USDA-tuinzone 7

Inhoudsopgave:

USDA-tuinzone 7
USDA-tuinzone 7
Anonim
USDA-zonekaart voor planthardheid - Zone 7
USDA-zonekaart voor planthardheid - Zone 7

Zone 7 is een van de 13 winterharde zones in de Verenigde Staten. Zoals alle winterhardheidszones is zone 7 verdeeld in twee subsets (7a en 7b). Gebruik de zoneaanduiding om planten te selecteren die geschikt zijn voor het klimaat in een bepaald gebied.

Zone 7 Winterhardheidstemperaturen

De zones worden bepaald door de gemiddelde minimumtemperatuur in de wintermaanden. De temperaturen voor elke zone worden gescheiden door een verschil van 10° Fahrenheit. De gemiddelde lage temperatuur van zone 7 is bijvoorbeeld 10° kouder dan zone 8 en de gemiddelde lage temperatuur in zone 8 is 10° kouder dan Zone 9.

Subset zonetemperaturen

Elke subzone is gescheiden door 5°F. Dat betekent voor zone 7:

  • Zone 7:De algehele zone heeft een minimumgemiddelde temperatuur van 0° tot 10°F.
  • Zone 7a: Deze subzone heeft een minimale gemiddelde temperatuur van 0° tot 5° F.
  • Zone 7b: Deze subzone heeft een minimale gemiddelde temperatuur van 5° tot 10°F.

Natuurlijk blijven de temperaturen niet altijd binnen dit bereik. Er kunnen veel koudere temperaturen voorkomen. De winterhardheidszones draaien rond deze minimale gemiddelde graden.

Zone 7 staten

Geen enkele staat heeft slechts één zone. Er zijn in de meeste staten meerdere winterharde zones vanwege topografische verschillen en klimaatomstandigheden. In North Carolina is het berggebied bijvoorbeeld 7a, terwijl de regio Piemonte 7b is. De kustregio van de staat heeft zowel 8a- als 8b-gebieden.

Er zijn zone 7-gebieden in 28 staten. Deze omvatten:

Alabama

Nevada

Alaska

New Jersey

Arizona

Nieuw Mexico

Arkansas

New York

Californië

Noord-Carolina

Colorado

Oklahoma

Connecticut

Oregon

Delaware

Pennsylvania

Georgië

Rhode Island

Idaho

Zuid-Carolina

Maryland

Tennessee

Massachusetts

Texas

Mississippi

Utah

Missouri

Washington

2012 Wijzigingen in de zonegrenzen

Als je een fervent tuinier bent, heb je misschien enkele veranderingen opgemerkt in de kaartupdate voor de winterhardheidszone, gepubliceerd door het USDA (United States Department of Agriculture) in 2012. De nieuwe kaart toont een halve zone van 5° F groter dan de kaart van 1990. Deze verandering zou simpelweg de opwarming in de VS kunnen weerspiegelen. Garden suggereert dat dit verklaard kan worden door geavanceerde technologie die betere weerkaarten en gegevens van meer weerstations mogelijk maakt.

Planten die gedijen in Zone 7

Er zijn veel groenten, bloemen, bomen en andere planten die je kunt kweken in zone 7. De variëteiten van zomergroenten lijken vaak eindeloos.

  • verse, biologische, gezonde groenten
    verse, biologische, gezonde groenten

    Kies kruidenvariëteiten die goed overwinteren, zoals rozemarijnvariëteiten, Hill Hardy en Madeline Hill.

  • Notenbomen zoals pecannoten, kastanjes, walnoten, hazelnoten en hickory zijn uitstekende keuzes voor deze zone.
  • Aardbeien, bramen, bosbessen en andere bessen gedijen goed in zone 7.
  • Je kunt veel fruitbomen laten groeien, zoals appel, perzik, peer en abrikoos.

Opmerking: de meeste lokale kwekerijen en grootwinkelbedrijven verkopen alleen planten die geschikt zijn voor de lokale zone.

Zone 7 Tuiniertips

De winterhardheidszonegids kan u helpen beslissen welke planten u in uw regio wilt laten groeien. Een paar handige tips over kweken in deze zone zijn:

Citrusbomen kweken in zone 7

Sinaasappelen die op boom groeien
Sinaasappelen die op boom groeien

Een veel voorkomende misvatting is dat het in deze zone niet mogelijk is om citrusbomen te kweken. Er zijn echter verschillende variëteiten die zone 7 en zelfs zone 8 winterhard zijn.

McKenzie Farms and Nursery is gespecialiseerd in de productie van winterharde citrusvruchten, palmen en eucalyptusbomen. Het bedrijf verzendt alleen binnen de VS en kan niet verzenden naar Arizona, Californië, Florida of Texas.

Vorstdata

Zone 7 heeft, net als andere zones, specifieke eerste en laatste tijdframes. Deze zijn echter niet in steen gebeiteld en zijn soms afwijkend. Vorstdata voor de laatste en eerste nachtvorst van zone 7 van het jaar zijn doorgaans:

  • Laatste vorstdatum:Midden april is het opgegeven tijdsbestek voor zone 7, hoewel er zelfs in de eerste week van mei vorst is geweest.
  • Datum eerste vorst: Half oktober is de maatstaf voor de eerste nachtvorst, maar het is ook al in de eerste week van november geweest.

Je kunt altijd een actuele vorstdatum-app downloaden. Voer gewoon uw postcode in om een nauwkeuriger tijdsbestek te krijgen.

Dingen Zone-aanduidingen omvatten niet

De manier om de zoneaanduiding te gebruiken is om u te helpen bij het kweken van planten die de winter in uw regio kunnen overleven. De zonegids kan geen rekening houden met gebeurtenissen zoals microklimaten, droogtes, bodemgesteldheid, bodemvruchtbaarheid, regenval en ongebruikelijke weerpatronen. Deze dingen zijn erg belangrijk voor uw groeiende vooruitgang. Je kunt deze informatie vinden in Sunset's The New Western Garden Book.

Zone 7 Tuinieren Inzicht

Zone 7 biedt een lang groeiseizoen dat voldoende mogelijkheden biedt om te genieten van een grote verscheidenheid aan bloemen, bomen, struiken en groenten. Door te weten welke planten winterse omstandigheden in jouw omgeving kunnen verdragen, kun je behoorlijk wat tijd en geld besparen.