Wat zijn tweens?

Inhoudsopgave:

Wat zijn tweens?
Wat zijn tweens?
Anonim
Tweens
Tweens

Elke levensfase en leeftijdsgroep wordt geleverd met een unieke, beschrijvende, identificerende naam. Tweens vormen een kleine groep kinderen die niet altijd gemakkelijk te identificeren zijn. De fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling varieert van kind tot kind, waardoor tieners een van de meest uiteenlopende leeftijdsgroepen zijn.

Een tween definiëren

De term 'tween' is een combinatie van de woorden 'tussen' en 'tiener', met het idee dat de kinderen er tussenin zitten. Deze leeftijdsgroep bestaat uit kinderen die niet langer kind genoemd willen worden, maar dat wel zijn 'Niet oud genoeg om als tieners te worden beschouwd. Hoewel de leeftijden van tweens variëren van bron tot bron, worden ze over het algemeen gedefinieerd als kinderen van 8 tot 12 jaar. Vanaf 2019 waren er naar schatting 20 miljoen kinderen die in deze leeftijdsgroep vielen.

Hoewel tweens vaak worden gedefinieerd als een leeftijdsgroep, waarschuwen deskundigen ervoor om de tussenjaren niet als een ontwikkelingsfase te beschouwen, omdat elk kind zich in een ander tempo ontwikkelt. De term 'tween' is gemaakt voor marketingdoeleinden en dient nog steeds meer als een commerciële term dan als een nauwkeurige omschrijving van deze leeftijdsgroep.

Cognitieve ontwikkeling

Naarmate kinderen groeien en volwassen worden, groeien ook hun hersenfuncties. Tweens bereiken het ontwikkelingsstadium waarin ze kunnen anticiperen op de gevolgen van hun acties. Dit betekent dat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen en meningen kunnen ontwikkelen op basis van feiten en redeneringen. Tweens beginnen ook het egocentrische denken achter zich te laten en naar empathie te gaan, waardoor ze dingen kunnen begrijpen vanuit het gezichtspunt van anderen in plaats van alleen dat van hen. Deze veranderingen in het denken beïnvloeden het gedrag en de acties van een kind op verschillende manieren.

Emotionele ontwikkeling

vrijwilligers
vrijwilligers

Tweens gaan van kindertijd naar volwassenheid, waardoor hun vermogen om emoties te herkennen en ermee om te gaan toeneemt. Kinderen in deze leeftijdsgroep worden zich meer bewust van echte gevaren in de wereld en leggen minder nadruk op fictieve bedreigingen zoals denkbeeldige wezens. Vanwege deze emotionele verandering zien tweens er ook waarde in om de behoeften van anderen op de eerste plaats te zetten. Hoewel deze tijd voor sommigen beangstigend kan zijn als ze deze nieuwe gevoelens ontdekken, is het ook de tijd waarin kinderen hun persoonlijke normen en waarden beginnen te ontwikkelen.

Fysieke ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich gedurende de hele kindertijd in verschillende snelheden, dus elke tween kan op verschillende momenten in deze veranderingen terechtkomen. Sommige kinderen ontwikkelen zich fysiek en sociaal in een snel tempo, terwijl andere achterblijven, wat problemen kan veroorzaken met de persoonlijke identiteit van kinderen die het gevoel hebben dat ze er te anders uitzien dan alle anderen.

Meisjes beginnen doorgaans eerder met de puberteit dan jongens, dus je zult vaak tween-meisjes zien die er langer en groter uitzien dan jongens van dezelfde leeftijd. Bij meisjes kun je vanaf ongeveer 10 jaar veranderingen zien zoals bredere heupen, toename van lichaamsvet, toegenomen haargroei in de oksels en de schaamstreek, en de ontwikkeling van borsten. Bij jongens rond de leeftijd van 12 jaar kon je een toename van de haargroei, veranderingen in de stem en de groei van de penis en de grootte van de testikels zien. Seksuele ontwikkeling vindt ook plaats op deze leeftijd en kinderen kunnen elkaar als aantrekkelijk beschouwen en wenselijke of ongewenste eigenschappen beginnen te ontdekken.

Ouder-kindrelaties

Terwijl tweens al deze ontwikkelingsveranderingen doormaken, kan dit de relatie die ze hebben met hun ouders en familie op positieve of negatieve manieren veranderen. Ouders van tweens kunnen gedrag verwachten als:

verveeld
verveeld
  • Toegenomen behoefte aan of verlangen naar onafhankelijkheid en privacy
  • Minder fysieke genegenheid voor familie
  • Verhoogde afhankelijkheid van vriendschappen
  • Tegenzin om persoonlijke vragen te beantwoorden
  • Aanwijzingen over hoe je je moet kleden of gedragen van vrienden en beroemdheden
  • Extreme emotionele expressie
  • Verhoogd bewustzijn van sociale status
  • Verhoogde interesse in groepservaringen met familie of vrienden

Tween-interesses

In deze balans tussen vasthouden aan de kindertijd en volwassen willen worden, vind je kinderen aan beide uiteinden van het spectrum. Er zijn mensen die niet volwassen willen worden, en mensen die niet snel genoeg de adolescentie kunnen bereiken. Dit heeft een grote impact op het soort dingen waar tieners mee aan de slag gaan.

Televisie

Net als veel jongere kinderen nemen eenvoudige media zoals televisie en videogames veel vrije tijd van een tiener in beslag. Ongeveer de helft van alle tieners heeft een tv in de slaapkamer en de helft heeft een tablet. Dit zijn de belangrijkste bronnen van vermaak voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Als het om tv-programma's gaat, is animatie nog steeds de boventoon. Volgens Netflix-recensies zijn de populairste tween-tv-programma's Yu-Gi-Oh, Star Wars: The Clone Wars en Slugterra. Kinderen in deze leeftijdsgroep kijken vaker televisie of spelen videogames dan dat ze sociale media of mobiele games gebruiken. De gemiddelde tiener besteedt ongeveer twee uur per dag aan televisiekijken. Deze voorkeuren suggereren dat veel tieners nog steeds stevig geworteld zijn in de kindertijd.

Online activiteit

Terwijl volwassenen het gevoel hebben dat kinderen op jongere leeftijd mobiele telefoons of sociale media-accounts krijgen en gebruiken, suggereren gegevens dat tieners vaker online video's bekijken, zoals ongeveer 35 procent van hen dagelijks doet. Ongeveer 60 procent van de tieners zegt liever tv te kijken dan welke andere activiteit dan ook. Deze kinderen zijn nog niet afgestemd op sociale mediaplatforms, selfies en feestjes.

Hoewel de mediakeuzes van tween de onvolwassen aard van hun leeftijdsgroep weerspiegelen, zegt de meerderheid dat ouders meer met hen hebben gesproken over mediagebruik in termen van veiligheid dan over tijdslimieten. Dit geeft aan dat volwassenen tieners meer als tieners behandelen dan als kinderen als het gaat om online activiteiten.

Boeken

In tegenstelling tot tieners houden tweens nog steeds van lezen voor de lol. Gemiddeld moet ongeveer 50 procent van de tieners lezen als huiswerk. Tieners lezen echter net zo goed voor hun plezier als voor huiswerk. Kinderen in deze leeftijdsgroep besteden gemiddeld meer tijd aan lezen voor hun plezier dan aan huiswerk op een bepaalde dag. Populaire boeken voor middenklassen vallen doorgaans in de categorieën fantasy of humor, maar kunnen ook lastige non-fictie-onderwerpen bevatten, zoals pesten. Titels als Wonder van R. J. Palacio onderzoekt de sociale status en pesterijen die resoneren met de problemen van tween-lezers in het echte leven, terwijl Dog Man van Dav Pilkey vol onvolwassen humor zit.

Uiterlijk

twee meisjes
twee meisjes

Op het gebied van mode willen tweens persoonlijke stijl uitdrukken, maar niet noodzakelijkerwijs in trends voor tieners of volwassenen. Populaire modetrends voor tweens in 2017 zijn strepen, felle kleuren en mengpatronen voor zowel jongens als meisjes. Verwacht in deze leeftijdsgroep kleurrijke broeken met tops met patronen en rugzakken. Deze stijl is een meer volwassen versie van de primaire kleuren en dieren- of karakterafbeeldingen waar kleine kinderen dol op zijn.

Andere manieren waarop sommige tieners proberen bij het oudere publiek te passen, zijn onder meer het gebruik van schoonheidsproducten of producten voor persoonlijke hygiëne. Uit recent onderzoek blijkt dat 80 procent van de tieners schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt. Ongeveer de helft van deze kinderen zegt dat ze producten voor huidverzorging, haarverzorging, schoonheid en geur gebruiken omdat het hen meer zelfvertrouwen geeft. Zelfs als ze deze producten niet nodig hebben of niet weten hoe ze ze goed moeten gebruiken, wordt het bezitten en dragen ervan door leeftijdsgenoten als volwassener beschouwd.

Tweens in verschillende stadia hebben verschillende interesses, maar velen willen zich bezighouden met activiteiten, stijlen en voorkeuren voor tieners of volwassenen. Dit type tweenager wil er volwassener uitzien en zich gedragen, zodat hij als een tiener behandeld kan worden. In de afgelopen jaren was de tween-markt een enorme doelgroep die tonnen geld uitgaf aan specifieke soorten items. Nu oudere kinderen zoeken naar manieren om op te gaan in de tienerjaren, is de tween-markt aan het verdwijnen. Kinderen zijn volwassener in hun stijlkeuzes en willen de kinderafdeling in winkels verlaten.

Vast tussendoor

Tweens zijn geen kinderen meer, maar ook geen tieners. Deze leeftijdsgroep bestaat uit kinderen op verschillende ontwikkelingsniveaus die proberen hun plek te vinden in het opgroeiproces. Zoals alle mensen is elk kind uniek, maar tweens hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken die bij hun leeftijd horen.

Aanbevolen: