bestellen.

Voedselverwerkers

Deze pamfletten bieden essentieel onderwijs voor voedselbehandelaars die een bron kunnen zijn van door voedsel overgedragen ziekten als ze de elementaire voedselveiligheidsprocedures niet volgen.

  • Food Safety for Food Workers, ontwikkeld door het Massachusetts Partnership for Food Safety Education voor managers van foodservices en voedselverwerkers, geeft gedetailleerde tips over voedselveiligheid, waaronder persoonlijke hygiëne, schoonmaken, voedselbereiding, koken en serveren.
  • Hoe u met de hand kunt ontsmetten, waarin details worden gegeven over de juiste reiniging en ontsmetting van werkoppervlakken, apparatuur, potten, schalen en andere serveerartikelen, wordt ook verstrekt door het Massachusetts Partnership for Food Safety Education.
  • Keeping Pests Out, een ander pamflet van het Massachusetts Department of Food Safety Education leert voedselbehandelaars om ongedierte, dat ziektekiemen verspreidt, uit de keuken te houden.

De door voedsel overgedragen organismen, gifstoffen en chemicaliën

Het bewustzijn over voedselveiligheid moet ook informatie omvatten over de vele bacteriën, virussen, schimmels en parasieten, de natuurlijk voorkomende gifstoffen en de goedgekeurde additieven en conserveermiddelen die in de voedselvoorziening terechtkomen. De volgende pamfletten geven een overzicht van de organismen en additieven.

  • Foodborne Illness-Causing Organisms in the U. S. is een overzicht opgesteld door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) van de veel voorkomende door voedsel overgedragen organismen, hun voedselbronnen en de ziekten die ze veroorzaken.
  • Antibioticaresistentie van boer tot bord van de CDC is een samenvatting van hoe het voeren van antibiotica aan landbouwhuisdieren leidt tot de verspreiding van antibioticaresistente bacteriën en het risico op door voedsel overgedragen infecties verhoogt.
  • Food Ingredients and Colors van de International Food Information Council Foundation is een goed uitgevoerde brochure van acht pagina's die een samenvatting geeft van de stoffen die in de VS aan voedingsmiddelen worden toegevoegd, evenals het veiligheidstoezicht door de Food and Drug Administration.

Wereldwijde volksgezondheid

Verantwoordelijkheid nemen voor voedselveiligheid bevordert de persoonlijke, gezins-, gemeenschaps- en mondiale volksgezondheid. Gebruik deze voedselveiligheidspamfletten om te begrijpen wat er in uw voedsel zit en hoe u het risico op door voedsel overgedragen ziekten kunt verminderen.

Aanbevolen: