Watertuinbeluchter

Inhoudsopgave:

Watertuinbeluchter
Watertuinbeluchter
Anonim
Japanse tuin
Japanse tuin

Als u een vijver of watertuin heeft, weet u dat deze schoonheid aan uw landschapsontwerp kan toevoegen; maar om zijn gezondheid en schoonheid te behouden, heb je een watertuinbeluchter nodig. Of u nu een kleine watertuin of een grote vijver heeft, u zult merken dat beluchting belangrijk is. In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe een watertuinbeluchter werkt en waar u er een kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

Wat is beluchting?

Beluchting is het proces waarbij zuurstof door het oppervlak van de vijver en in het water wordt toegelaten. De circulatie van lucht in het water zorgt ook voor de uitstoot van kooldioxide. Ook al is het een van je taken in de herfsttuin om dode bladeren uit je vijver te verwijderen, sommige vallen op de bodem en beginnen te rotten. Koolstofdioxide is het afvalmateriaal dat vrijkomt door nuttige bacteriën wanneer het rottende organische materialen in het water consumeert, zoals bladeren of kleine stokjes.

Waarom een watertuinbeluchter gebruiken

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een watertuinbeluchter, waaronder:

  • Verfraaiing van uw watertuin
  • Reductie van muggen
  • Gezonde vis

Misschien wel het meest opvallende voordeel van beluchting in uw watertuin is de vermindering van lelijke algengroei.

Remming van de groei van algen

De groei van algen wordt gecontroleerd omdat beluchting het voor de algen moeilijk maakt om aan de top van het water te blijven waar ze zichzelf kunnen voeden door middel van fotosynthese. De zon is het essentiële onderdeel in het fotosyntheseproces.

Als u uw watertuin belucht, worden de algen dieper het water in geduwd waar de zonnestralen niet kunnen binnendringen; zonder zonlicht zullen de algen afsterven. Hoewel dit misschien slecht nieuws is voor algen, is het geweldig nieuws voor jou als je een erwtengroene watertuin wilt vermijden.

Soorten beluchters

Koi vijver
Koi vijver

Er zijn tegenwoordig veel soorten beluchters verkrijgbaar, waaronder oppervlakte- en bodemsystemen in verschillende maten. Hoe weet u, met zoveel soorten beluchtingssystemen, welk soort watertuinbeluchter u nodig heeft voor uw watertuin? Dit zal afhangen van de grootte van uw watertuin. Voor vijvers van minder dan 1,20 meter diep moet een oppervlaktesysteem, zoals een waterfontein, voor voldoende beluchting zorgen.

Voor grotere vijvers is een bodemsysteem nodig om voor een goede beluchting te zorgen. Een bodemsysteem zorgt ervoor dat zuurstof dieper in uw watertuin kan doordringen, waardoor deze gezond en mooi blijft.

Waar te koop

Elke plaats waar voorgevormde vijvers of vijverbenodigdheden worden verkocht, heeft beluchtingssystemen. Probeer uw plaatselijke Wal-Mart of bouwmarkten zoals Lowes en Home Depot. Als de selectie die je lokaal vindt te klein is of niet helemaal wat je zocht, probeer dan eens een aantal van deze online verkopers te bekijken:

  • Absolute Aquatics heeft een mooie selectie beluchtingssystemen en benodigdheden. U kunt hier niet alleen vinden wat u nodig heeft voor uw watertuin, maar u kunt ook antwoorden krijgen op al uw vragen over het behoud van de gezondheid van uw watertuin.
  • Aeration Technologies heeft beluchtingssystemen voor watertuinen, vijvers en meren. Groot of klein, ze kunnen aan uw behoeften voldoen.
  • Keystone Hatcheries biedt one-stop-shopping voor al uw watertuinbehoeften. Nadat je je beluchtingssysteem hebt uitgekozen, kun je op de site zoeken naar andere watertuinbenodigdheden, planten en zelfs koi. Mogelijk besluit u dat u uw watertuin moet uitbreiden nadat u deze site heeft bezocht.
  • Pond Liner.com heeft een indrukwekkende selectie beluchters en fonteinen voor uw watertuin, en u zult ook met plezier door hun andere producten bladeren. Bekijk de verdwijnende watervalkits!

Er zijn veel meer online verkopers en lokale bronnen om een watertuinbeluchter te vinden die aan uw behoeften voldoet. Bovendien hebben veel tuinkwekerijen watertuin- en vijverbenodigdheden. Sommigen bieden zelfs professioneel advies aan om u te helpen bij het ontwerpen van het juiste systeem voor uw watertuin of vijver. Welke manier u ook kiest, het zal zeker de moeite waard zijn om een gezonde watertuin te hebben die u jarenlang schoonheid, ontspanning en plezier zal bieden.