Heeft u een veilige kamer nodig?

Inhoudsopgave:

Heeft u een veilige kamer nodig?
Heeft u een veilige kamer nodig?
Anonim

De veiligheid van uw gezin is uw topprioriteit. Hier leest u hoe veilige kamers kunnen helpen.

Vader en baby in veilige kamer
Vader en baby in veilige kamer

Veilige kamers, ook wel paniek- of noodopvangruimtes genoemd, kunnen verschillende doeleinden dienen. Van het beschermen van u en uw gezin wanneer een indringer inbreekt tot het voorkomen van ernstig letsel tijdens extreme weersomstandigheden: deze kamers kunnen levensreddend zijn.

Je gezin beschermen

Als u zich zorgen maakt dat een indringer uw huis binnendringt, of als er in het verleden is ingebroken, kunt u overwegen een veilige ruimte te installeren. Deze kunnen in huis worden gebouwd, meestal in een kast of logeerkamer, en kunnen u wat gemoedsrust bieden. Veilige kamers in huis zijn doorgaans voorzien van ventilatie, een versterkte deur, back-upbatterij, LED-verlichting en stopcontacten. Als u ervoor kiest om een veilige kamer in uw huis te creëren, zorg er dan voor dat u een bedrijf inschakelt dat voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en aan de richtlijnen van FEMA voor veilige kamers. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit.

Extreem weer

Tornado veilige kamer
Tornado veilige kamer

Veilige kamers kunnen je ook beschermen tegen extreem weer. Dit omvat branden, snelle windstoten, aardbevingen, tornado's, orkanen en puin van stormen. Deze kamers zijn doorgaans gebouwd met geïsoleerd beton of staal en zijn bestand tegen hevige windstormen en zijn brandwerend. Deuren zijn meestal gemaakt van staal. Deze kamers kunnen zo worden gemaakt dat ze op elke andere kamer in huis lijken en als kamer voor twee doeleinden kunnen worden gebruikt. Je kunt een slaapkamer, kast of zelfs badkamer ombouwen tot een versterkte ruimte en niemand zou het anders weten.

Gevaarlijke verontreinigende stoffen

Als gevaarlijk materiaal of chemisch afval in de buurt wordt gemorst, moet u mogelijk een veilige ruimte gebruiken. Chemische stoffen die in de lucht of rond uw huis terechtkomen, kunnen mogelijk ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Een slechte luchtkwaliteit als gevolg van brandgerelateerde emissies en andere schadelijke gassen kan ook een reis naar een veilige kamer rechtvaardigen. Veilige ruimtes met speciale HEPA-filters kunnen helpen voorkomen dat u giftige lucht inademt.

Tijden van oorlog

Noodruimtes worden ook op de markt gebracht als veiligheidsmiddel in oorlogstijd. Deze kamers zijn gemaakt om je te helpen een atoomexplosie en de daaropvolgende radioactiviteit die daarna optreedt, te overleven. Als u van plan bent een schuilplaats in uw huis te laten bouwen, of een aparte entiteit op uw terrein te laten plaatsen, zorg er dan voor dat deze voorzien is van essentiële overlevingsbenodigdheden, mocht u deze in oorlogstijd nodig hebben. Enkele essentiële zaken zijn onder meer houdbaar voedsel, water, extra kleding en een communicatiemiddel zoals een reservetelefoon.

Prijzen voor veilige kamers

Paniekkamers variëren in prijs en worden beïnvloed door hoe groot je de kamer wilt hebben, hoeveel mensen er plaats moeten hebben en hoe lang je in de kamer wilt kunnen blijven comfortabel. Kamers kunnen variëren van $2500 tot $500.000. Als u geïnteresseerd bent om er een te laten bouwen of een kant-en-klaar bouwwerk te kopen, kunt u het beste met een plaatselijk bedrijf spreken, zodat u een passende schatting kunt krijgen.

Voorbereid zijn

Neem de tijd om het juiste bedrijf en de juiste ruimte voor uw noodopvang te vinden. Zorg ervoor dat u een actieplan bedenkt dat u en uw dierbaren kunnen oefenen voor het geval u de ruimte moet gebruiken.

Aanbevolen: