Eetbare planten in het geslacht Brassica

Inhoudsopgave:

Eetbare planten in het geslacht Brassica
Eetbare planten in het geslacht Brassica
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Brassica maakt deel uit van de mosterdfamilie. Er zijn meer dan 30 soorten, zowel wild als gecultiveerd. Brassica's zijn niet alleen eetbaar, ze worden vaak ook geplant vanwege hun decoratieve waarde.

Waarde van Brassica

Brassica-groenten zijn zeer voedzaam en veelzijdig. De meeste zijn goede bronnen van vitamine C en vezels. Er wordt ook gedacht dat ze kankerbestrijdende voedingsstoffen bevatten, evenals ijzer, kalium en calcium.

Soms worden Brassica-planten ook gebruikt als voer voor boerderijdieren, hoewel dit met de nodige voorzichtigheid moet gebeuren. Onjuiste begrazing kan bijdragen aan gezondheidsproblemen bij vee.

Meestal zijn koolgroenten een voedselbron voor mensen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

Raapen

Koolrabi

Kool

spruitjes

Broccoli

Bloemkool

Mosterd

Boerenkool

Chinese kool

Ruutabaga

Bok choy

Radijs

Mierikswortel

Rucola

Brassica kweken

Brassica-planten geven vaak de voorkeur aan koele groeiseizoenen. Ze zijn geweldig in de herfst of het vroege voorjaar. Dit is een geweldige manier om uw tuinseizoen te verlengen, omdat veel ervan na milde vorst zelfs in smaak verbeteren. Koel weer is ook de beste manier om deze groenten te beschermen tegen insectenschade. Pluk hongerige rupsen met de hand, die graag op brassica-groenten knabbelen.

Brassica geeft de voorkeur aan rijke, goed doorlatende grond en heeft baat bij regelmatige bemesting om gezond te blijven. Overweeg om de grond aan te passen met mest of een rijke compost voordat je de tuin gaat cultiveren voor koolsoorten.

De meeste koolsoorten kunnen worden gekweekt uit zaden, maar veel mensen vinden het gemakkelijker om planten te kopen bij een plaatselijk tuincentrum. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte overlaat om de volledige groei van de plant mogelijk te maken. Overvolle planten zijn niet gezond en hebben vaak last van ongedierte. Geef regelmatig water, vooral bij warm weer, om te voorkomen dat de groenten splijten.

Aanbevolen: