Verzamelbare NASCAR gegoten auto's voor racefanaten

Inhoudsopgave:

Verzamelbare NASCAR gegoten auto's voor racefanaten
Verzamelbare NASCAR gegoten auto's voor racefanaten
Anonim
Wally Dallenbach 1997 1/24 NASCAR Diecast First Union Chevy Monte Carlo door Action Racing
Wally Dallenbach 1997 1/24 NASCAR Diecast First Union Chevy Monte Carlo door Action Racing

Van alle motorsporten ter wereld is NASCAR ongetwijfeld degene met het grootste aantal fans die geïnteresseerd zijn in het verzamelen van zijn memorabilia, en gegoten NASCAR-auto's zijn een van deze populaire items. Je hoeft echter niet religieus naar de races te kijken om fan te zijn van deze felgekleurde, verkleinde modellen van de beruchte stockcars die over het circuit racen, en je kunt een vleugje kleur en karakter toevoegen aan je vintage collecties met deze goedkope verzamelobjecten.

NASCAR- en gegoten modellen

Gegoten auto's bestaan al sinds het begin van de 20e eeuw, terwijl nieuwere speelgoedautomerken zoals Corgi, Matchbox en Hot Wheels tegenwoordig bekend zijn. Naarmate de populariteit van sportverzamelobjecten groeide, groeide ook de belangstelling van autosportbedrijven om samen te werken met deze grote speelgoedmerken om gelicentieerde producten te creëren. NASCAR is, omdat het een raceautoorganisatie is, zo'n organisatie die geschikt is voor het in gebruik nemen van schaalmodelautoreplica's van hun beroemde vloot. Je zou zelfs gemakkelijk kunnen zeggen dat NASCAR-race- en gegoten modellen een ideaal huwelijk hebben.

Typen verzamelbare NASCAR gegoten auto's

1:24 nascar gegoten drievoudige displaystandaard
1:24 nascar gegoten drievoudige displaystandaard

NASCAR staat voor de National Association for Stock Car Auto Racing, en er zijn diverse beroemde coureursauto's uit races van de afgelopen decennia beschikbaar om te verzamelen. Er zijn bijvoorbeeld reproducties beschikbaar van specifieke raceauto's voor coureurs uit de NEXTEL Cup- en Busch-series, evenals gegoten pick-up trucks van hun Craftsman Truck-wedstrijden. Omdat de auto's van NASCAR ook op veel verschillende manieren zijn geverfd en gedecoreerd om reclame te maken voor sponsors zoals Goodwrench, M&Ms, Skoal, Lucas Oil en Mountain Dew, bieden hun verkleinde gegoten modellen een grote verscheidenheid aan kleurrijk speelgoed om te verzamelen.

Beroemde racers met verzamelbare gegoten modellen

Sommige mensen verzamelen modelauto's van raceteams, terwijl anderen geïnteresseerd zijn in specifieke coureurs. Veel NASCAR-stuurprogramma's worden vertegenwoordigd door gegoten modellen, en een aantal van deze legendarische namen zijn:

  • Dale Earnhardt, Jr
  • Carl Edwards
  • Jeff Gordon
  • Kevin Harvick
  • Kenny Irwin
  • Jimmie Johnson
  • Kasey Kahne
  • Bobby Labonte
  • Ken Schrader
  • Rusty Wallace

Waardevolle vintage NASCAR gegoten modellen

Dale Earnhardt 3, schaal 1:24
Dale Earnhardt 3, schaal 1:24

Over het geheel genomen kun je niet op vakantie gaan met het geld dat je verdient met vintage gegoten auto's. Dat gezegd hebbende, ze zijn klein en gemakkelijk te verzamelen, wat betekent dat ze niet zo snel uit de gratie raken bij marktschommelingen als andere verzamelobjecten. Het helpt ook dat er een toegewijde (en groeiende) NASCAR-fanbase is die graag merchandise koopt, vooral uit de hoogtijdagen van NASCAR in de jaren zeventig en negentig.

Als je een enorme collectie hebt of geïnteresseerd bent om hier meer van te maken dan alleen een hobby, kun je je aanmelden om lid te worden van de Diecast Registry voor $ 49,99 per jaar en toegang te krijgen tot hun twee prijsgidsen - de eerste gebaseerd op boekwaarden en de tweede gebaseerd op de huidige verkopen. Volgens de informatie van de Diecast Registry en recente verkopen zijn dit enkele van de meest waardevolle NASCAR-diecast-modellen waar verzamelaars vandaag de dag naar op zoek zijn:

  • Dale Earnhardt Sr. 1998 Daytona 500 Chevy Monte Carlo - aangeboden voor $ 1.900
  • Dale Earnhardt Sr. 3 Bass Pro Shops Monte Carlo - Verkocht voor $ 84,43
  • Dale Earnhardt Jr. Gesigneerde 81 KFC NASCAR Diecast - Verkocht voor $ 28

Unieke auto's om te verzamelen

Bovendien zijn NASCAR-schaalmodellen vaak waardevoller als ze zijn ondertekend door de autocoureur die bij die specifieke auto hoort. Op dezelfde manier kan de geschiedenis van de auto belangrijk zijn, zoals bij elk verzamelobject of antiek. Hier zijn een paar auto's met een link naar de popcultuur die ze speciaal maken:

  • Dale Earnhardt, Sr - Voordat deze populaire autocoureur stierf in de Daytona 500 van 2001, stond hij op de cover van een Wheaties-doos met ontbijtgranen. Eén NASCAR om te verzamelen is een gegoten auto van Wheaties uit zijn Wheaties/General Mills-sponsoring, en een andere raceauto van de coureur is geschilderd door de popartiest Peter Max. Kortom, als het een van Dale Earnhardt Sr was, is het een verzamelobject.
  • Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby - De Talladega uit de titel verwijst naar Talladega, Alabama, de thuisbasis van de Talladega Superspeedway. Verzamelbare NASCAR's die samen met de film zijn uitgebracht, zijn gemodelleerd naar raceauto's die worden bestuurd door de fictieve personages uit deze komedie. Er is Ricky Bobby's Laughing Clown M alt Liquor 26, evenals Jean Girard's Perrier 55 en Cal Naughton, Jr's Old Spice 47.
  • Tony Stewart Race Car - Auto's die zijn ondertekend door de coureur naar wie ze zijn gemodelleerd, zijn zeer wenselijk, zoals de Tony Stewart Race Car is een Limited Edition Home Depotraceauto met gesigneerde transporttrailer en crewtruck die een paar jaar geleden werd uitgebracht.

Bronnen voor het verzamelen van NASCAR gegoten auto's

Team Caliber, Revell en Action zijn enkele van de bedrijven die gegoten NASCAR-modellen produceren, terwijl MATCHBOX en Hotwheels ook aan de race hebben deelgenomen. Momenteel is Lionel Racing de officiële NASCAR-partner voor het maken van gegoten auto's, en deze gegoten stockauto's worden vaak in beperkte hoeveelheden gemaakt, dus er is zeker een bloeiende tweedehandsmarkt.

  • NASCAR Diecast- en modelauto's door Bill Coulter - Als u erover denkt een verzameling te beginnen, kan het boek van Coulter nuttig zijn om meer te leren over een verscheidenheid aan verzamelbare NASCAR's.
  • NASCAR - Hoewel er veel online winkels zijn die NASCAR's om te verzamelen verkopen, is het nog steeds belangrijk om de officiële NASCAR-site te bezoeken. Naast de verslaggeving over NASCAR stockcar-racen, die de moeite waard is voor elke hobbyist of racefan, is er een veilingsite en een winkel waar je door producten kunt bladeren op coureur en serie, of op specifieke itemtypes zoals gegoten modellen.
  • Diecast Cars Now - Diecast Cars Now bevat een volledige lijst met NASCAR-coureurs met alle items die het bedrijf momenteel in hun inventaris heeft. Er is ook een lijst met aankomende producten met hun verwachte leverdatum, een profiel van elke chauffeur en een sectie met nieuws dat relevant is voor de diecast-verzamelaars.

Beste tips om gegoten NASCAR-auto's te verkopen

Bobby Labonte 18 Interstate-batterijen 1998 Pontiac Grand Prix
Bobby Labonte 18 Interstate-batterijen 1998 Pontiac Grand Prix

Aangezien Lionel Racing de officiële NASCAR-partner is voor het maken van gegoten auto's en er winst mee maakt, laat dit alleen maar zien hoe deze bijzondere verzamelobjecten vandaag de dag nog steeds worden gekocht. NASCAR is over het geheel genomen echter een meer nichemarkt voor verzamelaars, en het zal wat moeilijker worden om een enorme collectie gegoten NASCAR-auto's te verkopen.

Als het gaat om het verkopen van deze auto's op een veiling, is eBay een van de belangrijkste plekken waar deze verzamelaars hun nieuwste aanwinsten kunnen vinden. Als er een verzamelaarsgroep of vitrine naar jouw regio komt, zijn dit ook geweldige plekken om in contact te komen met mensen in jouw omgeving met een vergelijkbare interesse en om stukken uit je collectie te verkopen of te ruilen. Mocht u echter een etalage vinden, zorg er dan voor dat u geen vergunningen of kraampjes nodig heeft om uw auto daar te verkopen.

Bovendien, als je een collectie samenstelt om te verkopen, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken die kunnen vergroten hoe wenselijk ze zijn en de kans dat ze goed gaan verkopen:

  • Opmerkelijke coureurs- Het kiezen van auto's die reproducties waren van de auto's van beroemde coureurs door de jaren heen, zoals die van Dale Earnhardt, Jeff Gordon en Richard Petty om er maar een paar te noemen, is een bijna trefzekere manier om er snel een paar te verkopen.
  • Gesigneerd - Natuurlijk zullen alle NASCAR-memorabilia die zijn ondertekend door een coureur of teampersoonlijkheid sneller (en voor grotere bedragen) verkopen dan die zonder enige handtekening, waardoor ze zijn een geweldige plek om te beginnen.
  • Originele verpakking - Bovendien zijn verzamelaars altijd bereid meer te verkopen voor stukken in de originele verpakking, dus je hebt een grotere kans om exemplaren in die staat te verkopen.

Start je motoren om deze verzamelobjecten te pakken

Het verzamelen van gegoten NASCAR-speelgoed is een leuke hobby waar het hele gezin van kan genieten. Of u nu besluit om een algemene verzameling NASCAR-artikelen aan te leggen of uw verzameling te beperken tot een favoriete coureur, type auto of modelgrootte, als u de perfecte aanvulling op uw verzameling vindt, voelt het alsof u net 500 ronden op het circuit hebt gereden op de eerste plaats.

Aanbevolen: