Bay City Rollers-memorabilia: veilige winkelopties vinden

Inhoudsopgave:

Bay City Rollers-memorabilia: veilige winkelopties vinden
Bay City Rollers-memorabilia: veilige winkelopties vinden
Anonim
Schotse popgroep The Bay City Rollers
Schotse popgroep The Bay City Rollers

Rollermania-fans kunnen allerlei soorten Bay City Rollers-memorabilia vinden en verzamelen van plaatsen over de hele wereld. De schare fans van Bay City Rollers groeit nog steeds, deels doordat de nummers van de band opduiken in veel populaire filmsoundtracks. Je hoeft niet Schots te zijn, of graag een geruite broek met Schotse ruit te dragen, om te genieten van de popsongs die deze groep tussen 1973 en 1991 heeft geproduceerd.

Bay City Rollers en hun wereldwijde aanhang

De Bay City Rollers kwamen niet echt uit Bay City, Michigan. In feite hebben ze hun band vernoemd naar het gooien van pijltjes naar een kaart van de Verenigde Staten. De Bay City Rollers, voorheen bekend als de Saxons, ontstonden in 1967 in Edinburgh, Schotland. De oprichters van de band waren Alan en Derek Longmuir, evenals Gordon Clark. Toen de band eenmaal was ontdekt, brachten managers van de band regelmatig wijzigingen aan in de opstelling van de leden. Dit kan helpen verklaren waarom er zoveel fans van de band zijn en waarom mensen Bay City Rollers-items blijven verzamelen. Met zoveel verschillende bandleden was er voor iedereen wel iemand om te bewonderen!

Bay City Rollers-fans
Bay City Rollers-fans

Veelvoorkomende soorten memorabilia

De rock-'n-roll-scene uit het midden van de 20e eeuw was berucht vanwege het produceren van iconische beelden en memorabilia om de schreeuwende en schreeuwende toegewijde fanbase van de band tevreden te stellen, en deze trend begon voor een groot deel voor een groot deel met de Beatles en hun beruchte Beatlemania. Als je de naam van de band of een afbeelding van het logo van de band erop zou kunnen afdrukken, is de kans groot dat een band zichzelf erop heeft vereeuwigd. Hoewel ze niet ingetogen waren, waren de Bay City Rollers niet zo out-of-the-box met hun merchandise als andere bekende acts, en enkele van de soorten memorabilia waar je op kunt jagen zijn:

  • Vintage LP's
  • Concert-T-shirts
  • Handtekeningenkaarten
  • Concerttickets
  • Concertprogramma's
  • Herdenkingsposters
  • Handels-/industrietijdschriften
  • Vintage knopen
  • Vintage boeken
Bay City Rollers fotoplakboek
Bay City Rollers fotoplakboek

Markten voor Bay City Rollers-memorabilia

Het is niet zo moeilijk als je misschien denkt om je favoriete Bay City Rollers-memorabilia te vinden. Van platenhoezen tot prijzen die aan de groep werden uitgereikt: internet is een van de beste manieren om items te vinden die verband houden met Rollermania.

Memorabilia-winkels

Er zijn veel bedrijven op internet die verzamelobjecten kopen en verkopen, en veel van deze bedrijven zijn over de hele wereld gevestigd. Zorg ervoor dat u specifieke contactgegevens, zoals telefoonnummers en adressen, heeft van de mensen met wie u zaken wilt doen voordat u een bestelling plaatst, en dring altijd aan op een verzekering voor de artikelen die u hebt gekocht. Een paar bedrijven die memorabilia van Bay City Rollers verkopen zijn:

  • Memorabilia UK - Deze website biedt een grote selectie muziekmemorabilia, allemaal gecertificeerd en authentiek. Ze zijn geregistreerde leden van de Universal Autograph Collectors Club.
  • Vinyltap - Ga naar deze website als je op zoek bent naar een grote selectie albums, 7-inch singles en gesigneerde foto's voor de Bay City Roller-verzamelaar.
  • Musicstack - Deze winkel verkoopt een unieke selectie albums, boeken, cd's, singles en afbeeldingen uit bubblegumpakketten en nog veel meer.
  • eBay - Dit is consequent een van de beste plaatsen om naar rock-'n-roll-memorabilia te zoeken. Je kunt een van de breedste selecties beschikbare Bay City Roller-items op eBay vinden door de zoekopdracht te gebruiken door de wereldwijde locatie-optie te selecteren. Veel items met betrekking tot deze band zijn te vinden in Europa, aangezien ze hier vandaan kwamen.
Les McKeown tijdens een fotocall om de release van de allereerste retrospectieve boxset van de band te vieren
Les McKeown tijdens een fotocall om de release van de allereerste retrospectieve boxset van de band te vieren

Antiekwinkels

Hoewel memorabilia voor de Bay City Rollers niet als antiek worden beschouwd, zijn verzamelobjecten vaak te vinden in antiekwinkels. Antiekhandelaren verwerven vaak memorabilia in het kader van de normale bedrijfsvoering. Items die in een antiekwinkel te vinden zijn, zijn onder meer gebruikte boeken, tijdschriften, foto's en meer. Bezoek uw plaatselijke antiekwinkel om te zien wat ze te bieden hebben en laat de dealer weten dat u geïnteresseerd bent in Bay City Roller-memorabilia. Dealers bellen u graag om u te laten weten dat er een Rollermania-artikel in hun winkel is verschenen.

  • Eil.com - Deze website verkoopt zeldzaam vinyl in verschillende formaten van de Bay City Rollers.
  • Amazon - Door de zoekfunctie op de website te gebruiken, kun je zowel gebruikte items in eBay-winkels als onafhankelijke verkopers vinden, en niet alleen nieuwe items. Verzamelobjecten op deze site variëren van boeken en albums tot zeldzame items zoals posters, gesigneerde foto's, boeken en cd-collecties.
  • Alibris Books - Dit is een online verkoper van gebruikte boeken en media met een verzameling gesigneerde boeken, albums en andere ephemera van muziek.
  • ABE Books - Dit is een digitale boekverkoper van zowel nieuwe als gebruikte boeken, waaronder gesigneerde boeken waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

Veilig memorabilia kopen

Of u nu een artikel op internet koopt of telefonisch bestelt bij een gerenommeerde antiquair, dring aan op een verzekering voor uw aankopen. Een item verliezen via de post is vervelend, vooral als je geen verzekering afsluit.

Als u uw creditcard gebruikt om een aankoop te doen, houd er dan rekening mee dat uw creditcardmaatschappij aankopen buiten de Verenigde Staten mogelijk niet dekt. Lees de achterkant van uw maandelijkse factuuroverzicht met betrekking tot internationale aankopen, of bel een medewerker van de klantenservice voordat u een aankoop doet.

Verstuur ten slotte nooit contant geld via de post. Gerenommeerde bedrijven zullen u nooit vragen om contant geld per post te sturen, en hoewel er manieren zijn om uw tracking te verifiëren of iemand voor de envelop te laten tekenen, kunt u het beste niets aan het toeval overlaten.

Bay City Rollers uitdrukboek
Bay City Rollers uitdrukboek

Je zaterdagavond hoeft nooit te eindigen

Of het nu om een authentiek concertstukje uit de jaren zeventig gaat of om een van hun vele populaire vinylalbums, met de memorabilia van Bay City Rollers kun je je favoriete zaterdagavonden opnieuw beleven wanneer je maar wilt. Ga nog een stap verder met je liefde voor de Schotse poprockband en probeer een kaartje te bemachtigen voor hun volgende liveconcert, want zelfs na al die jaren samen hebben ze hun instrumenten nog steeds niet neergelegd.

Aanbevolen: